Wednesday, September 26, 2012

Apa Nak Buat Dengan Duit Raya Tahun Ni???


ok, selamat bertemu kembali...mood berblogging aku dah tak sekata ni...
kejap ada, kejap, entah kemana menghilang tah...
alahaii...cam gini pun ada kan....

dok tengah mikir apa aku nak citer ni...tetiba teringat sal duit raya AKU yang bos kasi itu hari...
eh bukan bos jek yang kasi...adalah beberapa orang officer yang kasi...
derang kasi kat aku, bukan tuk anak² katanya...
so consider itu duit raya aku lah jugak kan...
kalu tahun lepas punya wit raya aku ada beli gobok tuk anak² seperti kat entry 
tahun ni tak sure lagi...
dok ahu nak beli apa...
mungkin just simpan dalam bank, untuk kegunaan masa akan datang...
atau, beli barangan yang boleh dipakai kan..
cam gobok tulah...tiap kali terpandang gobok, teringat kat wit raya kan...
hehehe...
duit raya anak² plak dah selamat pun masuk ke akaun memasing...
duit raya derang, duit derang la kan...
takkan aku nak beli gobok ngan duit derang plak...
hurmm...

so, mari teruskan berfikir, apa aku nak beli ni...
mungkin handbag baru kut...hahaha, ada hati tuuuuuuuuuuuu....

notadijariku: lemau weii...lemau limau...eh...

12 comments

Wednesday, September 26, 2012 11:35:00 AM

Nak kite punye acc mbb ke cimb..kuikuikuikui..

Wednesday, September 26, 2012 11:41:00 AM

smpn dl kak, mana tau pasni nk guna ke..

Wednesday, September 26, 2012 11:55:00 AM

bestnye die dpt duit raya, sobs sobs..

Wednesday, September 26, 2012 11:57:00 AM

brape kak ... syoknye ....

simpan la kot2 leh jd beranak2 nk masuk rumah sendri kan nenanti

Wednesday, September 26, 2012 12:11:00 PM

huhuhu.. banyak ler tu.. sampai nak shoping.. akak takdo.. habok pun tarak... kuar duit raya banyak.. dapat duit raya tak do.. hahahahaha..
tapi anak no.1 punya duit raya.. nak beli phone baru.. (blom beli).. anak no2 nak beli beskal la.. nak beli gitar la.. nak beli mcm2.. hati tak tetap sorang tu.. hahaha.. anak no.3 siap nak repair helikopter dia yg rosak.. tapi akak tak bagi.. kang rosak juga.. sian dia.. biar dulu diorang fikir sampai masak..

Wednesday, September 26, 2012 12:12:00 PM

mak pon dpt duit ry ye..alhamdulillah...

#gobok tu apa ye? hihi

Wednesday, September 26, 2012 12:14:00 PM

duit raye adwa org simpan dalan asb org sebab adwa lum cukup 6 bulan so lum boley bukak ape2 akaun simpanan...ok la tu kan..banyak la skit dividen asb nanti..aminn..

Wednesday, September 26, 2012 1:34:00 PM

wat simpanan jer..

Wednesday, September 26, 2012 2:44:00 PM

simpan pun ok..beranak jgk nti..hehe

Wednesday, September 26, 2012 2:48:00 PM

hurmm x tahu nak cakap ape ..
sbb kalau anak2 akk , akk buatkan simpanan t.haji buat mereka .. ;)

Wednesday, September 26, 2012 2:58:00 PM

beli cincin emas... tengok cincin - ingat duit raya 2012... ;p

Wednesday, September 26, 2012 2:59:00 PM

beli cincin emas... tengok cincin - ingat duit raya 2012... ;p

Post a Comment