Tuesday, October 16, 2012

Iris Punya 1st Birthday


alhamdulillah...majlis yang aku rancangkan telah selamat berlangsung pada 13 Oktober 2012 bermula jam 2 hingga 6 petang...
tapi cakap jek pai 6 petang kan...kawan hubby datang sampai ke malam...
jam 11 malam kut...hehehe...

ekseli sebelum adanya majlis ni, aku pernah warwarkan kat hubby...
nak buat besday parti tuk iris...tapi secara kecilan jek..
bukan besaran macam nak sambut menantu tu...hehehe...
sebab bagi aku, besday yang pertama biarlah menjadi satu memori buat si anak...
so hubby setuju...list down menu yang hendak dijamu pada tetamu...
dan bilangan tetamu yang hendak dijemput...
ni kira cam open house jugak la...sebab raya hari tu tak dan nak buat...

tapi aku minta maaf bebanyak sebab tak dapat nak jemput semua...
lagi pun ada yang dijemput tak dapat hadir...ye, aku paham tu...
mesti ada hal yang tak dapat dielakkan...kita manusia punya asa...Allah punya kuasa...
so maaflah pada yang tidak dijemput ye...
tunggulah sama ada  hanan, hadif dan hayfa' nak kahwin nanti, aku jemput semua...
secara walimatul urus gitu...
ihikss...

ok, mari kita layan gambar yang ada...
ni kira besday parti memang simple habis...
takde hias mana pung...belon pun takde...
ada pun banner ni jek...eh banner ke???

goodies bag tuk anak² dan kanak²...

dan fm badge untuk MAK kanak²...

gambar makanan yang dihidangkan pada hari tu tak sempat mak nak snap...
helper ada pun tak sempat dia nak snap jugak...
mak sibuk ngan si kecik ni...dia wat perangai...takmo duduk...nak melekat jek...
alahaii...

simple jek kan...
gambar makanan bertutup plak...

ada pun satu ni jek...ayam masak merah...jadilah...hahaha... 

menu itu hari adalah, NASI DAGING, AYAM MASAK MERAH, ACAR BUAHAN, MEE SUP, DADIH, PUDING ROTI, KEK COKLATE MOIST dan segala mala jajan yang ada...

dan presenting my besday girl for that day...
iris in yellow dress...mekasih mommy mel...cantik dress ni...
pestime iris pakai...raya ritu tak sempat...hahaha....

dia buat jual mahal...nak snap gambar dia pun susah...
alih² tak banyak gambar dia yang ibu snap...alahaii dik...

kakak dan abam mok besday girl...
cam biasa, mata abam mok harus ke tv ok..

dan sesat² pun mummy tina ni...dia jugaklah antara tetamu yang pertama sampai...

so mari bergambar dahulu...
dik tina, lupakan jelah hasrat mu nak tutup blog mu itu...hahaha...

dan dalam dok kalut tetamu tengah ramai tu...
sampailah dak alisha...anak si eima tu..
kawan buli balik di taska kan...
gambar berdua haruslah ada....teman sampai besar ye...

mencik la mek ni...asiklah ngan gajet dia tu...huh...

ni kek besday girl...
kek chocolate moist jek...
takde bajet besar nak tempah kek besar²...hehehe...

ni masa nak potong kek...abam mok yang lebih tau...

my happy family...
sib baik ada jugak gambar sefamili...

kan mak dah cakap...abam mok yang over tau...
dia yang beria nak tiup lilin tu...

eh cakap kat anak...tetiba mak pun over jugak...
dah tu dak iris tak reti nak tiup lagi kan...hahaha...

eh tak lama pastu anak angkat mak pun sampai...eh seme anak angkat aku la...hehehe...
dak rayyan anaqi...
seronok melayan anak ni makan...
aku suap nasi impit kat iris...dia pun nganga jugak...
sudahnya meh la kita makan sesama ye rayyan...

amboi dik...kemain lagi kamu ye...kacau anak bujang mommy mel tu...hehehe...

btw, terima kasih kepada yang sudi bertandang memeriahkan majlis anakanda ini...
insyaAllah kalu ada rezeki, kita berjumpa lagi...
dan terima kasih juga atas hadiah² yang diberikan dan jugak 'angpau' untuk iris...
terima kasih bebanyak ye...

notadijariku: walaupun sederhana tapi aku bersyukur...alhamdulillah...

11 comments

Tuesday, October 16, 2012 8:36:00 AM

xda rezeki nk mkn nasi dging ngn ayam msk merah..terliur weh tgk lauk tu..

Tuesday, October 16, 2012 9:05:00 AM

happy 1st birthday Iris..ok la nie..simple but happening!!

Tuesday, October 16, 2012 10:02:00 AM

:(
ape daya ade kenduri cousin aku
kalo tak mmg aku smp da

Tuesday, October 16, 2012 12:25:00 PM

Huhu, sedih.. =(
Apa2 pun alhamdulillah segalanya berjalan lancar...
Tunggu parcel ye kak..no tracking kang mlm atau esok saya bg

Tuesday, October 16, 2012 12:42:00 PM

Wah sonoknyer celebrate bday.. Auni ros xde lah 2nd bday tahun ni, mama sibuk pantang..hhahah /)

Tuesday, October 16, 2012 1:27:00 PM

sekejap je dh stahun kan
hepi bedya iris

Tuesday, October 16, 2012 2:37:00 PM

hepi besday iris...
bestnya dgr nasi daging tu, tgk ayam msk merah pun dh terliur nie...

Tuesday, October 16, 2012 3:58:00 PM

biasanya ada kek ada party pack mmg menjadilah birthday bash tu ;)

cantiklaaaa fm tu nak seketulll hehe

Wednesday, October 17, 2012 12:11:00 AM

Simple tp.meriah..dah beso dh adik.iris

Wednesday, October 17, 2012 2:08:00 AM

syoknyer kalau dpt join

Wednesday, October 17, 2012 10:36:00 AM

slmt ulangthn klahiran Iris....sm umr ngan Irfan kan...bestnya dpt celeb bday cm ni...simple pon meriah..:)

#Iris dh bleh jln ke?

Post a Comment