Wednesday, September 5, 2012

Hati Menangis...Tak Siapa Tahu...Sedih Weii...Sampai Nak Makan Pun Tak Lalu


pagi ni datang ke opis dengan keadaan yang agak lemau...
tak tau naper berperasaan cam gini...
lemau, pilu...rasa sedih pun ada...

dan pagi ni datang ke opis bawa ais kering untuk disejukkan dalam peti di opis...
tapi satu kejadian telah berlaku...
membuatkan hati aku bagai disayat...
arghh, sedih...ni kira cam hati menangis tak siapa yang tahu...
sedih weii...sedih sesangat...

lebih sedih dari ditusuk sembilu kut...arghhh...
mana tak sedih, bila menengokkan susu yang tertinggal di dalam peti di pejabat...
mencair sebegini rupa...

rupa rupanya my opismate kata, ada litar pintas berlaku petang semalam...
sampai hati takde yang maklumkan pada aku...
patutlah rasa semalam nak bawa susu balik kerumah...tapi dah sampai rumah baru teringat...
takpelah kut...think positif...sebab selama ni tiada apa² yang terjadi kan...

tapi tulah, menda nak jadi kan...
dah nengok keadaan gini, mulalah mood jatuh merundum...
sedih sangat...

saper tak sedih...6 botol susu yang isinya kena dibuang...haruslah sebab dah rosak...
walaupun nampak tak banyak...tapi bagi aku sangat berharga...
ni stok untuk dua hari lepas...isnin dan selasa....

dah selamat dah pun dibuang ke dalam singki...
menangis hati mak ni tau...
arghhh sedih weii...
hanya ibu yang bf kan si anak faham perasaan aku ni... 

hurmm...musabaqah diri sendiri...menda nak jadi kan...
harap kejadian seperti ini tidak berulang lagi...
dan sentiasa beringat...
bawa balik stok ebm hari²...
alahaii...

selalunya aku tak bawa balik hari² sebab aku bawa balik stok ke rumah setiap hari jumaat...
alasannya, setiap hari aku kena kendong banyakkkkkkkkkk sangat beg...termasuk dak iris...
tapi siapa yang tahu kan...sobs...

takpelah, bukan rezeki dak iris kut...
mudahan lepas ni makin bertambah rezeki buat dia...
amin...moga diperkenankan...

notadijariku: punyalah rasa down...sampai nak makan pun tak lalu...rasa pahit di tekak ini...

28 comments

Wednesday, September 05, 2012 8:28:00 AM

SABAR YER DIK

Wednesday, September 05, 2012 8:29:00 AM

Kakak..sedihnyeeee..xde rezeki iris..mana tau pasnie dpt berganda pulak..hehehe..

Wednesday, September 05, 2012 8:43:00 AM

mmg kak, sedihnye lain mcm. lg2 kalau tertumpah ke.. smlm ade sorg officer ni ngepam sesame ngan saya, pastu mase jalan nak masuk ke opis sambil sandang cooler bag tetibe susu dlm 1 botol storage tertumpah. 6oz lak tu, sedih giler dia. tp nak wat camane, dah xde rezeki..seb baik 1 botol lg yg 2oz tu x tumpah. sian dia..

Wednesday, September 05, 2012 8:47:00 AM

sabar kak..nt ada la rezeki lebih tu..

Wednesday, September 05, 2012 8:47:00 AM

@ummiaqeef
hurmm...you make me cry la...siyes sedih...

Wednesday, September 05, 2012 8:56:00 AM

sedih sangat.. betul tu, org yg tak bf kan anak mesti pandang remeh jerk.. tp, hanya ibu2 yg gigih mengepam tu yang tau betapa banyak pengorbanan yg harus dibuat demi setitik susu ibu..

Wednesday, September 05, 2012 8:58:00 AM

@CHeeSYaNa
hurmm...tulah tu...bergenang air mata ni ha...

Wednesday, September 05, 2012 9:05:00 AM

Bkn rezki iris utk susu tu..jgn down sgt ye u..tc..

Wednesday, September 05, 2012 9:10:00 AM

aku phm perasaan ko..sbb aku pun mengepam utk anak aku..tp aku mmg bwk blk ari2..takpe2..Allah wat bnda ni ade sebab..insyaAllah rezki utk iris sentiasa ade..

Wednesday, September 05, 2012 9:13:00 AM

sabar..insyaAllah nanti rezeki iris bertambah2

Wednesday, September 05, 2012 9:15:00 AM

semoga diganti dengan rezki yang lebih baik

Wednesday, September 05, 2012 9:29:00 AM

mak paham nak.. setitis pon berharga pnya kendong tkmau tumpah..ni kan berbotol2..kalo mak rabak hati tau

Wednesday, September 05, 2012 9:34:00 AM

assalam cik mot, nak tanye pasal tablet pc yg cik mot beli haritu..boleh kasi kontek no seller tak? nak urgent lah cik mot, hehehe..

sorrylah, kalau tanye tak kene tempat, jgn marah tau..

Wednesday, September 05, 2012 9:38:00 AM

sy paham perasaan akak camna..sbr la kak..takde rezeki di situ tp ada rezeki lain pasni...

Wednesday, September 05, 2012 9:49:00 AM

aku pun terasa sedihnye kak ....
aku paham perasaan ko .. ni rezeki dak iris tp semua ni ketentuanNya ...
sabar k ... klu akak tak mkn nanti production lagi merundum ... jgn stress sgt.....

Wednesday, September 05, 2012 10:01:00 AM

sedey kak...saya yang tengok pon sedey...lagi yg menanggung kan...mmmm..riso kalo perkara begini la akan berlaku kan....bila tibe waktu saya pulok..mmmmm...sabar ye kakak...makan ye..jgn tak makan...

Wednesday, September 05, 2012 10:01:00 AM

Betul tu, hanya BF mom yang memahaminya. Setitik tu pon dah bernilai inikan 6 botol. Aku pernah kena nok. 15 oz bersamaan dgn 3 botol terpaksa dibuang gara² terlupa letak dlm peti ais. Menangis gak lah.

Dah ..jgn sedih2, nanti susu kurang plak.

Wednesday, September 05, 2012 10:08:00 AM

first time nak mengomen ni....tak per dik...nanti mesti ada rezeki lebih2 utk iris.....jangan sedih2 yer :)

Wednesday, September 05, 2012 10:18:00 AM

sabar ye..mesti ada hikmah..

Wednesday, September 05, 2012 10:20:00 AM

akak phm sgt2...
jgn sedih2 izan...
mgkn pasni rzki melimpah buat iris....

Wednesday, September 05, 2012 10:34:00 AM

aduhhh sabar ye dikk ...
nielah yg dinamakan tiada rejeki ..
sob sob sob ..
akk lak emo .. paham sgt situasi koo ;)

Wednesday, September 05, 2012 11:04:00 AM

Allah menduga kita, sekadar dengan kemampuan kita...
akak pun semalam diduga juga... :(

Wednesday, September 05, 2012 11:18:00 AM

sebotol pun susah nak dptkan..inikan pulak 6 kan

Wednesday, September 05, 2012 11:31:00 AM

Memang sedeh sangat.. susu tumpah sikit pon dah sedeh inikan pulak sampai 6 botol... kalau akak pon tak lalu makan...

Wednesday, September 05, 2012 11:36:00 AM

alamak sedey nye... sibbaik susu pree.. kalau susu lembu , rugi duit..

x pew.. insyallah kut2 ada ganti nya.. dpt stok extra time pum nnt

Wednesday, September 05, 2012 12:53:00 PM

adusss... sabar banyak2 ye dik! lepas ni InsyaAllah rezeki melimpah ruah... amin..

Wednesday, September 05, 2012 1:35:00 PM

sabar ye
insya Allah lepas ni makin byk hasil nye ye

Wednesday, September 05, 2012 3:35:00 PM

bertuahnyee dapat pam banyak camni..sy sedih langsung tak dapat..adehh..pehni kena usaha lebih

Post a Comment