Friday, December 28, 2012

Buah Ngaku Kembali


salam semua...sedar tak sedar minggu depan kita dah menginjak ke tahun baru...
tahun baru, azam baru...dan selamat tahun baru cina...
citer pasal tahun baru cina...antara 2 menda yang popular bagi aku tak lain tak bukan adalah PROSPERITY BURGER di mekdi ( tahun ni belum lagi merasa...boikot sempena save for gaza lagi...huhuhu) dan satu lagi tentulah BUAH NGAKU atau lebih dikenali di pasaraya sebagai ARROWHEAD...

petang semalam ada tertengok di wall seorang fren list yang buah ngaku dah wujud di pasaraya yang berdekatan...
ate, buah ni bermusim kan..wujud bila tibanya musim perayaan tahun baru cina...
cam gitu jugaklah dengan prosperity burger tu kan...

bila nengok buah ngaku, hati dah mula tak sabar nak beli...
tak sabar nak buat kerepek ngaku yang rasanya lemak2 manis gitu...
kalu takat goreng tuk sendiri makan memang aku rajin...
bisnes??? hehehe, ramai kut yang buat bisnes time time gini kan...
korang ada ke yang belum pernah rasa buah ngaku ni...
rugilah kalu ada yang belum pernah rasa...
sedap...sure berkilo kilo korang beli nanti....
hehehe....

buah ngaku sudah wujud di Tesco...
tapi melihatkan regenya sekilo...masih mahal lagi...
tunggulah sedikit hari lagi...bila regenya jatuh RM0.88 untuk sekilo...
time tu leh borong sampai berkilo2...hehehe

abang...jom ke tesco jom...

15 comments

Friday, December 28, 2012 7:59:00 AM

Salam Jumaat
dan selamat pagi
semoga hari-hari yang dilalui akan ceria

Friday, December 28, 2012 8:00:00 AM

mmg buah ngaku ditunggu2 nk wt kerepek...oh kt teco dh ada ek

Friday, December 28, 2012 8:02:00 AM

jom McD... akak blanje prosperity... :)

Friday, December 28, 2012 8:36:00 AM

okayh, malam kang nak gie serbu..

Friday, December 28, 2012 8:48:00 AM

Kak, sedap ke? Saya xpenah rase lagi...ksian haha!
Kat mydin lagi murah dr tesco kak...

Friday, December 28, 2012 8:54:00 AM

alamak mmg nak G terjah jugak la....carrefour sini tarak ke....nampak macam ado je

Friday, December 28, 2012 9:23:00 AM

buah ni bermusimkan.. dah pernah buat kerepek juga sedapkan.. x sabar nak buat lagi..

Friday, December 28, 2012 9:24:00 AM

Sy pnh mkn. Mg sedap. Tp nak btnya leceh kan?

Friday, December 28, 2012 9:28:00 AM

hehehe
aku tahun ni xde la nak bisnes
tgk la kot ada permintaan kt kluang bole la buat
tp kena tunggu murah baru borong banyak

Friday, December 28, 2012 9:40:00 AM

Tak pernah cuba lagi makan.. One day must try.. :)

Friday, December 28, 2012 10:09:00 AM

BUAH APA NIIII KAK?? x kenall

Friday, December 28, 2012 10:34:00 AM

kaum cina yg rajin wat cm ni kan..

Friday, December 28, 2012 11:02:00 AM

Takpernah makan buah ngaku ni. Buat kerepek? Hermm...ntah-ntah pernah makan kot.. tapi tatau itu buah ngaku...

Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Blog Qashmere
Take Care Sis

Friday, December 28, 2012 11:16:00 AM

Minggu lepas kat C4 Alamanda dah ada Mot. Tapi lupa plak harganya berapa.

Friday, December 28, 2012 1:48:00 PM

belum pernah makan lagi buah ni....

Post a Comment