Monday, October 22, 2012

Fenomena Durian Crepe


ingat tak itu hari pernah aku kata NAK JUGAK RASA durian crepe ni...
setelah dikautim dan di timbang tara...akhirnya tokey kata dia ada sesi penghantaran ke putrajaya...
so kepada warga putrajaya bolehlah buat tempahan...

dah tu bagai orang mengantuk disorongkan bantal...
lelaju aku order 2 pack...(sekarang promosi 1 pack ada 5 bantal durian crepe)
normal hanya 4 bantal sahaja...
harganya adalah RM10

so setelah perjanjian dibuat, kata tokey, jumpa kat Dataran...
malangnya semalam hujan turun dengan lebat...
so aku cadang jumpa kat Petronas P9D jelah...
senang...

ekseli semalam petang dalam hujan renyai² tu aku ajak hubby ke PKNS bangi jap...
sebab nak beli tudung bawal RM10 untuk 2 helai...
nak pakai raya ni...kelas ko...rayalah sangat...hahaha...

dah beli apa yang nak, terus rush ke petronas...sib baik tokey baru jek sampai time tu...
ingatkan hujan akan berhenti, tapi makin lebat...
sampai petronas, kenalkan diri, amik durian crepe tu, borak kejap, terus balik...
ingat nak makan kat rumah...
tapi dalam kereta anak² dah bertanya apakah dalam plastik itu...
ujan kan, memasing lapar la kut...
so aku bukak la satu pack...tak sabar nak rasa kekdahnya...
lama mak menunggu hari ahad ni tau...huhu....

ni rupanya DURIAN CREPE tu...
aku beli 2 pack sebagai percubaan...
siap ada expired date lagi tau...dan disimpan sejuk...

meh nengok dari dekat...
bukan aku jek yang terliur...rupanya ada lagi 2 orang yang terliur jugak...
tak menyabar nak lagi dan lagi...
haiyaaa...lawan tokey nampak...

memula nengok anak dara ni makan...
tak sabar tak...ibu nak lagi nak lagi...
wahh, kemain ko ek...ingatkan tak suka...tu beli 2 pack jek tuk diri sendiri...
hurm...nampaknya kena repeat order lagi ni... 

masa dok tengah syok makan ni...terhegeh² datanglah anak dara kecik ni...
dia pun nak rasa jugak...
so mari kita bagi dia rasa...lesen 1 tahun dah dapat kan... 

hurmm...sedapnya buu...rasa durian...
ok, dia nak lagi...adehh...tak puas ibu makan tau... 

pastu anak bujang yang naik lambat ke rumah pun sampai...
nengok, bukan main geram nak amik satu tau... 

ok, berselera dia makan...
2 bantal abis ke dia...ayaks...
nampak selera mu makan bam...leh ganti iqram dinzly ni...hehehe... 

skang dalam peti tinggal 1 bantal jek lagi...
hari ni dok teringat² nak makan...
balik kang makan curi² la...
kang anak nampak kang, kena kongsi plak...eh mana cukup....hehehe...

owh, durian crepe ni homemade dibuat oleh saudari NORHAYATI AHMAD...
member lama di pcm sana...
mekasih yati...sedap bangat...nanti kita order lagi...

FB beliau adalah NORHAYATI AHMAD

notadijariku: abang, nanti tolong amik kat area kl ye...huhuhu...

14 comments

Monday, October 22, 2012 9:37:00 AM

nt blik kg nk beli gak..yg ni dia jual 6ketul rm10.. ehehehe..

Monday, October 22, 2012 10:06:00 AM

memeber abg dekat FB semalam kata di sg petani 8 bantal RM10 jek...huhuhu

Monday, October 22, 2012 10:06:00 AM

kat sg petani RM 10 8 bantal jek..mber bgtau smlm kt FB

Monday, October 22, 2012 10:29:00 AM

teringin juga nak rasa...

Monday, October 22, 2012 11:02:00 AM

Wahh skrg nie sana sini dok citer pasal durian crepe.. teringin plak nak beli.. nyum2 nampak sedap laa plak.. :)

Monday, October 22, 2012 11:21:00 AM

Rasa2nya org dlm pantang blh mkn x?haha

Monday, October 22, 2012 11:36:00 AM

aku terliur gak nieh ..order dgn sorg akak ni kt shah alam ..rabu ni baru nak gi ambik ;-)

Monday, October 22, 2012 3:08:00 PM

yum yum..lama tak makan nie..

Monday, October 22, 2012 3:54:00 PM

tu la..skrg fenomena durian crepe ni...kt png mn nk cari ni..hehe

Monday, October 22, 2012 4:49:00 PM

sbnrnya aku tak nak baca entry ni tp mana blh thn kan. kesian aku wehhhhh tak dpt rasa..

Tuesday, October 23, 2012 10:11:00 AM

wahhh x sabar nak tunggu order petang nie dikk ekkeke ;)
ramai dah duk cerita pasal durian crepe nie ;)

Monday, October 29, 2012 10:24:00 AM

sedap kannnnn.. mintak member belikan itu hari sebab teringin sangat hahaahahah

Tuesday, October 30, 2012 9:03:00 AM

nmpk sodap ni...tak pernah mkn pun..

Tuesday, November 20, 2012 4:13:00 PM

ala. nak jugak. tak pernah makan ni. huhu

Post a Comment