Wednesday, October 10, 2012

Sate Kebab Lada Hitam


hurmm...camner nak citer ek...momentum berblog memang dah terpesong sangat ni...
nak mengarang pun rasa cam arhhhh...tak tau nak cakap la...
walhal ada dua tiga citer nak post kat sini...
tapi tulah, rasa cam aura nak menaip hilang plak...
tapi takpe, kita cuba dulu ok...eh cuba semula...

ok, hari ni nak citer pasal sate kebab...
korang pernah makan??? ritu ada opismate sebelah dok jual sate ni..
so mula aku amiklah dua peket...satu perisa beriani, satu lagi lada hitam...
tapi hubby kata lada hitam lagi sedap...
ok, takpe...dah abis kita beli lagi...

dan semalam aku repeat order...sekali aku amik dua peket perasa lada hitam tu...
sedap weii...cara masak senang jek, leh bakar, goreng, masuk microwave...
terpulanglah kan...
tapi hubby rajin....sebab bab ni memang keja dia...
dia masak atas kuali leper/ceper tu...
yang aku tau, dah masak aku makan...hahaha...

ni dia sate kebab nya...sepeket ada 20 cucuk...

yang dah siap dimasak...
dok usung satu persatu oleh aku dan anak²... 

dah abis sepeket petang semalam...
lepas ni boleh repeat order lagi tak...
tu pun kalu ada stok kan...
hehehe...

notadijariku: takde nota kaki la...

12 comments

Wednesday, October 10, 2012 8:25:00 AM

mu goreng ke kak.. ai bakar..hehe

Wednesday, October 10, 2012 8:31:00 AM

Tgk kt kotak die, mcm daging burger prosperity pun ada...sekotak bape rm kak?

Wednesday, October 10, 2012 8:33:00 AM

kat mana beli ni...sedap plk napok...sini xdok jupe pun....

Wednesday, October 10, 2012 8:33:00 AM

sedap nmpk ni...

Wednesday, October 10, 2012 8:49:00 AM

brp rege ni kak?pastu kan sy selalu tertanya2 kenapa akak letak nama ank2 akak hni,gabungan nama akak dgn husband ker?sila jwb..hehehe...

Wednesday, October 10, 2012 8:52:00 AM

macam best je nak kena try nie

Wednesday, October 10, 2012 9:08:00 AM

Mak ai sedapnye nampak aku suka nii

Wednesday, October 10, 2012 9:09:00 AM

hmmm cam best rega brape tu

Wednesday, October 10, 2012 9:45:00 AM

sedap kan
ari tu aku ada beli gak

Wednesday, October 10, 2012 10:29:00 AM

x per pelan2...dh mari la tu mood nk mnulis kan...hikss...

x penah lagi mkn sate ni...kt mn beli tu?

Wednesday, October 10, 2012 12:01:00 PM

nak gak...

Wednesday, October 10, 2012 4:33:00 PM

mmg sedap ni

Post a Comment