Wednesday, November 28, 2012

Pecah Opis


hurmm...semalam kan, ada satu berita yang kurang enak didengari...
katanya opis sebelah, yakni sektor Airworthiness telah dipecah masuk tau...
dan kesian kat staff yang dok open opis ni...yang mana tiada bilik pejabat...
katanya abis laci kabinet mereka di umpil oleh perampok...hurmm...
whut a damn kan...
takde keje lain agaknya mereka itu...
kerugian yang dianggarkan agak ratusan ringgit jugaklah...
sebab ada yang menyimpan wang dalam laci kan...
menda nak jadi ka n...sebab sebelum ni mana pernah berlaku perkara begini...
dan syukurlah walaupun opis kita berjiran dan hanya dipisahkan dengan sebuh pintu di border, tapi pejabat kami masih selamat...alhamdulillah...

bila dengar jek berita cam gitu aku jadi gusar...
mana tak gusar....mana tak risaunya kan...
sebab selama ni aku ada jugak 'tinggalkan' beberapa jumlah wang dalam almari tu...
tapi sejak berlakunya hal sebegini, terus aku bawa pulang wang yang ada...
dan terus jugak ku bank in kan ke tempat yang selamat...
risau kalu jadi mangsa attack mereka yang rakus nanti...

dan tadi, aku dah selamat ke bank rakyat di P15 sana...
semata nak rolling syiling yang ada di pejabat...
dan dicampur dengan syiling yang ada dirumah...
alhamdulillah, jumlah yang terkumpul lebih kurang ringgit malaysia empat ratus lebih jugak...
rezeki di kala ujung bulan...
dah selamat di dalam akaun...

katak kesayangan...

hurmm...so sila berhati² ye walaupun di pejabat sendiri...
alahaii...

notadijariku: rambut sama hitam...hati lain lain...

20 comments

Wednesday, November 28, 2012 2:05:00 PM

kem aku da kene gak dlm bln lps..mmg hbs kene kopak..adela dlm 5 bhgn..tp yg menakjubkan nye bhgn aku kwn2 yg lacinye kene kopak duit dorg xdiambilnye..syukur sgt2..semoga Allah balas pebuatan dorg ni dgn hukuman yg setimpal..

Wednesday, November 28, 2012 2:07:00 PM

kat opis pun dah xselamat nak menabung...baik menabung terus ke bank.btl x?hihihii

Wednesday, November 28, 2012 2:08:00 PM

carefull :)

Wednesday, November 28, 2012 2:09:00 PM

emm.. tu la.. beringat sebelum kena.. :D

Wednesday, November 28, 2012 2:34:00 PM

syukur alhamdulillah..

Wednesday, November 28, 2012 2:40:00 PM

simpan kt bank jugak yg selamat.

Wednesday, November 28, 2012 2:48:00 PM

malang tak berbau kan.. berhati2 la...

katak tu tabong ek? cute sangat..

Wednesday, November 28, 2012 2:54:00 PM

bank juga selamat

Wednesday, November 28, 2012 3:01:00 PM

Mcm2 skrg ni..kene berhati2 :)

Wednesday, November 28, 2012 3:12:00 PM

ye la...takut gak kan...nasib opis Izan tak kena..

Wednesday, November 28, 2012 3:24:00 PM

kesiannya...kena berjaga-jaga la lepas nie...

Wednesday, November 28, 2012 3:37:00 PM

unit i khlgn jgk duit..sobsss

Wednesday, November 28, 2012 4:12:00 PM

Suspek mesti org yg dh biasa dgn pejabat tu...
Hati2!

Wednesday, November 28, 2012 4:12:00 PM

tetiba teringat tabung syiling tu.. hahahaha kena update acc ni tgk berapa ratus berjaya di kumpul.

Wednesday, November 28, 2012 4:56:00 PM

kat umah pun risau kan...mana2 skrg ni

Wednesday, November 28, 2012 4:59:00 PM

saya pon ada sebiji berger atas meja nih..buat kumpol syiling..hehe

Thursday, November 29, 2012 8:00:00 AM

kitorg dulu bukan takat duit. toner printer, abis semua die rembat ...angkut masuk lori .....sekali ngan kain pasang medan aku ..........

Thursday, November 29, 2012 9:25:00 AM

aku mmg xkan tgl duit sesen pon kt opis bahaya wei
menda ni kita xjangka
dulu masa keje opis lama penah skali opis kena pecah
aku simpan duit collection staff baru beranak seratus lebih juga la...hilang cam tu je
lepas tu serik simpan duit kt opis

masa opis baru ni pernah tertinggal dslr dalam hati dok berdoa jangan la jadi apa2 kt opis...tak tido malam aku fikir sal kameera tertinggal

Thursday, November 29, 2012 12:06:00 PM

bahaya ni..sbb ada kisah sorang akak ni dia simpan barang kemas kat opis sbb takut laki gadaikan..ko bygkan kalau opis kena rompak masuk macam ni
kesian kan

Thursday, November 29, 2012 1:22:00 PM

Aduhai...mmg bahaya...mana2 pun kena hati2....

Post a Comment