Tuesday, December 11, 2012

Gila Kdrama...Ini Adalah Benar


ok, mari kita sambung cerita...saje aku malas nak update cerita ini hari...
boring sebab hurm...tah la...takde sebab kukuh kut...
berkecamuk dengan perasaan sendiri...
aler korang bukan kisah pun...hewhewhew...

so, marilah teman aku sambung cerita...
hari ni aku nak cerita sal minat yang keberapa tah aku pun tak pasti...
sure ada yang komen kan, berapa banyak ko punya minat ni kak...
ok, minat aku banyak...dan ni salah satunya...hehehe...

ok, aku akui aku salah seorang peminat kdrama...
mula bergiat jadi peminat kdrama ni sejak aku ter'layan' drama BOF kat 8tv satu ketika dahulu...
ni pun gara² makcik HNI ni...tak pasal aku pun turut terjebak...
so cam biasa, sekali terjebak selamanya akan mendesak....
tanpa keberanian mimpi tak bermakna bukan...hahaha....

oleh kerana malas dan lama sangat nak nunggu episod by episod kat tv tu kan...
terus mendesak aku mencari CD yang ORIGINAL untuk drama tu...
tak dinafikan, nilah kali pertama aku pejam mata nengok dan bayar harga CD kdrama yang original ni...
telan air liur weii...masa tu lum jumpa yang pirate punya...alahaii...

ni antara koleksi CD kdrama dan kmovie yang aku ada...
semuanya adalah ORIGINAL ye...belilah barang yang original...hehehe...

ok, nilah dvd BOF yang aku katakan tu...
dvd yang original berharga RM99.90 ye...ada 5 cd dan 25 episod...
yang belah kanan tu The Making Of...ni murah sikit sebab berharga RM19.90 jek...satu DVD jek ..
aku suka hero pertama dan hero kedua drama ni...comel...ouchh....

pastu dek kerana minat kira macam kipas susah nak mati (diehard fan) dengan SONG SEUNG HEON ni...
makanya sanggup jugak aku beli dvd AUTUMN IN MY HEART...
owhh aku memang suka citer ni...sedih...seingat aku masa tu citer ni tengah hot tahun 2000...ai baru umur 19 tahun time ni tau...hehehe...
FATE tu plak movie..ada SSH jugak...tu sanggup beli...
kalu nak ikutkan, banyak drama yang SSH lakonkan aku layan...yang terbaru aku dok nengok ialah
TIME SLIP DR. JIN...owhh... 

ok tajuk filem ni adalah IRIS..eh nama anak sendiri tu...
sebab aku beli dvd ni adanya pelakon KIM TAE HEE tu...
mula minat kat dia sejak dia jadi heroin dalam drama MY PRINCESS tu... 

dan skang dok tengah layan kdrama yang lain...CINDERELLA STEP'S SISTER...
hero adalah hero yang baru...dan heroin tu, heroin yang berlakon lam drama Autumn in My Heart tu...

so sekian...

notadijariku: aku minat kdrama jek...KPOP aku tak layan sangat...
oppa gangnam style???

9 comments

Tuesday, December 11, 2012 2:52:00 PM

sama macam anum gila ceta korea

Tuesday, December 11, 2012 4:01:00 PM

suka gilervautumn in my heart..suka full house..citer cinderella stepsister's tu dah tgok...mmg best..citer slow tp sdp citer dia..skg ulangan kt kbs world..hehe..lyn lgi!!byk lg drama korea yg besh!!!

Tuesday, December 11, 2012 4:13:00 PM

Nak pinjam DVD Iris tu leh... hehe. Memang minat giler citer tu... dulu slalu tengok drama bersiri nih... Tak tau lak ada movie punya...

Tuesday, December 11, 2012 4:22:00 PM

wahhhhh...nasib baik kite xminat tgk cite korea..kalau kite minat mmg harus pinjam..ehh, pinjam nyeah..hahahaha

Tuesday, December 11, 2012 5:32:00 PM

saya pon hantu gak kak... geng la...KPOP ni

Wednesday, December 12, 2012 12:47:00 AM

whuaaa ni betul fanatik!

cikmot,sy perasan kita ni banyak persamaan rupanya..hihi 'jodoh'kot

sy pun fanatik giler dgn drama korea..citer full house cd sampai kejung!! sbb sy dok ulang2 pasang..yelah dulu mana tau ada online2 nih..

*give me five*

Wednesday, December 12, 2012 2:13:00 AM

semua citer tu best kan dik...
Berbaloi beli dvd yg ori..

Wednesday, December 12, 2012 9:14:00 AM

Kita blm jmpa lg yg pirate. Kita punya smua original. Tgk akak update psl cinderella step sister terus layan di KBS. Hohoo...best2. Asyik miss je tgk adam dan hawa.

Wednesday, December 12, 2012 9:18:00 AM

kak, selain maadu, ada satu web leh tgk drama korea yg lg advance dri maadu..

Post a Comment