Thursday, November 8, 2012

Duit Lama


Ok...kita sambung dengan koleksi dan hobi aku nan satu ni...
kumpul duit duit lama...
tapi aku ni bukan pengumpul tegar pun...mana yang ada sudah...
maksud tegar ni, pengumpul yang sanggup 'membeli' duit lama dari penjual...
owhh itu bukan aku...aku tak berapa obses sangat...
setakat yang ada macam aku kata tadi...

sebelum ni, kat entry INI...aku pernah up pasal koleksi notes yang aku ada kan...
tapi sekarang dah bertambah...
ni duit LAMA yang paling latest aku dapat...
paling latest berada dalam koleksi aku ni...
ehsan dari seorang teman yang baik hati...
tapi wat sistem barter la...ko ingat senang orang nak kasi duit lama cam gini???

ni duit nilai Satu Ringgit...
aku lupa keluaran tahun bila...
tapi yang aku tau, gabenornya time tu Ismail Mat Ali...
ada aku citer sal gabenor² di Malaysia kat entry INI kan...

yang paling best dapat duit sepuluh ringgit dua keping lagi...
gabennor Ismail Mat Ali jugak...
kalu korang perasan, duit kat bawah ni nampak sama...tapi ADA PERBEZAANNYA...

satu lagu sepuluh ringgit lama tertera ejaan SA-PULOH...tu lagi lama tau...

One dollar..zaman jepun dulu kut...

5 sen duit dulu...

lima puluh sen duit dulu...

hurmm...sejak join group pengumpul segala bagai ni, aku dah dapat kenal ramai collector...
setem la, duit la, FM la, paperbag la...yang paling best pengumpul SAMPUL DUIT RAYA la...hehehe...

eh eh kata hobi kan... :p

4 comments

Thursday, November 08, 2012 2:21:00 PM

bgusnya..mana akak dpt ni? sy pengumpul mmpi kak.. mklumla, kuat tdr..hahaha

Thursday, November 08, 2012 2:37:00 PM

saya peminat FM

Thursday, November 08, 2012 3:20:00 PM

hahaha aku kumpul anak je nenanti ...

Thursday, November 08, 2012 5:26:00 PM

wow..tabikla kt u..rajin sgt kumpul2 bnda cenggini..bkn sng tau!!

Post a Comment