Monday, December 31, 2012

Cerita Pasal Rose Valley, Cameron Highlands


eh eh, lum abis abis lagi ek citer sal cuti kat CH itu hari...
hehehe, memang lum abis, sebab ada 2-3 tempat lagi yang belum aku citerkan kat sini...
sebab sebelum ni memang tak pernah p, so alang² tu sebagai kenangan sendiri, kenalah citerkan kat sini...
korang nak baca ke tak, itu terpulang...
tak pun nengok gambar sudah...hahaha...
eseli dah berkali² kut aku p CAMERON HIGHLANDS ni...memang tak pernah jemu weii...
tiap tahun kut aku ke sana...

so tahun ni punya trip memang dah rancang nak ke ROSE VALLEY tu...
dah alang² nak turun ikut simpang pulai kan...so nak tak nak kena singgah jugak...
seingat aku la kan, last aku ke RV ni masa tengah bercintan cintun dulu...
lama dah tu...tu pun p reramai...
tapi kali ni ayuh p bersama keluarga tercinta...
for my hubby, ni pun kali pertama dia kesini...lagi kesiannnn....

ok, dah aku ni minah bunga...bajet nak jadi nora elena nak dapat banyak bunga ros...
kenalah ke ROSE VALLEY ni...
terletak di area Tringkap sana...
kalu nak turun ikut simpang pulai, memang sedang elok timing tu nak nyinggah...
tapi kalu turun ikut tapah...erkk, kena patah balik la...
jauh jugak kalu kita menginap di Tanah Rata...
so sila menginap di Brinchang...tengah² senang...ihikss...

aku dan anak² semua...
haruslah bergambar di pintu masuk kan...

ada bayaran yang dikenakan nak masuk ke dalam ye...erkk, aku dah lupa berapa RM untuk dewasa...
rasanya RM4 seorang kut...
untuk kanak² RM3 seorang...tapi kanak² tu berumur 6 tahun ke atas rasanya...
so untuk MEREKA bertiga FOC jelah...lum cukup umur katanya...

sila jadi anak abi ye dik...ibu nak jadi photographer...puihh....

turun tangga ada nampak burung merak di kayangan...
so mereka teruja...
mari kita bergambar di sana...

ha, kan dan kata aku minah bunga...
geram weiii nengok bunga ros dimana mana sahaja...
geram nak petik pun ada...
haihh...pendek kata memang geram la...
eh bang, bila nak kasi bunga ros penuh satu bonet ni...
lama dah menunggu tau...hahaha...

layan jelah gambar anak berdua ni...macam² posing...
nak nak abam mok tu...

hehehe, mekasi kak, sudi amik gambar ibu dan abi...
feeling ONGBAK Rindu kekdahnya...
hai harris...eh izan pun ada...

kat dalam tu ada gelongsor...tetiba jek ada...hahaha, so anak² sibuk nak main...
layan jelah kejap...

meh dik kita jadi minah bunga meh...

iris yang nak petik bunga...tapi geli kat apa tah...

posing anak dara bersama buah tomato man...

nak jugak posing cium bunga...
macam ada bau jek kan...korang nengok abam mok...fokus fokus...

*


*


*


*


*


*


*
 tetiba dia pun datang, suh snap gambar dia...
ok, dia cium bunga guna dahi...hahaha...

abis dah pusing satu taman ni..penuh ngan bunga ros...memang best la...
bos, saya nak tukar jabatan kat CH la...boleh???

iris...

dan gambar anak²...abam busat tu, jadi gangster...takmo bergambar ngan adik dan kakak dia...
huh...mencik la abam ni...spoil betul tau....

dulu aku pernah ke ROSE CENTRE jek...masa tu ngah mengandungkan abam mok rasanya...
punyalah tinggi menapak untuk sampai ke puncak...
Rose Centre ni terletak 500m kut dari pekan KEA FARM tu...
terus jek ke hadapan...

gambar kenangan kakak di Rose Centre...

ok tahun depan kita ke CH lagi...
perghh, tiap tiap tahun kut aku ke CH ni...hahaha....

16 comments

Monday, December 31, 2012 11:13:00 AM

Tak pernah masuk Rose Valley ni cuma jenjalan sampai kaunter tiket pastu patah balik..hehehe. Next time boleh la singgah sini.

Monday, December 31, 2012 11:15:00 AM

SERONOK BENAR BERPOSING TU..

Monday, December 31, 2012 11:27:00 AM

CH memang best...tp lynn x ler gie tiap2 tahun...hehehehe...

Monday, December 31, 2012 11:35:00 AM

ala hai, ramai yg kate CH ni best. tapi dah nak masuk usia 30tahun ni, tak pernah sampai lagi.. huhu

Monday, December 31, 2012 11:47:00 AM

suke3 tgk semua gambo2 tuh..especially gambo iris yg geli2 tuh....sgt comel...;)

Monday, December 31, 2012 12:03:00 PM

akaka je nak ke CH x dpt2 lagi
tapi dah x sejuk macam dulu kan dikk

aduhaii comelnya iris .. geram lak tgk nyee ;)

Monday, December 31, 2012 12:11:00 PM

mmg tak penah jemu kan g ch ni,sy pun camtu jua..klaka abg mok cium bunga pakai dahi tu..hehe..

Monday, December 31, 2012 12:43:00 PM

Bestnya gi CH...

Monday, December 31, 2012 12:46:00 PM

kiter x pernah g lg CH..huhu sadis sggh....suka tgk gelagat dorg bergmbar...mcm2 gaya

Monday, December 31, 2012 12:58:00 PM

P CH tak pernah ke sini, ronda yang dekat2 je..heheee

Monday, December 31, 2012 1:26:00 PM

lame tak ke Cemeron..rindu plak asenyer..
mmg tak puas pegi sane..sonok..:)

Monday, December 31, 2012 1:45:00 PM

Best betul... eina je tak smpai2 lagi, padahal bleh je klu nak singgah time blk kg..huu..

Monday, December 31, 2012 3:09:00 PM

bestnya tgk gmbr2 kt ch nie...jeless...hehe..

comey sggh la iris ni..putih gebuss..

Monday, December 31, 2012 5:58:00 PM

sy pun tak pernah jemu nak ke camaron..selalu dtg pun takpe..biarlah org kata takde apa2 tetap camaron dihatiku :D

comey semua pic..putih melepak anak2 awk..geram jer makcikyati nih tgk..

dan pic en haris dan puan izan tu paling mahall tauuuu so sweet :)

Monday, December 31, 2012 9:27:00 PM

Lawak tul la abam mok ni cium guna dahi yer...

Tuesday, January 01, 2013 11:19:00 AM

Miahahaha..lawak nengok pose abam cium munge tu...

Post a Comment