Monday, November 5, 2012

Nekad, Aku Harus Mempelajarinya...


hurmm...kita sambung semula citer pasal durian crepe ni...
ari tu citer tak abis, sebab aku taip guna nset cabuk...sakit jari mak ni tau...

ok, alkisahnya hari sabtu yang lalu, ada penghantaran durian crepe ke putrajaya...
so aku pun orderlah 4 pack...2 tuk opismate yang teringin nak merasa...
2 lagi tuk diri sendiri...
ni aku dah kira macam regular customer dah ni...tapi satu kali jek aku p amik sendiri...
yang lelain, hubby tolong amikkan...ihikss...

dah banyak kali mengorder ni kan, terasa macam nak buat sendiri jek...
dah google resepi...nampak MACAM MUDAH...tapi tapi tapi...
masih tiada KEBERANIAN dihati...
kan aku punya motto, tanpa keberanian, mimpi tak bermakna...
eh tetiba...hahaha...
yelah, aku ni bukan jenis baking ke, back up ke punya orang...
aku lagi suka memasak di dapur, macam masak masakan kampung ke, masak apa sahaja terutama hidangan untuk lunch...dessert ke, manisan gini, masih tiada keberanian nak buat tau...
huhuhu...kesian kan...

tapi dalam hati dah pasang angan²...one fine day nanti, aku akan try buat juga...untuk santapan diri sendiri...tapi sebelum tu, kena beli kuali yang leper...semata nak buat crepe...hahaha...
insyaAllah, moga dipermudahkan...ihikss...

ok, ni durian crepe...jangan cemuih ye, nengok sana sini dok citer sal ni jek...
tak menahan nengok kaler kuning tu...

close up...masih dok teringat² ni...sedapnya...

dan ni pulak strawberry crepe...
one of my ex opismate yang buat...dia publish kat FB dia...
ayoyoyo...tak menahan nengok kaler merah pink ni...ishh...
kak izza...boleh saya rasa sebiji dua...hahaha...

hurmm...naperlah aku tak gifted nak buat menda² cam gini ek...
kalu idak, dah kenyang dah perut sendiri...huwaaaa......

notadijariku: usaha tangga kejayaan...
durian mengatasi segalanya...arghh!!!!

22 comments

Monday, November 05, 2012 10:28:00 AM

sedap kan sis
anum dah 2 kali order ..hehe

Monday, November 05, 2012 10:33:00 AM

Merah menyala!

Monday, November 05, 2012 10:39:00 AM

macam sdap je 2....huaaa....nakk...

Monday, November 05, 2012 10:42:00 AM

Bestnyer...fiza pdai buat uols...l:-)

Monday, November 05, 2012 10:44:00 AM

sedapppp...
nak makan lagi.. walaupun dah penah cuba..

Monday, November 05, 2012 10:51:00 AM

sedap tu...buat kelas la kakakkaka,,,ramai2 sebok kat dapur akak...

Monday, November 05, 2012 10:53:00 AM

cikmot sila berani okeh..sure keberanian mengatasi segalanya..dah berjaya buat crepe apakata pos kt sy sebarang dua nak rasa air tangan awk ;) hehe

Monday, November 05, 2012 10:56:00 AM

yum yum..memang cedap..Ayu masa keja hotel dulu, selalu gak buat sbb ada dlm menu. yg remeh & leceh sikit...kulit luar tu la...yg isi dlm tu..senang jer. tapi sayang...respi dah hilang plak...apa pun...izan try, nanti share2 la kat sini.good luck!!

Monday, November 05, 2012 11:13:00 AM

kak,terliur la pulok..akak order kat mana?rata2 kat blog asik duk tepek durian crepe ni jer..nak rasa jugak la..hurm..

Monday, November 05, 2012 11:16:00 AM

kalo ko buat aku nk sepack
hehehee

Monday, November 05, 2012 11:20:00 AM

aku tgk resepi dia simple je bole buat sendiri
tapi kemalasan hahaa

Monday, November 05, 2012 11:21:00 AM

haha tak pasal2 glamour strawberry crepe I pagi2 nih heheeee..

zan, akk guna resepi kat sini. senang sbb ada tutorial step by step. confirm jadi la..

mylovelyfamily-ana.blogspot.com - cari tajuk resepi durian crepe tutorial..

selamat mencoba!

Monday, November 05, 2012 11:37:00 AM

sedap ke? teringin nak rasa... kt kl akk order kat mne? kalau dkt je rasa nak gk try order grrr

Monday, November 05, 2012 11:40:00 AM

nnti dh berani nk buat, update la...:)

haizzz tliur la tgk strawbery crepe tu..

Monday, November 05, 2012 11:47:00 AM

sedapnye...nmpka skank ni femes la durian crepe...walaupon me xmkn durian teringin gak nak try rasa...sis kat mana order...help me....

Monday, November 05, 2012 11:53:00 AM

inti dalam tu klau taruk manggo..sedap oo

Monday, November 05, 2012 12:45:00 PM

Senang je nak buatnya Mot. Tak payah pakai kuali leper. Pakai non stick pan pun ok. Lagi senang pakai yang saiz 21 cm. Tengok resepi kat sini: http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com/2012/10/resepi-crepe-durian-tutorial.html. Garenti jadi sbb akak dah try. Adunan tu boleh buat 12 keping crepe.

Monday, November 05, 2012 1:16:00 PM

sy nk belajar buat gak ni kak..

Monday, November 05, 2012 1:50:00 PM

kgiee.. i tk pndai bt lah...makan pon lum pnh lg ni..haihh

Monday, November 05, 2012 1:50:00 PM

yes .. yes berlajar dikk
lepas tuu akak leh order ekekek

adohaii memang mengoda durian crepe ko tuu dik .. gemuk gebusss aje nengok haaa .. akak pun arinie dpt yg akak tempah last week ,.. harap x mengecewakan rasanya .. ;)

haaa skrg dah ada strawbery crepe dan jagung crepe tau dik ;)

Monday, November 05, 2012 2:23:00 PM

sini pon dh kena penyakit durian ni ke.. adoiii nk kena try buat juga la kan... klu cik mot buat nti up ye... abg mok suke durian x?

Monday, November 05, 2012 3:02:00 PM

dlm crepe tu eskrem ke ek ..... kak buat la kak .... pas ni tak yah la nk order jejauh dah ...mudah sikit

Post a Comment