Friday, October 12, 2012

Aku Terima Nikahnya...RM22.50 Tunai...


hurmm...semalam dah start kan filem Aku Terima Nikahnya lakonan Nora Danish dan Adi Putra di pawagam kan...
tapi aku tak berkesempatan lagi nak nengok...
tak sempat nengok pun maybe tunggu di Astro First jelah...terus ke layar tv anda...
kan...hehehe...sib baik aku bukan kaki wayang...
ok, tapi hari ni bukan aku nak citer sal tu...tajuk jek yang sama...hehehe...

ekseli semalam kan dok mengemas lemari kabinet tv tu...
pastu terjumpa satu box yang tersimpan kemas dalam lemari tu...
hurmm...mulalah kenangan hampir 7 tahun lepas menerjah di minda aku ni...
tersenyum² sendirian aku ni...hehehe...
disaat aku terima nikahnya en hubby itu...
huhuhu...

simple jek box ni kan...ekseli ada reben segala...tapi dah tercabut dah reben tu kan...
maklumlah menda dah lama...

ok, di dalamnya terdapat 45 keping duit syiling 50sen...seperti yang tertera di gambar di bawah ni...
dan syiling ini berjumlah RM22.50 yakni MAS KAHWIN aku la...
banyak tu jek kan mas kahwin aku...dah orang pahang kan...
aku rasa kalu negeri lain sure tinggi mas kahwin derang...
ada yang beratus ringgit dan mungkin ada yang cecah beribu kut...
terpulang...tapi yang pasti, aku hanya menerima RM22.50 sahaja... :p 

dah tu nilainya hanya RM22.50 sahaja...dan nak wat beli emas ke, atau apa² barangan yang tahan tak tertelan dek zaman tak cukup...so aku simpan jek syiling tu...kenang-kenangan kan...
semalam aku transper kesemua syiling tu ke dalam COIN ALBUM seperti dalam gambar di bawah ni...

owh ya, kebanyakkan syiling ni adalah dari tahun 1981 dan 1982...simbolik tahun kelahiran kami suami isteri...
bersungguh mencari syiling tahun tu semata nak jadikan mas kahwin...hehehe...
kenangan mengusik jiwa kan... 

so korang plak camner...
apa korang buat dengan mas kahwin korang...

18 comments

Friday, October 12, 2012 10:17:00 AM

wow unik kan guna syiling
sweet memory

Friday, October 12, 2012 10:20:00 AM

@Anum
huhuhu, dah tu, kalu guna wang kertas berapa keping jek dapat...
nasiblah mas kahwin murah sangat...hehehe

Friday, October 12, 2012 10:21:00 AM

saya dulu rm500 dan senaskhah al quran....

Friday, October 12, 2012 10:36:00 AM

duit mas kawen dh bli brg kemas..

Friday, October 12, 2012 10:40:00 AM

mas kawin kita sama la...dah kawen kt pahang kan..murah lah mas kawennyer..mas kawen yg lini dpt ada dlm album...x bukak2 sampai skang

Friday, October 12, 2012 10:44:00 AM

wahhhhh.. sematlah... duit syilling!..=D

Friday, October 12, 2012 11:04:00 AM

Ayu dulu RM 60..guna dit syiling emas yg RM1 tu..pas tu guna beli anting2 sbb time tu duit syiling emas tu dah nak dilupusakan penggunaannya kan..

Friday, October 12, 2012 11:12:00 AM

uniknya cik mot..suka sy tgk tau.
mas kawin sy buat beli gelang..pas tu gelang tu dah hilang ntah kemana ... sedih..sobs sobs

Friday, October 12, 2012 11:23:00 AM

ade lg yer kak??
n9 mas kawennyer RM200 (anak dare) & RM100 (janda/balu)..mas kawen dah buat beli emas..hehehe..

Friday, October 12, 2012 12:08:00 PM

Mas kawin saya rm1100.00.. walaupun yang sebenarnya rm100.00... tapi FIL cakap tak boleh wat apa dengan rm100.. so dia bagi mas kawin rm1100.00.. so beli rantai V shape.. sebagai tanda mas kawin.. :)

Friday, October 12, 2012 12:21:00 PM

cantikk .. bila simpan macam nie kemas sikit kan dikk
cuma risau hilang lah ..

akak lak , akak lekatkan dengan barang kemas akak , gelang ...
alhamdulillahh setakat hari nie gelang masih di tangan dan kalau tukar punn tambah duit layie .. soo value mas kawin tuu kira bertambah lahh ekekke ;)

syukur , cadang naj perturunkan kepada anak2 je barang kemas nie ;)

Friday, October 12, 2012 1:06:00 PM

Betul2 simbolik tuh..hahaha..kite selangor so cekik darah suami kene kuar duit smp 300hengget..litu pun pening nak lekat ape...hahahh

Friday, October 12, 2012 2:55:00 PM

sgt2 berharga duit syiling tuu sbb ada kenang terindah pdnya...

Friday, October 12, 2012 3:14:00 PM

Mmg unik....simpan zan as memory..aku lak mas kawin rm1k...tu ditetapkn wali ykni ayahku

Friday, October 12, 2012 4:06:00 PM

sangat unik dan sentimental value :)

Friday, October 12, 2012 4:35:00 PM

HUA.... HUA..... HUA...
salah tulis tadi... dok ingat YES internet.. baru masuk smlm kat umah.. kuangx3... betul lah tu.. akak dah tukar SAYS.. :) sowiii..

Friday, October 12, 2012 5:16:00 PM

wahhh...sweet la korang...

syiling pun ikut taun..mmg sentimental value ni..kena simpan smpi ari tua taw...

Monday, October 15, 2012 10:25:00 AM

duit mas kawen aku yang digubah m enjadi bunga hilang!

Post a Comment