Monday, December 31, 2012

31 Disember 2012 Dan Cabaran 2013

salam semua...
diam tak diam ari ini merupakan hari terakhir kita berada di tahun 2012 ni kan...
rasa sekejapan jek masa berlalu...
dan esok kita akan berada di tahun 2013...

bagi aku tahun 2012 akan berlalu dengan meninggalkan seribu satu kenangan manis dan pahit buat aku...
dan aku berharap tahun hadapan ianya akan lebih bersinar dan sinar hendaknya...
tak banyak kisah yang boleh aku kongsikan di sini...
rasanya banyak kisah aku dah paparkan kat sini kan...
so takde mendalah yang hendak dikongsikan lagi...

pagi ni, aku sendirian menghantar anak² semua ke taska...
ekseli pagi ni macam bermulalah rutin harian aku bila hubby kena out station...
ye, hubby ku keje dari semalam dan hari ni di Dataran Merdeka sana...
dia tak balik ke rumah pung...sobs...

pagi ni sangat mencabar jiwa raga aku...sebab kena berhadapan dengan karenah abam mok...
sejak dia kena hantar ke taska untuk 4 tahun (masih taska yang sama, tapi lokasi yang berbeza) dia sering buat perangai...pepagi dah ngamuk...katanya tak nak p sekolah...
alahaii...hangin satu badan mak ni dibuatnya...
mana taknya, tak tau nak hantar siapa dahulu...
sudahnya, aku buat keputusan untuk drop by abam mok dahulu..
so singgah kedai, sebab nak sogok dia ...janji jangan nangis...
tapi tak jalan jugak...
sampai taska nangis, guling² kat depan...ngan aku dukung dak iris...
peluh dah memercik sana sini...
rasa nak lempang lelaju jek tau...sabar jelah...
heret dia masuk  jugak ke kelas...nangis melalak...aku biarkan jek...
lantak...nangis pun kejap jek...selalu hubby yang antar kan..

dah abis tu, terus anto kakak dan iris ke taska sana...
ni baru dua tempat...
dan CABARAN 2013 esok, aku akan antar 3 anak di tempat yang berlainan sekiranya hubby perlu bertugas di luar kawasan ye...
sorang di sana, sorang disini dan sorang lagi di tempat biasa...
kalu time balik tu no hal...lambat pun tak per...
ni time p keje dah lambat...
kalu lambat mulalah spoil mood seharian...
tapi terpaksalah kan...lepas ni aku kena ejas TIME MANAGEMENT aku agar aku dapat ke opis tepat pada masanya...in shaa Allah...

so apa cite korang sepanjang tahun 2012 ni???
ada citer best??? ada yang tak best???
pepun harap tahun 2013 yang bakal menjelang esok akan memberikan seribu rezeki baru buat kita semua...

tahun baru...planner pun kena baru...

notarijariku: asal tahun baru sure nak tau AZAM baru...
ok, aku takde azam...tapi banyakkkkkkkkkkkk perkara yang belum aku lunaskan pada tahun 2012 ni...
harap dapat laksanakan pada tahun 2013 nanti...
contohnya...hurmm... aku nak beli vakum...hahaha...boleh gitu???

13 comments

Monday, December 31, 2012 8:39:00 AM

selamat tahun baru kak :)

Monday, December 31, 2012 9:14:00 AM

adeh kakak..falsya baca pun dh letih..sabar ye...abam mok nak ayah jugak kut..hehehe..

Selamat tahun baru kakak...;)

Monday, December 31, 2012 9:27:00 AM

giler nak lempang laju2 abam mok...cian dier...tak pe kakak...pas ni saya pulok dalam situasi akak pulok..

Monday, December 31, 2012 9:28:00 AM

hepi new year...
jom... ronggeng jom... :)

Monday, December 31, 2012 9:38:00 AM

slmt thn baru kak..sy pon takde azam baru sbb azam2 lama pun tak tertunai2 haha...

kak,ritu check in hotel kat ch tu brp rege smlm?sbb ingt nk bercuti2an kat ch gak hjg bln ni...

Monday, December 31, 2012 10:03:00 AM

nak lempang lelaju? kejam kak...HAHA..

Org pun dah x berazam dah kak, asal ada jer....buat kasi bagus sudah..hehe

Monday, December 31, 2012 10:05:00 AM

lain2 lokasi ye antar...kalo ank nangis susah gk tp nk wt camno kn kena tgal gk

Monday, December 31, 2012 10:11:00 AM

happy new year...sabar yer...dugaan nak membesarkan anak2 tu...semoga semuanya dipermudahkan la yer...

Monday, December 31, 2012 10:14:00 AM

malas nye nk ade azam 2013
hahaa sbb azam aku sume ke laut
so kite ikut je la ape nk jadi
hahaa

Monday, December 31, 2012 10:49:00 AM

Aci x azam kita pun nk bli jgk vacum..haha

Monday, December 31, 2012 11:11:00 AM

dapat digambarkan betapa awak sibuk pepagi ni kan nak meguruskan anak-anak. pasni bole arrange time elok2 ye (^_~)

Monday, December 31, 2012 9:23:00 PM

Jgnla pukul abam mok kita tue....cayang abam mok tu.....

Tuesday, January 01, 2013 11:21:00 AM

Kak, jgn nk garang sgt ye...

Post a Comment