Wednesday, November 21, 2012

Review Pasal Plaza GM


salam semua (sleeq ft aaron aziz)
hahaha...memang kipas susah nak mati ni...:p
ok hari ni aku nak buat review dari kacamata aku berkenaan dengan PLAZA GM yang merupakan salah satu wholesale yang terdapat di negara kita ni...
wholesale yang terdekat yang mampu aku jejaki la kan...
hehehe...

nak dijadikan cerita, hari isnin yang lalu, aku sengaja amik cuti...
sebab mulanya ingat nak ajak dating ngan encik suami tu...
lama tak berdating berdua...
tapi dating pun bukan p nengok wayang ke, apa ke..
tapi p jalan² cuci mata...cuci poket...
boleh???

tah la takde arah tuju sebenarnya nak dating itu hari...
nak p nengok wayang macam takde citer menarik nak ditonton..
katerina lambat lagi nak keluar...so ayuh, kita jejalan...
mulanya aku ajak hubby ke PLAZA GM...sebab katanya situ pun merupakan pusat pemborong kan...
sebelum ni aku kan dah pernah ke GM KLANG dan KENANGA WHOLESALE CITY...
so nak jugak nengok gimana keadaan di plaza GM tu...
hubby ok jek, ai polo katanya...
sampai plaza GM cam biasa, terus p nengok kedai² yang ada kat situ...
jangan tak caya, kereta pun leh naik lif ye, sebab parking dia kata tingkat atas kut...
tah aku pun tak tau sangat, sebab aku merempit berdua ngan hubby itu hari...
kalu bawa kereta bila masa nak sampai kan...sure jem tak hengat...

dari satu floor ke satu floor yang lain kami menapak kat plaza GM ni...
banyak kedai jugak tapi hurmm...camner nak cakap ek...
bagi aku lah, menarik lagi KWC sebab plaza GM ni tempat dia sempit sangat weii...
tak sesuai kut kalu nak bawa anak² semua...
pastu kedainya cam biasa jek...
sempit² jugak...kami berdua just lalu jek, takde niat nak membeli pung...
lagi pulak aku pun takde apa barang nak dibeli...lebih kata orang nak nengok sendiri gimana keadaan di PLAZA GM tu jek...
ni kiranya kali pertama dan terakhir kut aku p sini...
dalam hati dok kata, KWC jauhhhhhhhhhh lebih baik, lebih selesa untuk disinggah...
pilihan pun banyak...ada ekon lagi kan...hehehe...

rasanya antara 3 pusat pemborong yang aku katakan kat atas tu..
aku rasa tempat paling best untuk disinggahi adalah KENANGA WHOLESALE CITY tu...
kedua GM KLANG...walaupun agak sempit tapi tidaklah sesempit plaza GM tu kan...
dan ketiga PLAZA GM tulah...
kalu korang nak tempat luas, korang tau dimanakah tempatnya kan..
tepuk poket, rasa tebal ke dak...
hehehe...

lepas rasa cam hurmm, tak bestnya kat plaza GM tu, terus gerak ke jalan TAR sana...
cuci ² mata sesambil tercuci poket...
aku suka ke jalan TAR sebab banyakkkkkkkkkk koleksi tudung terbaru yang leh didapati di sana...
sempat jugak aku ke Muaz Tekstile...rembat dua helai tudung bawal berharga RM6.50 setiap satu...
tapi tak leh berjalan sangat dah time tu, sebab tetiba hujan turun dengan lebatnya...
so menapak jelah dekat gerai² depan masjid jamek tu...
walaupun dah selalu p sana, tapi tahlah, suka nengok bermacam barang yang terjual kat situ...
dapat lah beli sehelai blaus baru berharga RM20...suka suka...
ingat bila ada masa nanti nak kesana lagi...
tak pernah jemu...hehehe...

notadijariku: alhamdulillah, hari ni rezeki masuk...

16 comments

Wednesday, November 21, 2012 8:50:00 AM

selamat pagi kak

Wednesday, November 21, 2012 8:53:00 AM

ohh..bmakna kwc lg best la erk..nnt sy review psl kwc lak..mmg best g situ..meroyan menyopping...:-)

Wednesday, November 21, 2012 8:57:00 AM

salam cikmot...tinggalkan alamat dekat email ya yer....tq

fizalya82@yahoo.com

Wednesday, November 21, 2012 9:07:00 AM

dah up dah cite psl dating tu..hihi..

Wednesday, November 21, 2012 9:26:00 AM

waa.. selalu dengar pasal plaza GM.. tapi tak penah pegi...:D

Wednesday, November 21, 2012 9:44:00 AM

tak pernah sampai GM klang walau mmg dok d klang

Wednesday, November 21, 2012 9:58:00 AM

okeyyyy, dedua tmpt xpenah pegi pun

Wednesday, November 21, 2012 10:17:00 AM

memang GM tu sempit sgt..GM klang tak pernah sampai lagi..menang teringin nak gie.

Wednesday, November 21, 2012 10:18:00 AM

teringin nak g gm dgn kenangan tu tp entah bilalah..

Wednesday, November 21, 2012 10:20:00 AM

Plaza gm kat kl ek? Cer tey plaza gm klang yg terbaru... =)

Wednesday, November 21, 2012 10:30:00 AM

ala... akak pulak tak pernah sampai KWC lagi... sbb x-ofismate kata tak best sangat - best lagi GM... aiseh... susah gini nak buat penilaian... ;p

Wednesday, November 21, 2012 11:03:00 AM

aku nk gi kwc kot weken ni
tp celah mana x tau hahahaa
xpe nnt kite tanya org :p

Wednesday, November 21, 2012 12:33:00 PM

3² TMPT AKU TAK PENAH PEGI PUN ....


Wednesday, November 21, 2012 1:23:00 PM

GM Klang dah tukar kat bangunan yg baru siap tu....KWC aje x pernah p lagi. Mesti best menyopinkn :)

Wednesday, November 21, 2012 2:49:00 PM

ada pegi sekali - mmg sempit sokmo kat situ

Thursday, November 22, 2012 10:42:00 AM

tulah kak..azni ada cakap ko g saner..sib ko rempit ngan laki ko..huhu kalau dok jom rempit sama nak?hehehe..

nurul teringin nak g jln tar..tapi anak anak?tapi ingat nak g ngan azni bonus nnt nak carik kain pasang digital 4D

Post a Comment