Thursday, October 4, 2012

Siapa Dahulu?


Ok...nak tanya korang la kan...kalu korg nak keluar outing bersama famili pada hujung minggu kan... 
1.kalau antara suami atau isteri siapa yg akan bersiap dahulu? 
2.kalau ada anak plak,korang siapkan anak dahulu or siapkan diri sendiri dulu?... 
Kalau aku plak...selalunya bila nak keluar...
aku akan siapkan anak3 sesambil siapkan diri sendisi tapi kadangnya aku jugak orang last bersiap...aler bukan nak bermekap mana pun tapi tula...kadang aku yang last dan kadang hubby la...
sbab hubby selalu ckp yg dia siap kejap je...
yang lambt aku jugak....
erk...nape ek...mcm mana boleh jd cm gtu...huhu... 
So korang mcm mana pulak?

13 comments

Thursday, October 04, 2012 1:10:00 PM

Kadang2 siapkan anak2 dulu..pastu baru saya bersiap.dh lepas siap,hubby plak p bersiap..tp bile cenggini,anak2 cepat bosan.sbb kene tggu lama..
Altrrnatif lain, saya siap dulu.sementara tu hubby mandikan budak2..budak2 dah siap mandi,saya pakaikan baju dorg..sambil tu hubby plak p bersiap..bile anak2 dh siap baru smbung blk mekap sket2

Thursday, October 04, 2012 1:11:00 PM

klu akak sy, mmg dia la siap lmbt.. dia siapkn anak² dl..

Thursday, October 04, 2012 1:16:00 PM

Gitu lah kekdahnya cikmot.. memang kalo ikut kan hubby yg paling lambat nak bersiap sbb dia kata dia kejap je... tapi kesudahannya Ain yg paling lambat keluar dari rumah...kn pastikan bekalan anak2 cukup, rumah mesti clear, check brg dlm handbag mcm purse n hp... huhuhu...

Thursday, October 04, 2012 1:29:00 PM

samo la kak..mmg siapkan anak dolu, pastu en asbeen siap pulok....dah tu br la jemah ni...

Thursday, October 04, 2012 1:35:00 PM

kalu sy siapkan anak dulu...pastu diri sendiri...lepas tu mesti melangut tggu en suami siap..kes mandi lama.dokleh bg dia siap dulu nnt kelam kabut kiter...

Thursday, October 04, 2012 1:48:00 PM

selalunya saya siap dlu..tp kalau husband mmg dah ada kat luar..dia dtg ambik kami..kira dia akan kol swh kami siap..sampai2 je semua tggu nak naik keta je..hehehe..

alhamdulillah.. anak dah besar2..pandai siap sendiri.. kalau anak kecik..yes..sure saya siapkan dorang dulu..heheheh

Thursday, October 04, 2012 2:22:00 PM

comfirm isteri siap dulu

Thursday, October 04, 2012 2:35:00 PM

ehehehhee

Thursday, October 04, 2012 2:56:00 PM

aku paling last sbb 1st siapkan anak2 pastu brg2 dlm beg diapers pastu aku ..wlupun just sarung bj suar ngan tudung aku jugak lambat bkn sbb bersiap tp byk yg nk kena handle

Thursday, October 04, 2012 3:04:00 PM

selalunye sy mandikan ank2 tp apak dorg yg siapkan pakai bj dorg seme..pastu sy lak bersiap,hubby jg anak..pastu br hubby sbb dia bersiap kejap jer..kdg2 sy msh lg duk pilih nak pakai bj apa,hubby dah bwk turun anak2 tunggu kat kete..camna tu?haha..

Thursday, October 04, 2012 3:28:00 PM

dl masa x de anak...akak siap last, kdg2 sm2 siap...lgpon akak x suka bermake up sgt..simple2 je..

then skrg ada anak...akak siap dl, lps tu br siapkan anak atau hb siapkan anak kalau dia dh siap...sbb nnti bila anak dh siap awal...dia main sn sini..kotor plak bj...then dia dh x sbr2 nk keluar plak..haha..

Thursday, October 04, 2012 4:21:00 PM

biasanya saya siapkan anak dulu lepas tu baru diri sendiri siap. husband pun bersiap time saya bersiap pasal husband siap jap je kan leh nyelit2 skali tgok cermin tu hu hu.

Thursday, October 04, 2012 9:13:00 PM

Selalu aku siap ank2 dulu

Post a Comment