Wednesday, November 21, 2012

Sayangnya Nak Guna


haah, sayang tul nak guna...
walhal daha tercekik ujung bulan, gara² gaji awal sangat ari tu kan...

aku ni ada tabiat tau, tabiat camner ek nak citer...
tabiat aku ni, suka simpan wang kasi 'sorok' pastu sayang nak guna...
ekseli ni kira cam wang kecemasan jugak...untuk digunakan waktu kesesakan...
tapi sebolehnya aku memang takmo guna langsung wang yang ada tu...
bukan apa, macam sayang sangat la haii...
seingat aku, ada sorang lagi kawan yang punya tabiat cam aku ni...
hehehe...

so far, nilah duit yang dah berbulan tersimpan kemas dalam purse aku tuu...
hampir² nak digunakan tapi masih boleh bertahan...
jumlahnya dalam RM200 jugak kan...

tapi hari tu duit ni dah bertambah..
sebab aku ada terima note lama RM100 tu...
macam sayang jugak nak guna...
terus simpan bersama ngan duit yang ada ni...
harap² napsu nak guna masih boleh bertahan...
kan kan...

notadijariku: alhamdulillah, duit bahagian tuk anak felda dah dapat tadi...
mekasih mak...

22 comments

Wednesday, November 21, 2012 2:09:00 PM

kak, nk sekeping rm20 tu

Wednesday, November 21, 2012 2:17:00 PM

sama la tabiat kita... saya plak kalau cukup bulan.. kira2 ada baki banyak kan.. simpan sorok2 dulu celah2 kad dlm dompet tu.. lepas tu bila terdesak korek2 ada la terselit kan.. tapi guna gak sbb dah terdesak.. kadang2 simpan sampai lupa.. hahahahaha.. time kemas2 beg duit terjumpa duit.. harus melonjak seronok sbb rupanya masih ada duit.. hahahahaha

Wednesday, November 21, 2012 2:21:00 PM

simpan sis

Wednesday, November 21, 2012 2:58:00 PM

kalo ada note rm1k pon syg guna mai bg sini..ekekeke

Wednesday, November 21, 2012 3:02:00 PM

dh dpt ke duit tu? Alhamdulillah...rezeki2 :)

Wednesday, November 21, 2012 3:24:00 PM

sy suke selit bawah katil.. dalam buku..dalam kamus...

Wednesday, November 21, 2012 3:33:00 PM

simpan berharga tuhh kak hehe

Wednesday, November 21, 2012 3:56:00 PM

org ade gak simpan duit2 baru..tapi dah gune dah..terpakseee...

org lum dapat lg duit tu..

Wednesday, November 21, 2012 4:04:00 PM

klw dapat kat aku abes dah tu hahaa

Wednesday, November 21, 2012 4:15:00 PM

samalah kitaaaaaaaaaa

Wednesday, November 21, 2012 4:31:00 PM

Aku selalu gak buat mcm tu, tapi asyik terpakai jer. Lpas ni nak kena sorok tempat lain plak lah.

Untung jadi anak felda erk.

Wednesday, November 21, 2012 4:35:00 PM

meh nie bg kat kite kalau sayang nak gune..kite xsayang..hahahaha

Wednesday, November 21, 2012 4:37:00 PM

sayang tu..... selagi boleh bertahan, tahan lah izan... kalu nak guna duit, mintak kat husband.. haha

Wednesday, November 21, 2012 4:44:00 PM

klu syg nak gune.. meh sy tlg gunekan... hahahahaha

Wednesday, November 21, 2012 5:05:00 PM

pernah dpt dua2 tu... tp dh kena guna sbb x de choice. hehehe

Wednesday, November 21, 2012 6:17:00 PM

sama ya gak....mmg suka sorok duit....jarang guna duit yg dh kena sorok tu ...

Wednesday, November 21, 2012 6:30:00 PM

murah rezki awak..

Wednesday, November 21, 2012 10:39:00 PM

nak sekeping hat seratus tue..

# mmg confirm x bagi nih! Ekekekeke...:P

Thursday, November 22, 2012 2:18:00 AM

Bak mai sekeping =)

Thursday, November 22, 2012 8:22:00 AM

kawan lain tu aku la kan...ehehehehehehehe

Thursday, November 22, 2012 10:38:00 AM

nak yang note RM100 tuh..hahahaha

Thursday, November 22, 2012 1:25:00 PM

Bertahan..jgn guna utk shooping..tp klu guna utk nk bg kat saya okey la.. ^_^hehe


http://fadthnwan.blogspot.com/

Post a Comment