Thursday, September 20, 2012

Rasa Utara


ingat tak dulu aku pernah citer pasal bangunan sebelah opis aku ni..
yang diberi nama GALERIA tu???
skang dah macam² restoran ada kat sana...
dulu ada fleet kitchen jek...
skang dah ada SECRET RECIPE, PADI HOUSE, restoran itali tu aku lupa nama dia (lupa la sangat, walhal tak pernah amik pusing pung) hehehe...

kira bertambah meriah la kan...
ari jumaat bila tah, my opismate ada ajak makan kat satu restoran baru kat situ...
kat RASA UTARA katanya...
ok jek bagi aku kan...bila lagi nak merasa makanan kat restoran baru tu...
lelagi time tu ada promo...amik 'set' boleh tambah air yang ada dalam set tu...
itu sudah bagus bagi yang kuat meneguk air cam haku ni...

so tanpa segan aku amik set nasi...seperti dibawah ni...
air plak ice lemon tea...dua kali aku refil tau...eh dasar kan...
set nasi ni set ayam legenda kalu aku tak salah...
satu set ni RM14.90...kira standard la kedai² cam gitu kut...
nak murah harganya kena makan kat gerai la kut...
hurmm....
ok, sambung balik, ada kuah lemak pucuk paku...
ulaman, sambal belacan...

my opismate ada yang makan laksa kedah ni...
laksa kedah ni trademark dia ada ikan apa tah seekor...
sedap jugak... 

hurmm...kalu restoran dibuka, dan makanan yang dihidangkan sedap, surelah boleh bertahan lama kan...sebab kadang² tekak ni mau jugak rasa makanan yang lain kan...
huhuhu...

notadijariku: takde dah kedai baju tropicana kat sebelah tu...katanya dah tak ujud dah...alahaii...jual baju kat bangunan opis, susahlah nak laku kan...hurmm...

11 comments

Thursday, September 20, 2012 2:24:00 PM

sedap

Thursday, September 20, 2012 2:40:00 PM

try mkn kt tempat baru sesekali best jugak..sy pun selalu camtu..try&error..hujung2 dah tak tau nak mkn kt mana duduk jelah kt ofis.

Thursday, September 20, 2012 2:43:00 PM

bleh la aku pi kot leh hilang rindu masakan kg

Thursday, September 20, 2012 2:50:00 PM

bila nk lanje sy mkn kt sana??

Thursday, September 20, 2012 2:55:00 PM

sedap nampak laksa tu

Thursday, September 20, 2012 3:30:00 PM

nampak sedap.. menarik masak lemak pucuk paku tu.. sape tak tahan tak bley makan pucuk paku.. kang ade plak sakit urat & sakit pinggan.. (especially saya) ehehehehe

Thursday, September 20, 2012 3:37:00 PM

sedapnya tgok nasi tuh...saya suka nasi kandar..utara jugakkan..hahah

Thursday, September 20, 2012 3:52:00 PM

sedapnyeee..terliur tgk

Thursday, September 20, 2012 4:38:00 PM

Sedapnye laksaaaaaaaa

Thursday, September 20, 2012 5:08:00 PM

mmg rasa utara la yer...laksa tu best tu..

Saturday, September 22, 2012 7:22:00 PM

nmpk sodap semua nya..

Post a Comment