Friday, September 28, 2012

Demam Drama Dari Novel


skang aku rasa ramai yang demam drama dari novel kan...terutama yang sedang ke udara drama ADAM HAWA tu...
aku tak berapa nak demam sangat...sebab aku takde Astro Beyond jek...
ada pun hari² aku layan kat blog Fieda ataupun blog Ahmad Ezany ni...
blog derang berdualah aku menumpang nengok hari²...

saper yang selalu baca kat blog aku, pernah tak korang ingat, satu masa dahulu, aku pernah up masa topik ANTRA DRAMA DAN NOVEL ni...
yelah, lepas abis Adam Hawa ni, ada banyak lagi kut drama dari adaptasi novel akan ke udara...
best best...tapi kita nengoklah saper heronya kan...

kalu AA lagi tak taulah...dah cam sebati plak dia jadi hero NOVEL ni kan...
tapi nak wat camner, pollower dia ramai per...
pihak tv pun pandai nak wat marketing kan...
kena amik pelakon yang memang ramaiiiiiiiii peminat...
sure mencanak² rating drama kat stesen tv derang kan...

tapi kalu korang tak ingat, ni aku UP balik antara novel yang bakal di'drama' kan ...
see, kan ada novel Adam dan Hawa tu...
novel Kau Yang Satu tu best...tetiba teringat kat Taufik dan Salina...
hehehe...

so, kalu yang rajin baca novel, korang leh ar cari novel² kat atas ni...sok dah kuar jadi drama...kan senang tu...tak perlu nak marah² pelakon sebab tak baca novel...kan kan...

notadijariku: bagus jugak ada drama dari adaptasi novel ni...tak perlu derang susah² kerah idea nak wat drama apa kan...

drama TRILOGI CINTA 2 dah ke udara...tapi tulah, hero rosyam nor...heroin plak fouziah gous...walaupun novel tu karya hebat sharifah abu salem...tapi...drama dia??? tak taulah kan...maybe kurang marketing kut...
ke camner...hurmm...

eh lupa...

JOM DAFTAR SAYS...KLIK SINI 

13 comments

Friday, September 28, 2012 10:38:00 AM

bestnya dah lama x baca novel
asyik baca buku study je sis

Friday, September 28, 2012 10:47:00 AM

pada pendapat saya la kan...saya tak berapa suka cerita yg diadaptasi dr novel sbb ini akan menyebabkan pengarah2 drama & movie menjadi malas untuk mencari dan memikirkan idea2 yg abru utk memartabatkan industri seni negara

Friday, September 28, 2012 10:51:00 AM

alaaaaaaaaaaaa.. dah bape kali klik YES tu.. nak daftar.. tak boleh2 pun.. kenapa ek? tekan sign up.. tapi dok situ je..

Friday, September 28, 2012 11:01:00 AM

ko pernah baca pilot cafe?
dr crite nk buat filem plak tu
tp heroin x silap aku nelopa
alaaa aku xsuke dia
hahaa
harap2 heroin jgn la aren ajis da
cukup2 la dia tu
hahaa bkn ape, x tido amlama ku tgk dia belakon jd hero pilot cafe tu kang
dlm novel hensem jek hero dia tu

Friday, September 28, 2012 11:07:00 AM

akak citer manisnyer cinta, bayangan rindu tu saya ada kat umah ni kak....plg suke ngan mansnyer cinta tu...terbaik..pilot gak...menyamar jadi driver bas, tapi ad kembar...best sgt citer ni...semua2 la best...suke sangat...kau yg 1 tu, dolu ado novelnyer, tah la org pinjam2 tak reti nak pulang..samo la AH ni...

Friday, September 28, 2012 11:25:00 AM

hmmm aku penah baca novel seindah mimpi bagai tu .. tu kan trilogi cinta tu kan .... tp aku jenis yg tak minat membaca & layan drama klu tak aku pun mesti demam

Friday, September 28, 2012 1:27:00 PM

skrg tngh demam adam hawa.. wlupn x prnh bca novel tp dah dpt aura dh cite tu best. hehehe

Friday, September 28, 2012 2:10:00 PM

akak x minat baca novel tapi bila tgk adam hawa nie macam best ..
sampai skrg suke follow citer tuu kat tv ;)

Friday, September 28, 2012 2:21:00 PM

Mungkin sebab hero dah berumur kot tu kurang sambutan..

Myra dah lama tak baca novel ni.... :)
Layan drama jela ;D

Friday, September 28, 2012 2:35:00 PM

x tengok la crite ni... huhu
musim kan drama adaptasi novel sekarang nieh,,,

Friday, September 28, 2012 2:46:00 PM

igt nak cari novel adam dan hawa tu
sblum ni dah baca tp lupa ending.huhu

Friday, September 28, 2012 2:57:00 PM

ada 4-5 novel beli tak baca2 lagi..hahaha..dasar!!

Saturday, September 29, 2012 9:37:00 PM

trilogi cinta 2 - versi drama akak tak minat... tapi cuba baca novel dia - Yang Indah Hanya Mimpi - menitis air mata... serius best... T_T

Post a Comment