Wednesday, September 12, 2012

Bahaya Kak


hurmm...tak tau nak citer pasal apa pepagi ni...
rasa nak citer itu ini, tapi tetiba jadi blank kepala mak ni...
dah tu camner...huhuhu....

ok, berbalik pada tajuk...pagi ni p keje drive cam biasa...
lalu ikut LEBUH SENTOSA tu...
pepagi nak turun ke lebuh tu kat trapik lite jalan agak jem jugak...
eh itu biasa...yang tak biasanya time cuti sekolah jarang plak jem...
eh ini aneh ok...

kat lebuh sentosa tu, skang ada pembinaan jalan baru, cam fly over jugak la kut...
menghubungkan antara pusat kanser tu dengan rumah bersalin kat P8 tu...
katanya november depan dijangka siap...katanya kan...
tak taulah lewat daripada tu aku pun tak amik tau...

so pepagi kat situ agak slow jugaklah sebab jalan yang 3 lane dah jadi 2 lane...
yang kadang aku macam pelik had laju situ dalam 30km/j jek...
erkk, 30 jek??? memang slow giler...kalu takat 50-60km/j leh tahan jugak...
kata lebuh raya kan...
alahaii...

tapi pepagi yang aku perasankan mesti ada 2-3 orang jururawat dok tunggu tepi jalan nak melintas ke seberang...alahaii...BAHAYA KAK...sebab pepagi kereta laju...memasing dah memecut nak ke opis...
yang mereka ni nak melintas...
aku bukan apa, kekadag terpikir jugak, naperlah tak bina jejantas buat mereka yang nak melintas ke hospital ni...tapi biasalah orang kita kan, ada jejantas pun taknak gunakan...
dah tu macam mana...bukan apa, bahaya yang mendatang, bukan kita tau kan...
hurmm...

tu citer masa nak p keje...masa nak balik pun sama...
kadang segerombolan pakcik dan makcik yang keje sebagai cleaner nak melintas jalan...
derang plak kadang melintas terus berlari sekuat hati...
kalu kita tengah laju tu...ce bayangkan apa yang bleh terjadi...
pernah gak aku dok imagine, tetiba aku laju dalam 80-90km/j tetiba derang melintas...
pastu dok bergolek² kat cermin depan...
ishh, tak ke ngeri tu...
alahaiii...tolonglah sayangkan nyawa anda sendiri kan...
hurmm...

bahaya kan, bila bila masa boleh berlaku...
alahaii...sayangilah nyawa anda...

notadijariku: dah tu saper nak sayang aku...eh tetiba... pang!!!

13 comments

Wednesday, September 12, 2012 9:31:00 AM

bahaya

Wednesday, September 12, 2012 9:38:00 AM

mak jemah sayang kakak...kakkakakakakka....tu la kakak mmg bahaya pon kalo lalu situ...sy pon perasan gak kalo lalu situ...

Wednesday, September 12, 2012 9:48:00 AM

yg makcik pakcik cleaner tu pernah la sy nmpk duk berombongan kat lane kiri.. kite ni terpksa elakkan dia, bkn dia yg mengelak dri kite sbb sah² tu jalan raya.. kat P14 nk ke sungai merab tu..

Wednesday, September 12, 2012 9:52:00 AM

sy syg akak..hehe..

Wednesday, September 12, 2012 9:58:00 AM

mmg bahaya mcm tu, tp org m'sia ni kan kebal2 hehe

Wednesday, September 12, 2012 10:01:00 AM

aku rs kerajaan da mls nak wat jejantas da..ko tgk jela jejantas2 yg ade kat malaysia ni..yg gune nye bape kerat je..yg ramai nye melintas kat jalan raya yg mmg bhya ni..tak taula nak ckp cmne..(Dulu aku pun mls nak gune jejantas,hehehehe..)

Wednesday, September 12, 2012 10:09:00 AM

Uihh seram pun ade.. Bhaya tu..kna berjaga2 la :)

Wednesday, September 12, 2012 10:13:00 AM

Memang bahaya kan... dari tak der jejantas baik lah ada.. kalu dorang xnak guna.. itu namanya sendiri yg cari nahas... emm.. sendiri mau pikir sebenarnya.. :D

Wednesday, September 12, 2012 10:24:00 AM

kalau ada jejantas pun most of them nak jugak melintaskan??bahaya tolak tepi.. yg pntg cepat smpi..huhu

Wednesday, September 12, 2012 12:17:00 PM

tu la pasal... tak mo buat jejantas boleh ltk trafik lite utk pejln kaki diorg nk mlintas tekan button

Wednesday, September 12, 2012 1:21:00 PM

Sgt la kakak..kadang kan seriau gak memikirkan bende2 mcm nie kan..

Wednesday, September 12, 2012 2:11:00 PM

bahaya2....

jejantas org x mau naik..psl dorang rasa lmbt....haizz..

lambat la asal selamat..betui tak...

Wednesday, September 12, 2012 3:39:00 PM

takpe diorg ada 8 nyawa... ;p

Post a Comment