Tuesday, September 18, 2012

Syawal Yang Terakhir


hari minggu yang lepas, kebetulan hubby tak keje, aku ajak dia p beraya ke rumah ex-bos aku nun di kelana jaya sana...ekseli bukan open house sangat sebab dia wat makan² untuk sedara mara dia...
tah macam mana aku berada dalam list aku pun tak tau...
ni pun dia 'wasap' aku suh datang ke rumah...
kata ex-bos aku tu nak kasi wit raya kat anak3...
ok jek kata aku...hehehe...
ekseli dah lama tak jumpa dia jugak...
last jumpa masa p langkawi tahun bila tah...
tu pun kat airport...
dah tu kata ex-bos aku ni keje ngan AirAsia kan...tapi tu dulu, skang dah AirAsia X plak...

sib baiklah nak cari rumah bos ni senang...landmark tabung haji kelana jaya tu...
hehehe, sampai jek umah dia, lepak dalam umah kejap, amik aura ekon...
pastu makan diluar...
banyak gak menunya...ada nasi minyak, laksa, kuih muih, nasi impit, rendang ayam, dan ada bakso...
berkali aku dok ulang makan bakso tau...
bestnya...
maaf, gambar makanan takde aku amik...segan weii...

ok, ni gambar my family dan ex-bos dan wife dia...
owhh wife bos ni merupakan Ketua Pengarah LPPKN tu...Dato' Aminah Abdul Rahman...
bos aku selalu buat lawak...isteri saya dapat dato...abis tu takkan saya datin plak kan...
hahaha..ye tak ye jugak kan...

sesekali 'wasap' ngan bos ni best jugak...dialah yang suh aku buka web AirAsia tu, nengok tiket murah...
dia kata dia kuli jek...tak leh nak kasi tiket free...
huhuhu...kulilah sangat kan...
raya ari tu, bos ada kat Algeria selama 7 minggu...ritu baru balik...
pastu masa aku p umah dia ritu, dia baru balik dari melbourne...
gitulah kan...dah tugas dia sebagai 'driver'...driver Airbus...
huhuhu...

masa aku p ritu anak dia sorang jek takde...sebab balik umah mentua di SYRIA....huhuhu, menantu dia orang turki kut...
ada pun anak dia yang pilot di AirAsia...dan sorang lagi co-pilot di Firefly...dua² ni muda lagi...
untunglah, muda² dah gaji besar...keluarga pilot kut depa ni...

dah memasing kenyang makan, kami pun balik...

iris dah kepenatan... 

tu jelah kisah syawal kami tahun ni...
eh syawal yang terakhir kut...

notadijariku: moga bertemu lagi di syawal yang akan datang...
8 ogos depan kut kita beraya semula...
awalnyaaaaaaaaaaaaa.....

10 comments

Tuesday, September 18, 2012 2:11:00 PM

comelnya baby sis
nak kiss dia :)

Tuesday, September 18, 2012 2:36:00 PM

Pembetulan.. :D syawal terakhir.. untuk tahun ini.. moga diketemukan lagi insyaAllah.. D

Tuesday, September 18, 2012 2:47:00 PM

ololo,penat iris kutip duit raya ye..kak,dah ada kalender utk thn depan ke?klu ada boleh emel kat sy tak?nk plan cuti2 msia nih..ni emel sy..

snowbear_x@yahoo.com

Tuesday, September 18, 2012 3:04:00 PM

boss syg la tu...even die dah bertukar masih ingat kat ko

Tuesday, September 18, 2012 4:51:00 PM

btul la kata eima tu kak.. ;)

Tuesday, September 18, 2012 6:04:00 PM

Insyaallah moga bertemu lg tahun depan :) Keje dgn pernebangan ni masyukkk.... Ekekeke...

Tuesday, September 18, 2012 8:31:00 PM

selagi ada namanya syawal kan, harus penuhi undangan dik ;)

aloor comelnya iris, keletihan lah tuu. ....

Tuesday, September 18, 2012 8:52:00 PM

rezki open haus jgn ditolak..hehe

Wednesday, September 19, 2012 9:15:00 AM

teruja bc psl anak² ex-bos akak..

Wednesday, September 19, 2012 9:47:00 AM

best juga...ex boss ingt kita, rezki jgn dtolak kan....

baik boss awak...

Post a Comment