Wednesday, December 12, 2012

Kemalangan Maut


hari apa tah, aku adalah terbaca kat wall my fren list pasal berlakunya kemalangan maut di jalan dari picc menuju ke alamanda tu...
aku tau jalan mana yang dimaksudkan...walaupun jarang sangat aku menggunakan jalan tu...
tapi seringkali berlakunya kemalangan maut di jalan dan lokasi yang sama...
mungkin jalan tersebut agak 'keras'...batu kikir bukan...

melihatkan keadaan kereta perdana yang terputus dua...
hati aku berdegup kencang...
itu baru nengok keadaan kereta...
pemandu??? masyaAllah, tak dapat aku bayangkan...
yang aku rasa maybe kereta dipandu laju dengan keadaan jalan yang begitu...

so buat pengguna jalanraya yang selalu melalui jalan tersebut, sila berhati²...
jala tu memang clear...sebab tak banyak kereta...
tapi mata kita tak mampu untuk mentafsir 'benda' yang lebih halus...
eh faham ke idak apa maksud aku ni...hurm...

pepun moga Allah mencucuri rahmat ke atas roh mereka yang terlibat...
Proton perdana terputus dua. Kejadian depan perumahan semalam, antara punca roomate jemput saya kat klia smlm. Jammed. 

Lokasi kejadian yang sama yang membawa maut. Sebelum2 ni dah 3-4 accident.di tempat yang sama. Sbl ni satria hancur, sebelum estima. 

Hati2 lah.. Melalui kawasan laluan terua dari picc ke alamanda yg melalui hadapan perumahan kami. Kami dah kerap sgt saksikan.kejadian maut. Jalan lengang 3 lane, driver bawa laju2.. saya sendiri gerun. 3 tahun.lepas jiran saya kemalangan 4 sekeluarga terbunuh. Mudah2an kita semua dibawah peliharaan Allah.

al-fatihah, dari DIA kita datang...dan kepada DIA kita kembali...

notadijariku: paling riso drive dalam keadaan hujan lebat, sampai tak nampak jalan di hadapan...
alahaii...moga Allah merahmati perjalan pergi dan pulang hubby tersayang...amin...

12 comments

Wednesday, December 12, 2012 4:09:00 PM

seram n ngeri

Wednesday, December 12, 2012 4:18:00 PM

ngeri kan
aku ada gk pasan aritu kt FB

Al-fatihah

Wednesday, December 12, 2012 4:21:00 PM

ni la kak yg sy nampak tu.. memang ngeri tgk keadaan kete tu.. dh la tu laluan sy nk ke dengkil umh akak sy.. so, terpksa masuk picc sebab seriau.. fuhhhh... memang dh ada signboard "jalan tidak rata", tp diorg bantai bawa laju..

Wednesday, December 12, 2012 4:23:00 PM

Hubby akak p mane?

Wednesday, December 12, 2012 4:36:00 PM

ngeri n takziah...dkt precint brp ni?

Wednesday, December 12, 2012 4:50:00 PM

wahh takutnye..mcm selalu jek lalu jln tu..

Wednesday, December 12, 2012 5:03:00 PM

kite pun lalu situ gak aritu sbb nak amik anak kat taska desa pinggiran..mmg dasyat laa kete tuh..takde rupe kete dah..hancur kecai kecuali boot dpn kete tuh..tapi masa tu org yg bwk kete tu dah takde dah..dah bwk gi spital kot masa tuh..ngeri btul..

Wednesday, December 12, 2012 6:46:00 PM

saya pun pesen tajut drive mlm n hujan sbb mata rabun n saya jnis rabun silau teruk..huhu..

al fatihah utk mgsa kemalangan..

Wednesday, December 12, 2012 7:33:00 PM

adeh~~ngeri hamat!!

Wednesday, December 12, 2012 8:54:00 PM

ni kan laluan blkg umah saya kan..mmg slaloo sgt adcident kat situ...aritu nampak persona terbakar..

Thursday, December 13, 2012 8:30:00 AM

seramnyeeeee...terputus dua kete?..masyaALLAH..

Thursday, December 13, 2012 8:36:00 AM

salam ukhuwah..kak intan datang sini..:) seramnya tengok gambar n...

Post a Comment