Tuesday, November 6, 2012

Daging Korban Goreng Kunyit VS Patin Masak Gulai Tempoyak


aku ni kan, jarang benar masak time hari bekerja...
boleh dibilang dengan jarilah...
kalu mood rajin mari, memang adalah santapan tuk dimalam hari...
kalu idak, just...hurmm...beli jelah...tak pun makan jek mana yang ada...

tapi hari sabtu ahad, memang aku kena masaklah kan...
sebab hari santai bersama keluarga...so kena masak beria...
masa untuk mengenyangkan perut sendiri...hehehe...

so hari sabtu lepas, kebetulan ada daging korban orang kasi dalam peti tu...
terus decide nak buat daging goreng kunyit...ni jelah peveret yang boleh layan kalu menunya berasaskan daging...sup daging kurang kick katanya...

daging goreng kunyit cintaku hanya untukmu..amboii...

pastu ada eksiden yang berlaku...dari daging korban menjadi ikan patin...
terus wat patin masak gulai tempoyak...
bak kata hubby, bukan orang pahang kalu tak reti masak gulai tempoyak ni...
ekisme bang, ai bukan pure orang pahang ye...tapi anak campuran kelantan, terengganu ye...
erkk, nak jugak tu...

alahai, dok teringat kat gulai tempoyak ni...
sib baik masih ada beberap ketul ikan patin lam peti...
balik ni leh masak lagi la...kan bang??? 

2 menu di hujung minggu...
kenyang makan sampai ke petang...
burpp...alhamdulillah... 

notadijariku: terima kasih atas rezeki yang ENGKAU berikan...amin...

10 comments

Tuesday, November 06, 2012 8:12:00 AM

sy tak reti msk ikan patin tempoyak tu,makan reti la..sedap tu nak2 tang lemak2 dia..fuhh..

Tuesday, November 06, 2012 8:31:00 AM

amboi, tajuk masakan kemain gempak..

Tuesday, November 06, 2012 8:47:00 AM

nyum2 ikan patin

Tuesday, November 06, 2012 9:26:00 AM

Aduh sedappnyer... Pg2 dah nmpak gmbr makanan :)

Tuesday, November 06, 2012 9:59:00 AM

dedua kuning ...hmmmm
sedap tu daging tu

Tuesday, November 06, 2012 10:01:00 AM

sedapnya patin tu..teringin pulak nak makan..
sy pulak la ni dah jarang masak sbb duduk dekat dgn rmh mak..dok bergantung kt mak bg lauk hehe

Tuesday, November 06, 2012 10:13:00 AM

sedapnyaaaaaaaaa.....
hari tu nani makan patin tempoyak kat temerloh.. mengidam yg paling jauh setakat ni.. hmmmm.. nyum nyum.. puas..!
:> daging goreng kunyit tu mmg menu paling best.. sedapnya...

Tuesday, November 06, 2012 10:29:00 AM

aku stress jek tgk daging korban byk esbok tu
da la esbok mak kecik
last2 aku goreng garing je daging tu sume
licin buat ratah

Tuesday, November 06, 2012 10:32:00 AM

windu ikan patin ^^

Tuesday, November 06, 2012 10:56:00 PM

adoii...ni wat den lapooo malam2 ni nengok patin.....padahal baru semalam makan hehe

Post a Comment