Wednesday, November 28, 2012

MAHA 2012 di MAEPS Serdang dari 23 November Hingga 2 Disember 2012


salam semua...
ok, semalam kan aku half day, ada hal yang perlu dibereskan..
.tu yang semalam satu entry jek aku sempat publish...
malas nak pikir nak wat entry apa...
so biar jelah ngan satu entry...

aku bajet 'hal' yang satu tu lama prosesnya...tetiba siap awal...
dan tetiba lagi, hubby ajak jom p MAHA...
erkk, aku jadi pelik, tak pernah² dia ajak ke sana kan...
yelah selama penganjuran MAHA tu kan, ini adalah kali pertama kami ke sana...
sib baik semalam kami 'merempit' so takdelah masalah sesak apa kan...
aku polo jelah...hewhewhew...

baju yang sama, tudung jek lain...hehehe...

sampai jek MAHA tu, mak aih, besarnya dan luasnya tempat ni...
ate, pestime p kan...
sib baik kalu naik motor, boleh masuk sampai ke dalam...kira parking depan Agro bazaar yang ada terus...
so tak perlu nak menapak...
tapi ada 'bas kecil' yang disediakan jugak tuk para pengunjung...
so dun wori...
eh lupa, ada caj untuk parking tau...
RM3 per ENTRY...
motorsikal adalah percuma...

sampai jek terus masuk ke Agro Bazaar yang pertama...
kat sini banyak jual barangan dari IKS punya orang...
kalu korang masuk sini, dari perut lapar boleh jadi kenyang...
sebabnya tiap booth suh kita jadi tester...hehehe...

jalan punya jalan kan...
tertarik aku ngan van van milo ikut tahun ni kan...
tetiba nostalgia zaman kanak² terimbas...
bila tahu jek van milo datang sekolah, punyalah hepi kan...sanggup pai 2-3 kali beratur nak dapatkan milo percuma...hehehe... 

pastu jalan dan jalan lagi...
misi aku cuma satu jek, nak cari koleksi FM jek...
dan nak beli buah buahan...

ni plak kat hall mana tah...
aku pun dah lupa...besar weii tempatnya...
suka aku ngan cili dan terung yang begitu menjadi...
ni buat tak sabar nak pindah umah ada tanah ni...hehehe... 

buah tembikan susu rasanya...
arghh lupa...teruja nengok pertanian disana sini... 

owh, ni buah kopi... 

pokok gula... 

teruja jugak nengok padi...
teringat masa ngandungkan irfan rasanya, punyalah aku teruja nengok sawah padi yang luas terbentang, sampai sanggup suruh hubby petik padi tu sebarang dua tangkai...ekekeke... 

ni plak kat khemah bawah...
ni kira khemah jualan buah buahan, sayuran dan pokok pakan...erkk, ada ke??? 

hehehe, aku lah tu...
teringin tau nak beli pokok pokok kat belakang tu..
tapi tulah nak tanam kat mana kan...
dah duduk rumah burung merpati lagi...
owhh, bersabarlah wahai hati... 

hurmm, gambar tetiba jadi banyak, so aku sambung next entry ye, apa je yang aku beli kat MAHA 2012 tu...

notadijariku: siapkan keje dahulu...baru leh merayau di alam maya ini...

13 comments

Wednesday, November 28, 2012 8:48:00 AM

bei apa..
beli apa?
cepat publish entry.

Wednesday, November 28, 2012 8:59:00 AM

Wahwah...patut la sempat jek ke maha..halfday ruprnye

Wednesday, November 28, 2012 9:00:00 AM

bestnye dpt pegi maha, tahun ni en. abah tak terlibat. so kami tak pegilah

Wednesday, November 28, 2012 9:17:00 AM

bru nak gi hari sabtu ni.

Wednesday, November 28, 2012 9:24:00 AM

nak cerita durian
hahaaa

Wednesday, November 28, 2012 9:24:00 AM

best kan

Wednesday, November 28, 2012 9:27:00 AM

Teringin nak pergi nie.. tapi entah boleh pergi ker tak.. dapat tengok entry Cikmot pun Ok gaks.. :D

Wednesday, November 28, 2012 9:30:00 AM

kak, sempoi btl..slipar jepun je.. hehehe

Wednesday, November 28, 2012 9:34:00 AM

@MizzTina
ayamakkkkkkk...itu jugak yang kamu nampak...hahaha...kantoiiiii

Wednesday, November 28, 2012 9:34:00 AM

suker fridge mgnet eh akak?

Wednesday, November 28, 2012 9:36:00 AM

@:::aZiE:::
haah, suka...akak kan collector fm ni...

Wednesday, November 28, 2012 9:41:00 AM

tula kenyang kan sis ada je org suh test produk dia:)

Wednesday, November 28, 2012 10:05:00 AM

mcm nak pegi tp pikir nak bersesak terus cancel..hehehe

Post a Comment