Thursday, November 29, 2012

Obsesi Diriku


salam semua...
hari khamis sudah...sok jumaat...macam nak p merayap jek rehat sok...eh nengoklah camner kan...

ok hari ni aku nak kongsi ngan korang pasal obsesi diriku yang rasa aku dah makin bertambah dah ni...
sebelum ni aku macam yang korang tahu adalah pengumpul tegar sampul duit raya kan...
pastu pengumpul FM jugak...
paper bag jugak...eh wang lama jugak...

tapi yang satu ni baru bermula semula...tapi aku akui masa zaman kanak² dulu aku memang suka mengumpul setem...pantang dapat surat ke apa, sure setem tu akan disimpan rapi...
tapi itu dulu, menginjak usia dan peredaran masa semua pun dah hilang entah ke mana...

tapi sekarang sejak aku join satu Group di FB yang mana ramai collector terdapat di sana...
minat mengumpul setem itu timbul...
lagi pulak sekarang ni macam² jenis setem pelbagai corak yang boleh kita dapati di pasaran...
dan dengan adanya kaedah "SetemKu" di pejabat pos tu kita boleh menempah setem dengan menggunakan gambar koleksi sendiri...

so ini antara koleksi yang aku ada...
yang belah kanan tu, perayaan di Malaysia tu pun baru dapat dari seorang collector di alam maya...
terima kasih adik mat ubai....

masa aku p MAHA itu hari ada jugak terjualnya MINIATURE SHEET untuk MAHA sempena ulangtahun maha yang ke 90 tahun rasanya...satu sheet ni berharga RM25...
kalu collector tegar sure tak lepaskan peluang untuk mendapatkannya... 

ni antara beberapa koleksi milik collector lain yang aku dapatkan dari Group tersebut...
setem matawang baharu malaysia... 

setem boboiboy... 

boboiboy dan kawan² jugak... 

matawang malaysia 

tu jelah antara gambar yang ada...
ekseli banyak lagi...aku lak tak larat nak copy...huhuhu...

so apa pulak obsesi korang???

notadijariku: korang suka mengumpul setem???

16 comments

Thursday, November 29, 2012 9:05:00 AM

suka tgk hobi sis

Thursday, November 29, 2012 9:09:00 AM

makin byk obsesi akak ni..hehe..sy lak hobi kumpul anak kahkah..ok tak lawak..
hobi sy kumpul majalah kot..entah lah..sbnrnye takde hobi kumpul2 cam akak sbb sibuk dgn anak..

Thursday, November 29, 2012 9:17:00 AM

cikmot..nampaknya minat kita samalah..sy pun pengumpul setem,wang lama,fm tu je tp dlm nilai yg sikitlah..tp ada utk koleksi sendiri.
bila tgk je koleksi yg dikumpul terus rasa berbunga-bunga hati ini :)

Thursday, November 29, 2012 9:23:00 AM

dulu suka kumpul sampul surt hari pertama
ntah mana koleksi aku masa pindah2 hilang

Thursday, November 29, 2012 9:28:00 AM

Obsesi suka menyoping kot hahaha dulu2 penah simpan setem dr perancis sbb pakwe tak jadi kakak den selalu hantar poskad kat dia..so setem tu dr buang merata haku amik simpan..cantik kaler pink,pepel..tapi ntah mana ilang tidak boleh sedekah kat pengumpul setem kan.

Thursday, November 29, 2012 9:52:00 AM

ni hobi sy ms skolah dl.. pastu sy buang sbb bosan.. bila dh tua ni, menyesal.. sbbnya, macam² setem sy dpt.. yg klasik pun ada.. kecewa!!

Thursday, November 29, 2012 9:57:00 AM

rajin btul..saya jnis xgigih..huhu..

Thursday, November 29, 2012 10:19:00 AM

daebak....
sejak dh besar ni.. dh x kumpul dah.. dlu rajin menebeng kat pejabat pos kg sy tu tny setem...
"pakcikkkk setem baru ade..."
nanti mgu depan dtg lg...
pakcik tu suruh tgk jadual yg die bg.. tp slalu lupe.. hahahahahah

aritu ade opening kt opis... 7k resume masuk... pesta setem la.. ape lagi.. hahahah

Thursday, November 29, 2012 10:30:00 AM

Dulu suka la kumpul setem..tp xteruskn dh...

Thursday, November 29, 2012 10:30:00 AM

bile baca tajuk entry kakak nie kan, tetibe mcm nak nyanyi "obsesi, obsesi aku"....wahahahahahaa

Thursday, November 29, 2012 11:05:00 AM

Uish! ORg yg rajin je boleh kumpul sbyk ni. Skg, taulah sy. Heheheheh~

Thursday, November 29, 2012 11:14:00 AM

hebat la ko kak ni ... nk pikir lagi hobi anak2 lagi ... klu aku mmg terus pitam la ...

kirenye superwomen la

Thursday, November 29, 2012 11:21:00 AM

mama suka kumpul sampah sarap dlm rumah.. semua benda nak simpan.. hahaha.. stor dah sendat dah tuh..:p

Thursday, November 29, 2012 12:56:00 PM

dulu masa sekolah rendah..layan gak kejab kumpul setem....masuk sekolah menangah ..dah boring...

Thursday, November 29, 2012 1:24:00 PM

Setem xsuka...cuma fm n sampul duit raya. Paper bag dulu2 suka gak kumpul

Thursday, November 29, 2012 3:06:00 PM

wah..betul2 obses nie...
suka tengok orang kumpul barang2 mcm gini..kita obses dengan paper beg.....

Post a Comment