Monday, September 3, 2012

Adam Mukhriz dan Ain Hawani...Nasiblah Takde Astro Mustika HD


hurmm...setiap hari aku dok baca ada jek status terbaru dari page Adam Dan Hawa kat FB tu...dah tu nasiblah kan...kat rumah takde astro beyond...huhuhu...nyampah ar astro ni...pandai ar derang wat marketing kan...sajelah tu nak suh orang lain langgan astro beyond plak...sobs...yang dok ada pun tak ternonton..hurmm...ok aku pasrah...

ok, bercerita pasal novel adam dan hawa ni...aku dah lama baca novel ni...dan kali kedua aku baca pada bulan Jun itu hari...masa sarat dok ngandungkan iris kan...pelik plak, masa ngandung ada masa baca novel...skang??? hurm...kemana tah masa itu pergi...

tapi skang dah ingat² lupa gimana jalan ceritanya sebab banyakkkkkkkkkkkkk novel yang aku dah baca...dan banyak gak novel yang sudah diadapsi menjadi drama...hurmm...

katanya drama ADAM dan HAWA ni akan bersiaran sebanya 80 episod...perghh..terbaiklah...kita pun mampu kut buat berepisoddddddddd punya drama...ingat sinetron jek mampu (hei, bila nada cinta nak tamat ni) hehehe...

owhh, ni novel yang aku punya...

tapi skang cover dah tukar...sempena drama yang sedang berlangsung... 

sinopsis
AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela. 

Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata. 

Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. 

Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...

hurmm....makanya makin laris lah penjualan novel karya Aisya Sofea ni...meletup² la...nak²  ni novelis yang gaya penulisan dia memang mantap...teringat kat novel Jauh, Jendela Hati karya beliau jugak...

tapi ...tapi ...tapi...

kenapa pilot ni hensem...hehehe...

kenapa ek...sedangkan hari hari aku nengok PILOT kat opis ni...
eh bos aku pun pilot jugak...
tapi jarang aku nengok my bos lengkap berpakaian pilot cam kat atas ni...
hurmm...
tapi ada gak la officer lain yang pakai gini...
tapi tak sehensem abam adam kita ni...ke camner...
hahaha...nak jugak tu...
ke aku kena wat spesel rekues suh my bos pakai pakaian seragam pilot masa jamuan hari raya nanti....ekekek, buang tebiat la tuuuu....

notadijariku: teringat kat seorang Capt dari MAS tu...walaupun dah berumur, tapi makin tua makin hensem la...nak² bila dia lengkap berpakaian seorang pilot...

erkkk, capten, bila mau ketemu lagi... PANG!!!!

12 comments

Monday, September 03, 2012 9:23:00 AM

xtgk wlu satu eps pun sbb xde astro..sedey!! hahaha

Monday, September 03, 2012 9:33:00 AM

umh sy takde asteruk pon..lg la mcm katak bwh tempurung..haha..abg eron aziz mmg hensem kak oi,bg la pakai apa pun tetep gak hensem..

Monday, September 03, 2012 9:38:00 AM

mmg best citer ni tp tu la astro saje kn nk kaut untung..apa slhnye tayang kt ria je...tp akak nasibaik umh inlaw ada mustika HD bole la tumpang tgk:)

Monday, September 03, 2012 9:54:00 AM

wahhh jiwa2 gitu kakak oit./...dah tak egat dah jalan citer adam hawa ni...mmmm..lama dah khatam...bila nak baca balik ni..mmmmm

Monday, September 03, 2012 10:09:00 AM

aku ni jangan kata beyond asteruk pon xde hehee

Monday, September 03, 2012 10:29:00 AM

jarang layan cite mlayu..huhuuh

Monday, September 03, 2012 10:31:00 AM

kalau la boss i mcm ni nyer hensem...confirm x sabar2 nak dtg keja hari2...terus dpt efisien staff of the year...wakakakakak

Monday, September 03, 2012 10:35:00 AM

pandai kan asteruk nih wat marketing... huhuhu...

tp sib baik umah akak dah lama ader beyond tuh... tu pon tak puas ati tgk abam pilot ensem sbb drama tuh 30min jerk... haishhh....

Monday, September 03, 2012 10:51:00 AM

gatai jugak no ibu HNI3 ni kan...hahahha

tang drama ngan novel tak leh komen aku takminat

Monday, September 03, 2012 11:52:00 AM

penah bace.. tp dah lupe jalan cerita

Wednesday, September 05, 2012 2:48:00 PM

Zan, tak payah amik HD..tgk online jer..hari2 dorang update http://adamhawadramahd.blogspot.com

Friday, September 14, 2012 11:55:00 AM

Suka tngk episod 10 msde pilot tu..BERLINANGAN ayak mata... omg.. Syahdu....!!

Post a Comment