Tuesday, October 30, 2012

Berhenti Mandi Dulu...Hutan Lipur Lentang


balik dari kampung di jengka itu hari kan...aku gerak awal dari rumah mak ke putrajaya semula...
gerak pada pagi sabtu...lebih kurang jam 10 pagi cam gitu...
aku memang tak suka menempuh jammed bagai...
sebab aku tau, sure highway KL-Karak akan sesak punya..
dah boleh 'baca' dah kan...

so kata diputus, kita balik sana pagi sabtu...
sebab on da way balik tu, dah bitau hubby hajat nan satu tu...
nak singgah Hutan Lipur Lentang kejap...
bawa anak² semua mandi...
dah lama tak bawa derang mandi manda kan...
asyik sibuk jek memanjang...huhuhu....

alhamdulillah, perjalanan pulang ke pangkal jalan sangat lancar...
so aku takde masalah dengan jalan sesak ke hape...
yelah, kita kena rancang perjalanan sendiri kan...

sampai ke destinasi dituju, anak² dua orang tu dah tak menyabar...
teruja nengok air agaknya...
terus ajak salin baju segala...sampai nak park kereta pun tak menyempat...

lepas tukarkan baju mandi tuk kakak dan abang aku ngan iris just dok di tepian jek...
malas nak basahkan diri...lagi pun air cetek sangat...
tak sesuai buat mak mak ni...kan...

ok, nengok jelah gambar yang ada...

iris, aku malas nak rendamkan dia...
kang demam kang, aku gak yang susah...huhuhu...

budak dua orang tu hubby yang monitor...
nengoklah airnya cetek sangat kan...
sesuailah tuk budak²...

kemain happy abam mok sebab dapat mandi air sungai...
tapi sadis...nak berendam pun tak lepas...cetek sangat...huhuhu

dua beradik yang sangat gembira...
lama gak depa dok main air...sampai ajak balik pun takmo...haiya...

sementara depa dok mandi...kami dua beranak dok memerhati...

sungguh² abam mok dan kakak mandi...happy jek derang...

pastu tu, aku suh hubby amik dak iris...try rendam dalam air...
memula ok jek...

tapi melalak lepas tu...
mana taknya airnya sejuk sangat...

masa kita orang sampai tu, ramai dah orang yang memenuhi ruangan istirehat yang ada...
ada yang berkelah, berbarbeque, mandi manda...dan macam² lagilah...
ingatkan aku jek yang nak pulang ke awal ke tempat asal...
rupanya ramai yang amik keputusan nak pulang awal jugak...
hehehe, rancang perjalanan dengan berhemah katanya kan...

notadijariku: hurmm...ingat nak bawa anak² p holiday bulan 11 or bulan 12 ni...
tapi kena fikir bab cuaca jugak...tak best holiday time hujan kan...
ke macam mana???

19 comments

Tuesday, October 30, 2012 10:35:00 AM

syok nya tgk anak2 sis

Tuesday, October 30, 2012 10:44:00 AM

kak, nk oliday tggu thn depan la.. skang musim hujan la kak..

Tuesday, October 30, 2012 10:48:00 AM

good luck... hhehehe
zoom cuti2 malaysia...

biarlah air cetek tahap buku lali... abang tetap nk mandi... huaaaa...
hehehehe

Tuesday, October 30, 2012 10:54:00 AM

tak boleh nak kuak lentang pun... cetek sangat airnya...

Tuesday, October 30, 2012 11:06:00 AM

betul. x syok holiday time musim ujan. sy da pnh kene. adeh...boring!

Tuesday, October 30, 2012 11:18:00 AM

geram plak tgk abam mok tu...huhu

Tuesday, October 30, 2012 11:18:00 AM

Olor air dia.. Selamat untuk bebudak kan.. Sonok dpt berkelah ni dgn anak2.. :)

Tuesday, October 30, 2012 11:19:00 AM

alahai ceteknyer air..pangkal kaki jer..sian abam mok nak berendam x dpt...

dulu2 selalu gak singgah situ..sejuk pemandangan

Tuesday, October 30, 2012 11:21:00 AM

kalau sy ke bentong rmh makngah ada jugak singgah lentang ni mmg sejuk nyaman..

abg kemain happy muka dia dpt berendam hehe comel.

Tuesday, October 30, 2012 11:35:00 AM

Pegi dekat2 pun dah ok kak..jgn g belah pantai timur..ala, golkos morib la senang, hehe...

Tuesday, October 30, 2012 11:50:00 AM

ooo kakak balik sabtu nyeah..mmg idok le jamnye..heheh..

Tuesday, October 30, 2012 12:00:00 PM

pernah la 3 @ 4 kali singgah kat Hutan Lipur Lentang tu....tmpt tu kecik jer tp tang air tu tak leh tahan...sejuk sgt2

Tuesday, October 30, 2012 12:13:00 PM

Cantiknya tempat mandi.. takde batu2.. tak risau bagi anak2 main air..

Tuesday, October 30, 2012 12:16:00 PM

yahoo akhirnyer ada jugak tag past a comment tu...lama menghilang ni...payah mak jemah nak comment tau..kikkikiik....

best tu berendam...mmg x hengat itu bebudak yee

Tuesday, October 30, 2012 12:56:00 PM

Cetek tul airnya, okla tak bahaya untuk budak2 dan kita pun tak risau kan :D

Tuesday, October 30, 2012 1:11:00 PM

abam mok sgt comel lah kak. hehee

Tuesday, October 30, 2012 1:35:00 PM

Wah! syiok ehhh.. Ok la air cetek idok la risau sgt..

Tuesday, October 30, 2012 1:58:00 PM

bestnyer mandi manda... time panas pon air sejuk, kalu ujan lagi lah sejuknyer camner la tu yerk..... huhu

Tuesday, October 30, 2012 4:03:00 PM

dah byk komen balik hehe akak dah dkt ngn uma ima tuh lain kali boleh dtg raya ;')

Post a Comment