Thursday, October 18, 2012

He Makes My Day


salam semua...
salam khamis...yey, dah khamis, esok jumaat...minggu depan punya jumaat dah raya...
korang balik ke raya haji ni...aku balik ke jengka...raya haji turn my kampung...
tahun depan kita nengok camner...maybe raya puasa sekali lagi di penang...
owh ke jengka balik...nengoklah...owhh, khamis depan dah cuti...
pepagi tu dah gerak balik ke sana...
tak sabar plak nak balik...dah lama kut aku tak balik jengka...
huhuhu...

ok, abaikan citer tu...ekseli aku nak citer sal video youtube ni...
tadi lepas nengok episod ke 31 drama Adam & Hawa kat dailymotion tu...
tetiba leh terlayan plak video youtue matluthfi ni...
korang kenal tak mamat ni...
mungkin ada yang kenal, dan mungkin ada yang tak kenal langsung...
eh eh, rotikaya.com pun kenal dia... nengok kat SINI

apa yang aku tau, matluthfi ni pelajar kat oversea sana...dimana aku pun tak tau...
yang aku tau, melalui loghat percakapan dia ni, aku tau dia ni orang utara la kut...
apa yang menarik dekat video yang dia post kat youtube tu...
kebanyakkannya ada mesej yang tersendiri...

terutama video pasal rokok dan kopiah...
dialah director, dan dialah pelakonnya...
kretip betul la hang ni mat...
hehehe...


ok, ni channel dia kat youtube sana...
korang nengok la video views 15,078,162 views tu...wow!!!

dah banyak video dia yang aku nengok...
tadi baru aku nengok video rant on popularity...
dok citer best ka jadi popular...cam si anwarhadi tu...hahaha...
sempat lagi ko ek mat weii...
sebelum ni aku pun tak kenal saper anwarhadi...tapi biasa terdengar jugak nama dia..
kira antara blogger popular jugaklah dia tu...

kalu kita ni blogger yang dibawah kelompok yang sama...
pimai pimai tang tu...memang kita tak kenal...
cam aku lah...tapi aku kenal apa saper hanis zalikha tu...hahaha, dah jadi retis dah minah tu tau...
untunglah...

ok, nak sambung nengok video dia lagi...kelakar betul...bila dengar slang kedah dia tu...hehehe

5 comments

Thursday, October 18, 2012 9:42:00 AM

Suka tgok dia host mad market!!

Thursday, October 18, 2012 10:04:00 AM

ehhh balik jengka yea..jengka berapa?iolss pun balik jengka gak umah MIL kat Jengka 2 bleh la beraya umh mak izan heheh..sbb kalau blk jengka selalu xtahu nak pi umah sapa..
ajak suami pi umh kenkawan dia sokmo dia malas katanya kawan dia xde kat umh pi sana sini sudahnya dia nk ngadap tv je..aku lak pantang sungguh pakai lelawo tgk tv,baik awal2 pg lg pakai teset buruk ngan suor trek je huhu.

Thursday, October 18, 2012 10:22:00 AM

sesuai ltk P kt dpn nama.. P.Mat macam P ramlee...

Thursday, October 18, 2012 10:49:00 AM

Last akak balik jengka bulan pose ritu kan?

Suka gak tgk si matlutfi ni..dr cikgu shida tu hehe

Thursday, October 18, 2012 12:53:00 PM

nurul tak kenal lah.nnt ku google kay..

tang raya haji2 tahun nie alik melaka jer.selalunya mmg alik kelantan jer nie sebab abah operation 24hb..kat hkl.pastuh bwk dia alik melaka

Post a Comment