Tuesday, November 20, 2012

MAHARAJA LAWAK MEGA...Lawak Double Meaning Ko BALAS???



salam semua...hari ni aku nak bercerita tentang MAHAJARA LAWAK MEGA 2012...
ok, hari jumaat lepas, aku berkesempatan menonton episod pertama rancangan MLM ni...
pelik kan, aku ni jarang benar layan tibi pada waktu malam...
tapi malam tu lain plak jadinya
teruja nak nengok jozan punya lawak sebenarnya...
dikala bosan takde orang nak berborak kan...
aler ada kawan pun aku jarang gak borak...puihh...

hurmm...memula yang buat persembahan malam tu kumpulan BALAS...
haihh, tak suka tul aku ngan kumpulan balas ni punya lawak...
sebab lawak depan ni kotoq...lawak double meaning...
aku dengar pun naik malu...
tak taulah kalu orang lain plak yang dengar...
lawak depa pasal 'keris' panjang/pendek yang pakai sarung/tidak...

padan muka ngan depa...kena sedas komen dari juri abang AWIE kita...
yelah, takde lawak lain ka??? aku nengok history kumpulan depa ni kan...
kebanyakkan lawak depa memang punya maksud KEDUA tau...
hai la, takkan berbekalkan lawak double meaning gini leh buat orang gelak...
haiya...

nengok kumpulan SAYWHO tu...walaupun depa kumpulan dari seberang...tapi depa tau jugak pasal perkembangan semasa...lawak depa pasal drama adam dan hawa tu...
hehehe, lawak tul bocil jadi Adam Mukhriz..hehehe..
si SHIRO pun best jugak...boleh tahan lawaknya...
eh naper sore dia macam sore jep sepah??? erkk...

pepun bagi aku JOZAN jugak yang terbaik...yang mampu buatkan aku ketawa...
lelain so-so jelah...tapi malam tu nampak sangat si afdlin shauki terganggu sikit...
lawak depa kurang menjadi...ingatkan dengan kemasukan nabil leh jadi lebih baik...
tapi tulah kan, baru episod pertama...so tak leh lagi nak nilai lelebih kan...
pimai punya kumpulan, aku tak tau lawak apa yang depa buat...
mungkin depa orang veteran kut...
entahlah...
sendiri kita yang menentukan kan...
huhuhu..tepuk dada, tanyalah nak ketawa nengok mana satu...
:p

notadijariku: kalu sepah ada kan best...hurmm...

10 comments

Tuesday, November 20, 2012 3:49:00 PM

Untung la dpt nengok maharaja lawak..
Kami nengok idola kecik je...

Sepah best sbbada jepp ngan shuib je

Tuesday, November 20, 2012 3:52:00 PM

nak tengok jugak aritu tp adwa dah ajak tido..cume layan jozan jer kat youtube..

Tuesday, November 20, 2012 4:08:00 PM

aah betul hanginn tgk kumpulan balas yang tah apa2.melampau sungguhlah buat lawak dr awal kuar sampai ke habis lawak sikjer lucah n double meaning.dr dululagi rasa nya mmg cenggitu..tah apa2..baik plak shiro.tak sampai punchlinepun klakar=)

bab durian crepe2 aah..azni lah punyer kejer.mmg tau dah cikmot yang rekemen.hehe..

kat sini ada jual tapi tau tak bahagi 4 durian atiey2..hehe harga plak rm12.6ketui kecik2 jer..tak munasabah sungguh rege n rasa sumer..

Tuesday, November 20, 2012 4:28:00 PM

Tak dapat tengok maharaja lawak..biasalah diorang mmg suka buat double meaning..

Nak mintak tolong awak dan semua reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

2. Klik butang G+ (Google Plus)

3. Jangan lupa follow blog Mummy!

Mintak sangat jasa baik korang.

Thanks

Tuesday, November 20, 2012 4:39:00 PM

xsuka balas..tak abis2 ngan lawak double meaning dia..ngat org suke kot

Tuesday, November 20, 2012 4:50:00 PM

msti jozan yg menang nt..

Tuesday, November 20, 2012 5:02:00 PM

Sama mcm sy..smlm sanggup tunggu nk tgk ulangtayang pkul 12 smpai 2..tp mula2 tgk balas ni mmg nyampah..haizz!

Tuesday, November 20, 2012 5:10:00 PM

salam

tak suke lawak balas..mereka tak improve langsung..same je ngan tahun dlu2..double meaning..

Tuesday, November 20, 2012 6:53:00 PM

Afdlin ada tulis kt wall dia xde mood nk melawak mlm tu pasal kes GAZA.....

Tuesday, November 20, 2012 8:30:00 PM

geng BALAS tu diorg nye treadmark mmg LUCAH nye kumpulan ..

Post a Comment