Tuesday, October 30, 2012

Meroyan Di Petang Hari


boleh tak aku nak meroyan pepetang hari ni...
boleh la...boleh la...selagi tak meroyan rasa tepu kepala hotak mak ni tau...

* dari semalam aku dok mencari spek mata aku ni...mana tah aku letak...petang semalam cari kat opis...ok takde, so ingat ada kat rumah, cari kat rumah, eh takde jugak...huwaa mana aku letak ni...
tulah, dah ada takmo pakai, bila nak pakai, mulalah tercari²...erkk, takkan kena beli yang baru...ada yang kena bambu ni kang...yang dok ada pun jarang pakai...gulpss....

ada sesapa nampak spek aku tak...tuhan tolong!!!!

_____________________

*tadi ada hubby bitau, kakak punya konsert persembahan nasyid hari khamis ni...
lor, ritu tu chekgu dia kata hari selasa depan...alih² dah ubah tarikh ek???
kalu selasa depan aku ingat nak cuti...sebab nak nengok anak sendiri naik pentas kan...
kakak masuk nasyid untuk kelas 6 tahun...dia sorang jek umur 5 tahun...dan dia la penyanyi solo...
tu aku teringin sangat nak nengok gi manakah rupanya dia nyanyi atas pentas tu...
tapi tulah, kalu khamis ni tak pat la aku p nengok...nak cuti pun tak pat...
tadi dah janji ngan bos, dia suh aku jadi driver jap anto dia ke KLIA...dia mau ke Kuching...
alahaii..takpelah, janji belikan kek lapis berlapis² untuk saya ye...

_____________________

* aku rasa nak pitam bila nengok yuran taska anak² untuk TAHUN HADAPAN...
kensel nak menambah anak walaupun aku cukup pasti mereka anak² ni amanah dari Allah...
memanglah anak² itu rezeki...tapi kalu kita tak berusaha nak kasi yang terbaik buat mereka, mana nak datang rezeki itu...
anak kita, bukan orang lain yang tanggung segala...cakap memang senang...
arghh...meroyan mak...huhuhu...
tapi takpelah, selagi ada daya, kita usaha...kan...
happy happy...mari happy kan diri...sobs...

_____________________

ok bye...nak munasabahkan diri...hurmm...

11 comments

Tuesday, October 30, 2012 2:31:00 PM

makin anak membesar... makin banyak juga belanja dia... bertabah je la... :)

Tuesday, October 30, 2012 2:31:00 PM

hapy sokmo

Tuesday, October 30, 2012 2:31:00 PM

mot.. nak `munasabah' kan diri ke... atau nak `muhasabah' kan diri..??? hik hik... dua perkataan yang maknanya berbeza tu sayang oi...

Tuesday, October 30, 2012 2:34:00 PM

kak ko dah call ke tokey taska tu....

Tuesday, October 30, 2012 2:41:00 PM

Rugi la plak.x dpt.tgk kakak nyanyi nasyid..
Kalu.ada bideo nak gk tumpang tengok huhu

Tuesday, October 30, 2012 2:47:00 PM

yuran utk anak bape tahun tu? saya 2 tahun je bagi anak sekolah tadika private.. next year dia 6 yrs dah.. so dah apply pra sekolah.. tak tahan every year yuran rm1000.. sib baik sekolah rendah ngan sekolah menengah tak de yuran.. selain baju kasut sekolah dan pibg.. :)

Tuesday, October 30, 2012 2:59:00 PM

Hehe..mmg klu mai je bab yuran ke..duit ngasuh ke..susu2..mmgla kena ambk kira klu nk tmbh ank lgi..huhu

Tuesday, October 30, 2012 3:00:00 PM

cermin mata tu kena wat tali..gantung kat leher tp ade ker org wat mcm tu?

belanja skang makan lama makin besar..tp gaji tak naik2 gak

Tuesday, October 30, 2012 3:38:00 PM

hg dok berletiaq pa nih izan..tuh la ..kalau aku ilang spek mmg meroyan la..dh la aku kai spek tatkala bwk keta..ngan tgk pc..huh..mmg meroyan tahap kuda kepang la..
pergh kakak jdi penyanyi solo tuh..mmg wajib pi tgk...

Tuesday, October 30, 2012 3:38:00 PM

Yuran taska naik ke nok. Harap2 yuran taska anak2 aku tak naik lah. Ni tgh prepare yuran skolah si abang utk tahun depan. Hai lah duit $$$$

Tuesday, October 30, 2012 4:10:00 PM

sabar kak..rileks.. btl la, yuran makin lama makin mahal.. xkira la taska ke, sekolah rendah ke, menengah ke.. hurmm.. kenala kerja keras lg utk anak².. sy lak kerja keras utk kumpul duit kawen..

Post a Comment