Wednesday, November 7, 2012

Ikan Bakar Jalan Bellamy


hari khamis lepas kan, lepas jek menghadiri majlis sekolah kakak di darul kifayah tu, terus ajak hubby ke jalan bellamy...sebab dah lama kepingin nak makan ikan bakar...
sebelum sebelum ni asyik dok baca citer orang..dok nengok ikan bakar yang orang post ja...

tapi haru tau, masa nak balik tu, kakak nak polo kitaorang...
dia nak balik umah ngan ibu dan abi dia...
ah sudah...dah la kitaorang datang merempit...
puas pujuk suh balik ngan cekgu...naik bas...
ditariknya muncung 24...dan mulalah mendung macam menjelma...
malas nak cakap banyak, bawa jugaklah dia naik motor...
adeh, sempit, naik kematu bontot aku ni tau...hehehe...

so for safety, aku ajak hubby ke kedai motorsikal yang berdekatan...
sebab nak beli helmet junior tuk kakak...(walhal kat umah memang dah ada 2 helmet junior ni)
tapi keselamatan diutamakan...jauh tu kl-putrajaya kan...

sampai jalan bellamy, time tu orang tak berapa nak ramai lagi...
jam baru kul 12 tengahari...sib baik kan...belum lunch time lagi...
aku dok kat meja jek...lelain hubby yang order, yang p amik apa yang nak dimakan...
maklumlah, pes time kut nak makan ikan bakar jalan bellamy yang dok diperkatakan ramai tu...

hubby amik ikan kembung dan ikan pari bakar...

aku rekues mau sotong jugak...tetiba jadi tamak itu hari...
eh lapar la kut...

dan nasi dia biasa² jek...
saper biasa makan ikan bakar kat sini, sure tau kan...

ini budak yang beria nak ikut merempit jugak...

dah kenyang makan, terus ke jcard day di taman maluri sana...
tak reti² nak pulang ke pangkal jalan lagi kan...hehehe...
sudahnya balik ke putrajaya dalam keadaan hujan tu...
sian kat anak...

10 comments

Wednesday, November 07, 2012 11:01:00 AM

Eh, lencun ke? Tapi syok gak kan? Merempit 3 beranak mcm tu. Adventure!

Wednesday, November 07, 2012 11:03:00 AM

nampak sedap

Wednesday, November 07, 2012 11:08:00 AM

uh sdp ni ikn bkar ni..

Wednesday, November 07, 2012 11:27:00 AM

Naseb tak demam..

Wednesday, November 07, 2012 11:29:00 AM

alahai cian kakak...domam tak..

Wednesday, November 07, 2012 11:44:00 AM

elok sgt la ni jamu mata nengok ikan bakar time² lapar.. grrrrrrrr

Wednesday, November 07, 2012 11:50:00 AM

ni bukan kedai no 3 kan?
ko patut try kedai no 3
terbaikkk

Wednesday, November 07, 2012 12:08:00 PM

ikan bakar tu nasib baik dok lagi dlm selimut.. tak ler nampak isi dlmnye.. tapi sotong tu buat terliur la..

Wednesday, November 07, 2012 1:10:00 PM

Aduhh dahla bukak waktu tghari..meleleh tgk :p

Wednesday, November 07, 2012 1:29:00 PM

gigih uolss kan dlm merempit sempat lagi singgah menjusco huhu..
xpenah lg merempit ngan anak kalau ade pun sekitar taman atau jenjalan pusing felda je..xberani sbb xde helmet lg nk beli gak nnt helmet tuk bebudok..

Post a Comment