Monday, September 24, 2012

Sesak...


 hurmm...isnin kan...
semenya blues...
nak update blog pun rasa malassssssssssss sangat...
adehh...
tapi aku rasa skang bukan takat isnin yang aku malas nak update, hari² pun malas kut...
erkk, tak taulah...dah kena badi kut...

hari ni dalam kemalasan tu...belek² gambar, terjumpa satu gambar ni...
gambar anak² masa dalam kereta on da way nak balik dari kampung raya itu hari...

lena derang tido kan...
ginilah keadaan kereta wira mak bila anak dah jadi tiga ni...
di belakan dikonker oleh kedua anak dara...
depan plak abam mok dan abi dia...
kat tempat iris tido tu, aku buh timbunan beg agar ketinggiannya sama dengan kerusi yang ada...
so dilapik ngan toto, leh la iris beradu kat situ...
sebelah si kakak...dah kereta wira jek kan...kenalah manfaatkan ruang yang ada...
janji anak² selesa...keselesaan anak² adalah keUTAMAan aku...
sian kat dik iris terutamanya kalu nak kena pangku jek dalam 4-5 jam...
sakit badan dia...so kenalah tido baring jugak...

pepun bersyukur aku masih ada kenderaan sendiri...

nengoklah satu masa nanti, bila semuanya dah stabil, leh la berukar ke MPV kan...
tapi tu pun masih dalam perancangan...
yelah, kenalah berbelanja ikut payslip sendiri kan...

kang susahkan diri sendiri plak..huhuhu...

notadijariku: makin parah keadaan aku ni...adeh...

18 comments

Monday, September 24, 2012 12:00:00 PM

akak sy klu blik pun mcm tu gak kak..



akak xsht ke?

Monday, September 24, 2012 12:15:00 PM

dah tido cam kat umah plak..hehehe...tul kak..yg penting anak2 selesa..

Monday, September 24, 2012 12:20:00 PM

sama la keadaannya tu dgn kitorg huhu

harap2 akak baik2 saje ye..

Monday, September 24, 2012 12:32:00 PM

hehehe macam2 ek sis
sabar ek

Monday, September 24, 2012 12:34:00 PM

eh baring dalam kereta ke tuh mcm nampak atas tilam rumah je..
takpe slow2 kan ade org xde anak pun dah pakai MPV kadang2 tertanya gak apalah yg nak dihangkut bawak keta besor2 gini tp la ni kan anak baru sorang pun dah rasa mcm byk sgt barang2 mcm xmuat kereta dah..walhal ms kecik2 dulu takde kereta pun huhu gigih je naik bas turun bas blk kg.

Monday, September 24, 2012 12:43:00 PM

Nmpk besau pulak ruang kan..harap2 dpt la kakak pakai mpv..amin..hehe

Monday, September 24, 2012 12:59:00 PM

pn mls jgk ni..arini misi byr utang blogwalking...update dak jgk..

Monday, September 24, 2012 12:59:00 PM

esok2 aku ni klw anak dah 2,3 sesak gini juga la kan
bli bas je la senangg bole bawa satu family hahaa

Monday, September 24, 2012 1:12:00 PM

alhamdulillah ada kenderaan sendiri, kalu naik kenderaan awam lagi haru... pelan2 nanti kita sama2 tukar MPV yerk...

Monday, September 24, 2012 1:48:00 PM

alhamdulillah.. syukur ada jugak keretakan?/saya nasib husband ada van..so kalau balik kg kami naik van..waja saya tak naik dah jauh2.. kalau tak bergaduh...huhu

Monday, September 24, 2012 1:53:00 PM

sy anak srg pon byk giler brg kalau blik kg.pdhal dkt jer...x per Yang, kalau kita berdoa insyaallah Allah makbulkan..:-)

Monday, September 24, 2012 2:28:00 PM

kami pun macam tu gak... adik husna terus kena pangku pasal abg2 nak ruang besar... sudahnya ummi dia kena korban lebih..

Monday, September 24, 2012 2:42:00 PM

cm tu kalau dh anak 2-3 kan...penuh keta, sy ni br sorang...tp penuh gk la keta tu...huhu

Monday, September 24, 2012 3:46:00 PM

mmg lena ....alisha berjalan jauh mmg dok ngan aku je ... die tak mo baring sedap dok tido atas bahu mama die byk tulang tu

Monday, September 24, 2012 4:30:00 PM

insyaallah..ada reezki tu..xcepat lambat.... ila pun alhamdulillah sbb hubby dpt naik pangkat n dpt jimat blnja kat pampers n susu anak..kalau x...mmg xmerasa nak pakai mpv...

Tuesday, September 25, 2012 8:53:00 AM

pekabar cikm0t?

Tuesday, September 25, 2012 10:31:00 AM

teringat jaman kecik2.. abah suke pakai van.. sbb.. anak ramai.. senang nk angkut gi memana.. nk tdo.. bawak tilam.. tido kt blkg sana secara jemaah.. heheheheh tp tu la yg paling best kan.. susah2 dahulu senang2 kemudian kan...

Tuesday, September 25, 2012 2:41:00 PM

saya kalau balik kg pun mmg canngini gak keadaan budak2..hihi.lagi selesa dorang tido..

Post a Comment