Thursday, September 6, 2012

Marahkan Nyamuk...Kelambu Dipasang


balik penang raya ari tu kan, kemain kami kena bawa pulang kelambu sendiri tau...
sebab banyak tul nyamuk pada malam hari...
riso anak² dijadikan mangsa gigitan...hehehe...
sebab ritu balik kampung sebelum raya pun abis muka iris kena gigit nyamuk...
berbintik² jadinya...
takut menengok tau...

so for prevention, baik bawa balik kelambu kan...
ok ni dia kelambu khemah yang kami punya...
muat² aku tido 4 beranak...
hubby, dia tido di luar...
sebab tu dia jadi mangsa 'open house' nyamuk² semua...hehehe...kesian...

ha, hubby tido atas tilam kuning tu...
tapi nak dijadikan citer, dah kelambu ni cam khemah kan...
kalu nyamuk seekor masuk mang tak leh kuar lah...
tu lah pasalnya, esok pagi bila bangun, sedap betul menepuk nyamuk yang kekenyangan...
sana sini ada tompokan darah...alahaii...

anak dara yang jadi mangsa gigitan nyamuk...
bintik² abis muka dia...
dah jadi cam apa tah..

tapi hubby lagilah teruk...abis lengan ngan tangan dia seme...
ni kira nyamuk tak kenal tuan dah...
ate nyamuk ber'open house kat lengan dia kan...
hehehe...

notadijariku: itulah kisah nyamuk...
eh kisah kelambu la...

12 comments

Thursday, September 06, 2012 9:01:00 AM

badan gebu, mmg jd mangsa la.. cian mek iris..

Thursday, September 06, 2012 9:09:00 AM

Ish teruk nyamuk menyerang yer... Huhuhu.. Risau kan klu nyamuk ni.. Haishh :(

Thursday, September 06, 2012 9:10:00 AM

mmg seronok la nyamuk tu berjamuan tak egat dunia di malam hari tu

Thursday, September 06, 2012 9:29:00 AM

anak aku hilman dlu penah kene gigit nyamuk kat kelantan..tahap punye banyak kene gigit pstu ngn kulit nye alah amik ko..da mcm kene sengat tebuan..bengkak2 muka..sume org tego..sian tul..huhuhu..

Thursday, September 06, 2012 9:37:00 AM

haa memang bagus kelambu macam nie .. kira lebih modern dari kelambu dulu2 lah kan ;)

aloor cian iris tuu .. dah lah putih .. terserlah lahh merah tuu ;)

Thursday, September 06, 2012 9:38:00 AM

rumah kg mmg banyak nyamuk sebab dekat dengan hutan kot..

Thursday, September 06, 2012 10:20:00 AM

Ala siannya kena gigit nyamuk..

Kelambu khemah pun myra ada plan nak beli nanti :D

Thursday, September 06, 2012 11:16:00 AM

kesiannye iris..kakak, tetibe mcm nak beli kelambu tuh..agak2 kalau letak tepi pantai melayang x?..hahaha..

Thursday, September 06, 2012 11:19:00 AM

klu nyamuk ni aku bkn risau pe pun ...aku risau denggi je....

Thursday, September 06, 2012 12:15:00 PM

ala cianya

Thursday, September 06, 2012 12:18:00 PM

kenapa tak pakai ubat nyamuk je?... pakai yg jenis cucuk kat plug tu bau dia tak kuat sangat (akak rasa la - banding dgn yg bakar berasap tu...)
pakai kelambu ni akak dah kurang percaya... sbb nyamuk sekarang dah sekolah tinggi... dia pandai je nak menyelinap... ;p

Thursday, September 06, 2012 12:27:00 PM

dlu masa blk penang mmb bnyak nyamuk
konon2 kata lain kali klw blk kg nk bawa kelambu la
xdan mil pindah kluang
xde dah nyamukhehehe

Post a Comment