Friday, October 5, 2012

Apa Bestnya Di Kenanga Wholesale City (KWC)


ok, sebelum ni aku dok baca dan dok dengar orang bercerita jek pasal KWC ni kan..
dah tu katanya KWC ni antara pusat pemborong yang terbesar di Malaysia jugak kan...
so, dengarkan orang citer kat sana macam² ada...
hati pun memberontak nak jugak pergi...
lagi pulak dekat jek tempat ni...belakang opis lama hubby jek...
di jalan san peng tu...kan aku selalu drive sendiri dari sini ke opis hubby sana...
so no hal la kan kalu nak p sendiri pun...sebab dah tau jalan pung...
hahaha...
owh pada yang belum tau, KWC ni terletak betul² depan kuarters JPM jalan san peng tu...belakang balai bomba jalan hang tuah...kalu tak tau, silalah google kan...

gambar depan...ni bukan gambar hak milik aku...aku google sahaja...

itu hari kan, aku ada teringin nak beli blouse dari poplook tu...tapi hangin aku tau, dua tiga hari dok cuba nak buat payment, sistem mobile88 dia asyik down jek...
bila aku utarakan masalah ni kat admin dia, katanya maybe...MUNGKIN tenet aku prob...
ok aku admit la time tu...
tapi balik rumah aku try guna tenet umah plak...still face the same prob...
aneh disini...try minta tolong kengkawan pun sama...
arghh hampir meroyan aku ni tau...sebab ini adalah kali pertama aku mau membeli blouse dalam idup aku ni...
ye, sebelum ni aku lebih gemar bertshirt sahaja tau...
punah harapan berkobar² mak ni...
dah tu geram sangat bila terjadi cam gitu...aku pun ajak hubby ke KWC sana...
semata nak cari blouse...diulang nak cari blouse...hehehe....

parking kat tingkat 8...pening aku weii...tinggi benar tempat parking...
dari tingkat 8 ke tingkat 1...
kuar jek lif terus terjah satu kedai namanya A to Z wholesale...
kat sini memang banyak blouse dia...
cantik² sampai aku jadi rambang mata...
dan harganya pun menarik...kalu beli 3 helai mana blouse pun, leh dapat potongan 30% setiap baju...
kalu beli 6 leh dapat potongan 50% setiap baju...
nengok kedai la kan...ada yang beli 3 dah dapat rege borong...
ni dinamakan borong 3, borong 6...

so aku telah memutuskan membeli 3 helai...2 helai blouse dan sehelai inner...

ni antara kedai² borong yang menjual blouse...
giler rambang mata mak...seme nampak cantik ok...

tapi tetiba terpandang blouse ni...
eh cantiknya...hurmm...

pastu dah dapat blouse idaman hati...perjalanan diteruskan...
tetiba TERberhenti kat satu kedai ni...
belek punya belek, jadi plak beli 2-3 helai baju/seluar tuk anak²...
ginilah bila jadi mak² ni, mula nak cari tuk diri sendiri...
tuk anak² haruslah ada jugak...

kat kedai ni, semua baju/seluar dia memang murah...
nengoklah harganya..
yang kat dalam ni semua berharga RM6
pandailah korang pilih mana yang berkenan...

yang ni pun sama jugak...RM6

yang ni jugak...

nengok harganya DARI RM2 tau...

ni pandangan dalam kedai tu...
carilah mana aku duduk...hehehe...

hubby tengah dok milih...
boxer RM4 ye bang...hahaha...

dah selesai belek membelek, dan berkenan apa yang nak dibeli, terus wat pembayaran...
pastu teruskan berjalan jalan jalan lagi...

sampai kat tingkat berapa tah, TERberhenti,....erk ter lagi...
kat satu booth ni...
aku dah jadi tak ketahuan...mana taknya dah lama aku mencari manik cam gini sebab nak DIY tudung sendiri kan...seperti yang aku citer kat entry sebelum ni kan...

harganya berbeza tau...yang berwarna RM10.90..yang kaler putih harganya RM9.90-8.90 gitu...
dan harga borong plak, beli 3 dapat potongan 30%...so aku beli 3 jelah dulu...
sebab nak test kan...
dan hasilnya seperti di entry INI la kan...
ni contoh manik yang berwarna...mau tak rambang mata weii...

dah beli tu, jalan jalan lagi...
ni kedai yang jual apa tah...
ni hubby akulah tu, main petik jek gambar apa yang dia nampak...

pastu kan, ada satu kedai tu...jual handbag...longgok² beg dia...
harga pun murah...
nengoklah gambar di bawah ni...

tetiba hubby bersuara...ha yang, belilah...COACH tu, RM40 jek...
dan hubby siap kata, abang nengok orang kat kaunter tu dapat paperbag ori dari coach...
hahah, gelak aku, mana dia tau paperbag tu ori ke tak...eh aneh ni...
aku tak tipu, banyak beg cap COACH dalam ni tau...RM40 setiap satu...

dah penat terus balik...malas dah nak pusing² lagi...takut makin kempis kang aku punya poket...
hahaha...

so nilah hasil rembatan tuk anak² kat kedai yang aku citer kat atas tu...

ni 2 helai baju takde lengan tuk abam mok...RM8 setiap satu...

kalu ada tuk abam mok, haruslah ada tuk kakak...kang majuk lak anak dara tu...
sehelai tshirt tuk dia...RM10 

pants tuk abam mok lagi...RM2 jek ni...

sehelai baju sangkut tuk dak iris...RM2 jugak...

dan seluar tuk iris...ulang pakai ke taska kan...wat basahan...jadilah...kain pun molek...
RM4 setiap satu...

balik terus basuh kesemua baju tersebut...dan kering leh la pakai kan...

pendek kata, mang puashati la beli belah kat KWC ni...macam² ada...dan korang leh dapatkan dengan harga borong...
pada aku, aku lebih selesa membeli di KWC berbanding dengan GM KLANG tu...
sebab kat KWC ni tempat dia sangat luas...parking pun senang...

notadijariku: sesapa nak p KWC dak...meh ajak aku meh...kita cuti berjemaah...huhuhu....

21 comments

Friday, October 05, 2012 11:56:00 AM

bestnya
shopping je la

Friday, October 05, 2012 12:05:00 PM

kite tingin sgt nak gie sana..tp mok mok xnak gie..sedihhhh..;(

Friday, October 05, 2012 12:14:00 PM

syoknye... banyak gak beli no.. tak per.. sale sekali sekala kan...

Friday, October 05, 2012 12:14:00 PM

show2 la blouse ko beli tu?
aku pn mcm nk pegi jek
murah2 kan
gi jemaah la best bleh share2

Friday, October 05, 2012 12:20:00 PM

Murah2 la... Best gak ni cari baju basahan dok rumah n nursery ;)

Friday, October 05, 2012 12:21:00 PM

ala..bestnya tgk bj2 kt citu...bj bdk pon ada....murah2 lak tu..adoyaiii...

tp bila nk smpi KWC nie....hehehe..

Friday, October 05, 2012 12:24:00 PM

Menarik.. selalu je nampak billboard dia bila nak balik ke rumah.. One day kena terjah gak laa.. :)

Friday, October 05, 2012 12:28:00 PM

nk pegi jugakkk..tp kena bw kwn yg kaki shopping, xleh bw bf..hahaha

Friday, October 05, 2012 12:29:00 PM

ramai juga kawan2 akk yg cakap disini best .. rambang mata
semua nak beli ekek :)

Friday, October 05, 2012 12:40:00 PM

nak pegiiiiii

Friday, October 05, 2012 12:46:00 PM


jom kiter berjemaah sesama...sy tak yah mohon cuti la..akak je la..kkaakakkakak

Friday, October 05, 2012 12:50:00 PM

KAK kwc tuh depan uma sewa saya jerkk. awat tak habaq mai sane he he

Friday, October 05, 2012 2:42:00 PM

Murah2 erk. Nanti nak terjah lah.

Friday, October 05, 2012 2:43:00 PM

bestnyer dapat shopping baju... bilalah boleh dapat shopping ni yerk...

Friday, October 05, 2012 3:13:00 PM

Jom pg mgu dpn...cuti ye junaat

Friday, October 05, 2012 3:52:00 PM

saya gi time bln pose hari tu..napsu pun tak membuak2 sebab peel preggy tak suka sopink..maka rasa mcm tak best jek..

tp bila baca entry ni..mcm nak kena pegila lepas habis pantang nih..hahaha

Friday, October 05, 2012 4:49:00 PM

bestnya bestnya nak pegi nak pegi!!!tgah google kat mane la tempat ni he he

Friday, October 05, 2012 4:57:00 PM

jelesnya dpt soping barang murah

Monday, October 08, 2012 3:39:00 PM

lain kali nk pegi bgtau la ... nk jugak .............

Tuesday, October 09, 2012 9:54:00 AM

kt mana ni ek? kl ek? jem tak? hiihhi cam berminat je nak gi hihi

Tuesday, July 23, 2013 12:42:00 PM

info terbaik buat i yg tak tahu nak pergi beli belah di mana

Post a Comment