Tuesday, November 6, 2012

Hari Sabtu Yang Lalu


hari sabtu yang lalu, ada majlis graduasi aspirasi taska anak² bertiga...
mulanya aku macam malas nak hadirkan diri...
tapi bila mana cekgu iris kata dia dapat 'adiah' pada hari tersebut...
dan si kakak ada menyertai persembahan nasyid (again) ...
so terpaksalah jua pergi ke sana...

ujan turun dengan renyai²...
majlis berlangsung di dewan melati, perbadanan putrajaya sana...
sampai jek, nengok orang dah ramai memenuhi dewan...
so decide dok luar jelah, malas nak masuk dalam..
lagipun persembahan akak adalah yang ke dua terakhir...
adeh, lama nak kena tunggu tau...

iris dan abi...

iris dan ibu...kita dok luar jelah ye...

pastu persembahan bermula, beria aku jenguk kat dalam...
suka nengok aksi budak² buat persembahan...
dapat gak la nengok anak si eza, dak auni tu menari gedek²...
amboi, sakan ko ye auni...hehehe..

gambar ngan iris, amik dari FB dak eza tu...

owh my abam mok...sian kat anak bujang aku ni tau...
berkali dia minta nak nyanyi, nak nyanyi...
yelah kawan² dia yang lain ramai yang masuk persembahan...tapi tidak bagi dia...
aku tau sebab apa, rosakkan majlis bolehla kut...hahaha...
takpe bang, tahun depan abang masuk persembahan ek...
ibu percaya dengan abam...

dah tak dapat buat persembahan atas pentas...
dia p buat persembahan kat depan...
main belon angry bird...
dia buat tepi pentas tu macam taman permainan dah...

aku datang ritu semata sebab iris dapat award PRESTASI CEMERLANG bagi bayi berumur 8-12 bulan...

masa aku naik pentas, abam mok pun ikut naik jugak...
lepas gian dia untuk naik pentas...
kesian anak ibu...

abam mok yang kebosanan, tunggu persembahan dari si kakak...

sib baik ada MOMO...beshfren dia kat taska tu...
kata mummy momo, si momo selalu citer pasal MOK...hehehe...

kan aku dah kata...bestfren kan...asyiklah dok mencari MOMO dia...

lepas abis seme program terus balik...
time tulah bermulanya episod hujan turun mencurah²...

hurmm...

notadijariku: ari ni half day...ada kejaan yang perlu dibereskan...
dan harap matahari akan menyinar hingga ke petang pada hari ini...
amin...

11 comments

Tuesday, November 06, 2012 10:41:00 AM

tahniah IRIS dapat anugerah cemerlang...taun depan kte tgk lagi yek prestasi anak3 kita...

Tuesday, November 06, 2012 10:53:00 AM

wah, iris dpt anugerah.. bagus btl.. tahniah sayammm.. xpe abam, thn depan kompom naik pentas.. hri tu akak ada upload vid kt fb kan.. sy xleh tgk.. kt opis kan fb kena block.. tgk kt fon je la, tp xleh loading.. bengang btl!!

Tuesday, November 06, 2012 11:02:00 AM

tak dapat pun invitation .... tahun depan kena pk sama ada generasi masih pilihan aku ... dah la anak aku yg bujang tu slalu kena ugut dgn cekgu2 jgn ingat aku tatau.... anak aku tu mmg aku akan bgtau aku even cekgu dah sound die jgn bgtau mama...mama lagi terer saiko ok ....

menyampah ....

Tuesday, November 06, 2012 11:08:00 AM

Tahniah IRIS

Tuesday, November 06, 2012 11:20:00 AM

wow,iris kecik2 lg dh dpt anugerah..hehe..

Tuesday, November 06, 2012 11:20:00 AM

wow,iris kecik2 lg dh dpt anugerah..hehe..

Tuesday, November 06, 2012 11:21:00 AM

eima...
kalu macam tu, ko kena carilah taska lain la tu...takpelah, mana² yang terbaik buat anak² kan...
aku ni tak kesah selagi anak² dijaga ok seme...so takde masalah lagi...

Tuesday, November 06, 2012 11:22:00 AM

Congrats to iris.. :) meriah ye.. :) penat anak2 menunggu.. budak2 bukan leh dok tunggu lama2.. boring diorang.. kan..

Tuesday, November 06, 2012 11:47:00 AM

Wahhhh..iris dpt anugerah la...phewittttt...

Tuesday, November 06, 2012 12:49:00 PM

Tahniah iris!

Tuesday, November 06, 2012 8:58:00 PM

congrats iris..semoga cemerlang smpi beso!!hehe

Post a Comment