Friday, November 2, 2012

Doa Perpisahan VS Hambamu


selamat pagi semua...
semalam aku cuti...tu yang satu entry jek yang mampu mak up semalam...
malas nak pikir nak citer apa...hehehe...

ok, pepagi semalam aku ngan hubby merempit berdua ke Kompleks Darul Kifayah di gombak sana...
sebab kakak ada join persembahan nasyid sempena Majlis Konvokesyen Tadika Islam MAIWP Peringkat Zon untuk bebudak yang berumur 6 tahun...
tapi kakak baru umur 5 tahun...so dia dipinjamkan semata untuk persembahan nasyid...

sampai sana lebih kurang jam 9 lebih gitu...jalan punyalah jammed...
kalu aku naik kereta ngan hubby tu, tah bila nak sampai ke tempat yang dituju...
silap² tak sempat nak nengok persembahan dari kakak tu...
hurmm...merempit pun merempit lah...huhuhu...

ok, layan gambar yang ada...

pentas utama...

anak² yang berkonvo...tahun ni last kan buat mereka...
tahun depan mereka akan menempuh alam persekolahan yang sebenarnya...

ni anak² yang akan naiki pentas...amik sijil rasanya...

dalam reramai orang..ni dia kakak...

taklama lepas tu, lepas majlis penyerahan sijil bagai...
tibalah persembahan dari kumpulan kakak...
mulanya lagu HAMBAU-Imam Muda tu...
masa ni kakak dok belakang...
sebab dia suara latar...hehehe...

siap pakai mic lagi tu...
tak menahan...hehehe...

kengkawan lain siap ada gaya segala...
kakak sebagai penyanyi latar...dok tegak sahaja...ihikss...

pastu masuk lagu kedua...kedudukan pun berubah dah...
kakak dok belakang...sebab lagu kedua DOA PERPISAHAN tu, dia jadi penyanyi solo...

kakak di sebalik bungaan...

dan last but not least...video persembahan nasyid...
kedengaran suara kakak jek..

sebak mak rasa masa nengok kakak nyanyi...
dalam hati dok terdetik...alahaii, dah besar dah anak dara sorang ni...
hurmm...

9 comments

Friday, November 02, 2012 9:01:00 AM

ade bakat kakak ni
esk konvo iman plak
haha xtau la ape gaya dia atas stage tu
dorg yg dok taska pn terlibat

Friday, November 02, 2012 9:05:00 AM

terbaik sis

Friday, November 02, 2012 9:37:00 AM

Huhu... =/
Cepatnye kakak dh besar.

Friday, November 02, 2012 9:42:00 AM

wah..sweet..kan? Ayu masa Ian graduation day hari tu..time dia nyanyi pun rasa sebak jer..padahal bukan lagu sedih pun..sbb mcm tak caya jer..anak sulung kita..dah besar dah...

Friday, November 02, 2012 9:42:00 AM

bagus sgt berani...ada sesetgh kanak2 takut bila nak berdepan dgn org ramai....

Friday, November 02, 2012 11:23:00 AM

konvokesyen anak saya 24hb Nov akan datang... lama lagi.. time cuti sekolah..

Friday, November 02, 2012 12:52:00 PM

kakak ada pgalaman la nnti..ada bakat tu...

suara dia sedap tu psl dipinjamkn masuk psembahan bdk 6thn..

Friday, November 02, 2012 4:34:00 PM

Syahdu ja kan..

Friday, November 02, 2012 4:50:00 PM

meriah majlisnya ;)

Post a Comment