Friday, September 28, 2012

Lepas Siap Taip, Korang Baca Balik Tak???


aku punya fiil ni kan...memang tak bleh blah...kadang aku rasa cam syok sendiri pun ada...
cam syok sesama pun ada gak...
alkisahnya ni ha, aku ni kan kalu tulis entry, lepas abis jek taip, terus aku publish...
kadang aku tak cek pun grammar betul ke idak...spelling betul ke salah...
tah la, dah memang tabiat aku kut...
tapi bila aku baca balik kat front page blog sendiri, aku rasa memang hancur kut...
kadang ayat aku tu memang boleh blah dah...
tergantung pun ada...
tak masuk akal pun ada...
hurmm...tapi takpelah kan, janji korang paham udah...
tapi aku tau, ada yang tak baca pung...baca tajuk jek..
hahaha...

korang ada tak cam aku...yang jenis cam gini...abis taip terus publish....
takdenya nak baca semula sama ada sedap ke idak ayat yang ditulis tu..
sebab aku ni kalu menulis kadang banyak secara spontan...
kalu aku edit balik ayat aku ni satgi dah jadi cam ayat novel plak...

huhuhu, begitulah cerita pendek dipagi jumaat yang berbahagia ini...
hehehe...

korang dah daftar SAYS ke belum...
kalu belum klik SINI...
buat duit dengan SAYS ...
aku dah kumpul RM27.00

notadijariku: sakit hati plak nengok mara clara ni...huh...

14 comments

Friday, September 28, 2012 8:48:00 AM

ada jugak jadi gitoo kak

Friday, September 28, 2012 8:50:00 AM

selalunyer la..lini baca dulu sebelum publish...tu pun still ada silap sana sini..tang ejaan tu jgn ckp la..melambak2 salah..kalau cikgu BM baca sure sakit hati

Friday, September 28, 2012 9:00:00 AM

sama la sis, anum dah post x baca pun

Friday, September 28, 2012 9:05:00 AM

samo la kite kakak oiii..mmg malas nak betulkan kalau rajin je baru buat..hahahaha..

Friday, September 28, 2012 9:07:00 AM

tengok kesempatan ada ke tidak..
kalau nak cepat mmg tak baca..
tak check bagai..
tapi kalau time mengarang tu mmg tgh free betul..

pergghhh...belek ayat satu satu
test baca dulu..sedap tak ayat bunyi cam gini..
ok tak ayat macam tu..
stylo tak kalau macam nih..

haha..over...

ikut keadaan la..

:)

Friday, September 28, 2012 9:14:00 AM

Saya check balik..tp tetap ayat tak betul hihi

Friday, September 28, 2012 9:26:00 AM

sy cek blk sbb takut slh eja ke ape..;)

Friday, September 28, 2012 9:29:00 AM

Ayu selalu nya check balik..tapi kadang2 dah cehck pun ada jer silap eja la..
tapi kalu nak cepat..tak check gak..

Friday, September 28, 2012 9:45:00 AM

haha
sama la wei
aku dah taip publish je xde cek spelling
aritu skali
nak tulis zakat
tertulis zakar
hahaha
mujor pasya pasan
apa pasal zakar2 ni hahaha

Friday, September 28, 2012 9:56:00 AM

Banyak yg baca dulu b4 publish..

Friday, September 28, 2012 10:00:00 AM

sy sblm publish mmg cek dl.....tp sllnya ayat tu keluar secara spontan la...

lgpon sy tulis n3 x pjg2 sgt...hehe...

#sy rasa ada gk...org yg dtg juz cuma tgk tajuk..then gmbr...x bc pon yg kita tulis2 kan..hehe

Friday, September 28, 2012 10:11:00 AM

tgk pd keadaan kalo entri yg melibatkan terma2 tertentu atau link2 org kena cek lah nnt salah saja je kan..

Friday, September 28, 2012 10:35:00 AM

aku tak check pun

Friday, September 28, 2012 2:22:00 PM

myra lepas taip akan preview dulu, kadang preview berkali2 sebab berkali2 edit :)

Post a Comment