Tuesday, October 2, 2012

Setelah Hampir 10 Tahun Berlalu...


Happy rasa sebab hari ahad lepas dapat berjumpa kembali dengan 'geng' lama masa kat itm dulu..
.tk lain tak bukan dengan geng KEDARI atau nama panjangnya Kelab Kayak dan Rekreasi..
tk dinafikan masa zaman remaja di itm terutamanya,aku memang sangat aktif dalam mengikuti aktiviti luar seperti berkayak...berkhemah...memanjat gunung,bukit bukau...
byk jugak gunung di malaysia yang telah berjaya ditawan contohnya gunung jerai...gunung angsi...gunung ledang...gunung datuk...
tapi antara mendaki gunung or jungle trekking,berkayak merentasi tasik kenyir dari jeti pengkalan gawi hingga ke air terjun sauk merupakan satu moment yang tak dapat diklpakan hingga kini...
begitu jugak berkayak ke pulau kapas...sungai...lautan...tasik...
semuanya byk meninggalkan kenangan yang indah dalam hidup aku... 
Tapi semua tu telah berlalu...dah lama rasanya aktiviti lasak seperti itu tidak dilakukan sejak aku bkahwin...kalau tak silap last aktiviti lasak yg pernah aku lakukan adalah flying fox..huhu...

eh panjang plak mukadimah aku ni kan...
ekseli nak citer sal p kenduri kawin jek pung...huhuhu...
hurm, nengok jelah gambar yang ada...
kami tak lepak lama pung...
lepas pengantin sampai terus gerak balik...
anak3 dah menggelupur kepanasan...mengantuk sama...sian kat depa kan...

ni geng² KEDARI aku yang datang itu hari...
melepak kat surau, sementara menunggu kedatangan pengantin...
ada ramai lagi..tapi derang tu pun geng bebudak DPIM jugak...

ok, nilah pengantinnya...AKHIRnya kahwin jugak dia...ihikss...

masa on da way nak balik tu, kawan lain baru jek sampai...
so bergambar jelah...sebab tak leh nak tunggu dah kan...
lama tak jumpa hang yong...hehehe...10 tahun lebih kut...ihikss

ok, jom balik jom...adik drive...huhuhu... 

notadijariku: ramai gak geng lain yang datang..tapi tak sempat nak jumpa kut...

semalam ada member KEDARI ajak naik gunung jerai...
agagaga...pancit dah aku rasa...takut lelemak yang ada, tertinggal di kaki gunung jerai jek...
hahaha...

10 comments

Tuesday, October 02, 2012 7:53:00 AM

sweet memory

Tuesday, October 02, 2012 8:10:00 AM

sy dulu pun aktif gak berkayak n jungle trekking..kini tinggal kenangan semata2 ceh..skrg jgn kata nak panjat gunung,kejar anak2 pon dah semput..acaner tu?? ;)

Tuesday, October 02, 2012 8:10:00 AM

wah..aktifnya..pernah naik gunung nuang je,,tu pun da semput,,time sekolah menengah tu last skali kat blakang,,,klu skang mau tk sampai2 la klu nk daki..

Tuesday, October 02, 2012 8:13:00 AM

hehe.. saya ada kawan opis duk depan saya betul2 (laki) yg masih belom kawen. umurnya lagi 4 tahun 50. huuhuhuhuhuhu

Tuesday, October 02, 2012 8:17:00 AM

ok la kalau lelemak tu tertinggal kat kaki gunung jerai... best apa... tetiba hilang 3-4 kg sekali daki... ;p

Tuesday, October 02, 2012 8:52:00 AM

semua geng2 ko tu dah membolat ...hehehe comey

Tuesday, October 02, 2012 8:53:00 AM

hehe...gunung jerai la bukan macam gunung jerai dulu...skrg dah boleh bawa kereta sampai ke puncak...ada resort lagi...sejuk jer kalah Cameron highland.....

Tuesday, October 02, 2012 8:56:00 AM

kenangan indah tue bila flashback balik kan..aktif juga uols yer..sy dulu aktif olahraga...:-)

Tuesday, October 02, 2012 9:54:00 AM

tetiba rindu kekawan lama ms bljr dulu..

Tuesday, October 02, 2012 10:57:00 AM

mesti akak ni ada muscle kan....aktif panjat gunung ganang.....eheheh pis

Post a Comment