Thursday, November 29, 2012

Nostalgia Kembali...Obsesi Dahulu...


hurmm...kita sambung lagi pasal obsesi diriku...hewhewhew...bila nak abis ni...
sejak dua tiga menjak ni kan, aku asyik dok teringat nak mengemas barangan dalam 3 kotak besar kat rumah tu...bukan kotak la sangat...tapi box yang ada tutup tu...
aler korang sure dapat imagine box gimana yang aku dok terangkan ni kan...
sebabnya seingat aku dalam box tu terdapatnya sejumlah koleksi 'soft toy' yang aku kumpul dari zaman remaja lagi...ni sejak zaman itm jugak ni...kira dah berpuluh tahun la kan...
cuma bila dah jadi mak orang, dah kurang sikit minatnya...

minat mengumpul soft toy ni datangnya sejak mekdi dulu kan, bila kita beli happy meal kan ada dapat soft toy bagai tu...
so bila dah selalu dapat, jadi makin banyak koleksi yang aku ada...
sedar tak sedar dah berkotak rupanya...
dan tersimpan kemas dalam kotak kat rumah tu...
nak kumbah, riso plak kalu anak anak anak di rumah tu berminat dengan salah satu koleksi yang aku ada tau...
hahaha, teruk betul...kede punya mak...

bukan apa, dulu minat punya pasal aku sanggup pai beli soft toy terpakai yang masih in good condition semata nak jadikan koleksi peribadi...
kalu dah minat kan...

ok, ni gambar lama, soft toy aku masa aku bujang dulu...
si asha, my friend bersayam gaduh sure tau kejaan aku dulu...
hehehe...

koleksi terkini lum sempat aku snap...
dah tu kena nengok timing yang sesuai untuk dikumbah balik kan...
tu pun ada satu dua toys yang jadi mainan budak² ni...erkkk, royan mak ni tau...

nengoklah ada masa nanti, aku nak kumbah balik...
leh buat jualan lelong amal ni...
hewhewhew...
nak jugak tu...

notadijariku: rupanya banyak obsesi diri sendiri ek...

20 comments

Thursday, November 29, 2012 12:01:00 PM

tomey gak akak ni... suke kumpul toys... hehehehe

Thursday, November 29, 2012 12:02:00 PM

banyaknya soft toy..gewamm pulak tengok.

Thursday, November 29, 2012 12:05:00 PM

me too ;)
tp dah banyak yg buang sbb rosak dikerjakan anak2..cuma sepasang kitty dari McD yang pakai baju pengantin masih ada.beli masa memula kapel ngan sn suami ..sweet le sgt

Thursday, November 29, 2012 12:07:00 PM

mesti rambang mata budak2 tgk ni hehe

Thursday, November 29, 2012 12:16:00 PM

rajinnye..kite xmana gie tah..

Thursday, November 29, 2012 12:22:00 PM

wow!!

Thursday, November 29, 2012 12:35:00 PM

rajin btl akak ni mengumpul brg2, dari soft toy, duit, setem..

Thursday, November 29, 2012 12:40:00 PM

bagi je kat anak2..

org kata kena la bagi brg2 yg kita sayang kepada org yg kita sayang..jadi bagi sahaja

Thursday, November 29, 2012 12:50:00 PM

klu ank2 saya tgok ni...maunya berebut!!haha

Thursday, November 29, 2012 12:51:00 PM

Ayu dulu pun suka kumpul teddy bear..teddy bear mc d..ampai bila tiap kali birtday..tanya nak adiah apa.mesti ckp teddy bear and ayu stop bila dpt teddy yg paling besar..sekarang dok kumpul teddy bear Iris plak..

Thursday, November 29, 2012 1:26:00 PM

Byk tul minat izan ni yer.....

Thursday, November 29, 2012 2:11:00 PM

comfirm rambang mata nie

Thursday, November 29, 2012 2:27:00 PM

bg je la anak main dr mereput je kak ... byk betui minatnye

Thursday, November 29, 2012 3:07:00 PM

semuanya comel2...suka22222

Thursday, November 29, 2012 4:10:00 PM

Banyaknya koleksi...cute2 plak tu...

Thursday, November 29, 2012 4:41:00 PM

Klau Alisha tgk tu..mau mengeletis die..huhu

Thursday, November 29, 2012 4:42:00 PM

Comey

Thursday, November 29, 2012 5:08:00 PM

Obsesi, obsesi...
Dh mcm lagu juliana banos la pulak!

Naseb tak obesiti...opss! =P

Thursday, November 29, 2012 7:08:00 PM

Waaa..bestnye..takyah juai..simpan punbest tu.. comei2x belaka..

Friday, November 30, 2012 7:17:00 AM

wah bnyakye soft toy , akak memang mnat sgt ke ?

Post a Comment