Wednesday, October 10, 2012

Tengok Badak Di Paya Indah Wetlands


hari ahad lepas, hubby ajak jejalan...aku ekseli malas nak kuar...
tapi memandangkan kesian ngan anak2 yang dok terperuk jek kat rumah...
aku iyakan sahajalah...
bersiap pun lebih kurang...sebab malas punya pasal kan...

so kami ke Paya Indah Wetlands sebab kata hubby nak bawa p nengok badak...
hurmm...layankan sudah...

sampai jek kat tempat badak tu terjumpa sorang blogger yang sangat aku kenali, sedang bergambar...
tak sangka leh jumpa kat situ kan...
cepat² terus hon...
si abam mok dah siap panggil ADIB kawan dia...kat skul...anak blogger itu...

ok ini badak...kemain besar bukaan mulut dia kan...

ada dua ekor badak kat situ...
seekor jantan, dan seekor betina...
hasil lum ada lagi rasanya...
lum tiba waktu mengawan kut...hahaha, pepandai aku jek kan...

ok, aku jumpa dak eima ni ha...
kiranya iris bertemu kawan setaska dia...teman buli balik...dak alisha tu... 

dah boring nengok badak...si fahim anak eima tu ajak p nengok buaya plak...
aku polo jelah, mandangkan mana aku pernah datang sini pung....

pe nengok buaya tembaga...kemain banyak buayanya....
tapi seme dok berendam... 

bergambar lagi, bersama anak2...ramainya anak2 aku ni ha... 

mencik aku ngan hubby ni...sibuk manjang...nset jek kejanya...
walhal bukan kai smartphong pung...huh... 

nilah budak yang mahal dengan senyuman yang si eima kata tu...
memang dak iris ni susah tul nak senyum...
bad mood kut... 

buaya tembaga...jaga jaga... 

sibuk nak nengok buaya dengan lebih dekat.... 

kejap jek aku p sini...
sebab time tu dah nak petang pung...
btw, sesekali bawa anak2 kuar gini best jugak kan...
sianlah mereka asyik dok terperuk jek...huhuhu...

mekasih eima belanja air minuman itu hari...

17 comments

Wednesday, October 10, 2012 11:58:00 AM

Besaunye badak...bile nak bwk kite jln2 ptg2..otak kite pun dh tepu dh nie..hhaahaha

Wednesday, October 10, 2012 11:58:00 AM

Iris jmpe geng tgk blue.hyppo ek hihihi

Wednesday, October 10, 2012 12:14:00 PM

kt mn ni kak?

Wednesday, October 10, 2012 12:14:00 PM

kat mn ni kak?

Wednesday, October 10, 2012 12:22:00 PM

xpenah lagi datang sini
aritu baru jejak taman botani
lenkali bole singgah

Wednesday, October 10, 2012 12:25:00 PM

eima tak mo blanja aku minum ka..kakkakak....kakak, si abam tu duduk depan bila bergambar blocking abis kakak dier N fahim..kikikkiki

Wednesday, October 10, 2012 12:58:00 PM

@*azni*
area dengkil sana....tak jauh pun dari sini...

Wednesday, October 10, 2012 1:02:00 PM

nganga luas giler!

Wednesday, October 10, 2012 1:26:00 PM

besarnya

Wednesday, October 10, 2012 2:30:00 PM

huishhh besar betul badak tuu
1st time tgk dia ngaga macam tuu sekali .. besar betul !

Wednesday, October 10, 2012 4:23:00 PM

HAI cik mot comel...hehehe..kembali ke dunia bloggers selepas bersalin...menyepi hampir setahun..huhuhu...

tp masih ingat kwn2 maya...hehehe..

dekat mana nie? takot tgk hyppo nganga....

Wednesday, October 10, 2012 4:33:00 PM

eee takut lah tengok badak tu hehe

Wednesday, October 10, 2012 4:56:00 PM

Bestnya tmpt ni..later dh bb beso blh bwk dorg dtg sini..

Wednesday, October 10, 2012 5:33:00 PM

ok la tu bw ank2 jln...tu la kita ni kdg2 ikut mood nk kuar kan...

kbtlan plak tjumpa blogger...ada jodoh tul...hikss

iris dia x mau tgk badak n buaya kut..tu psl x mau senyum..hehe

Wednesday, October 10, 2012 5:42:00 PM

Bgus perkenalkan haiwan kat budak2.. Anak ros teruja tgk bird.. Hahahh

Thursday, October 11, 2012 11:16:00 AM

hmm alisha ngaruk ...tak pasal mata mama jd juling...hahaha

TQ kat enPanjang die yg banjer ai tatau pun di pi beli air .. ai turun je berdesup laju ingatkan cr tandas

Monday, October 15, 2012 10:00:00 AM

sy selalu g cni sebab umah akak sy kt situ je.. nt klu nk g lg, bgtau la ye

Post a Comment