Wednesday, December 12, 2012

Kisah Rumah Biru


semalam kan my hubby tetiba wasap aku dua tiga keping gambar...
mulanya ingat apalah...
rupanya gambar rumah kaler biru di pusat bandaraya yang sangat glamer itu...
kalu korang perasan rumah ni banyak 'berlakon' dalam beberapa buah drama tempatan..
paling terbaru yang pernah aku nampak dalam drama TERLANJUR CINTA di tv9 tu...
rumah si nia lakonan siti saleha...

aku mula terperasan rumah ni berkali² masa nonton filem adnan sempit...
pastu banyak la drama drama lain...
kalu tak silap rancangan hari raya zizan dan aaron beraya sakan pun kat sini rasanya...
kalu aku tak salah pandang la...

owh ye rumah ni terletak di area kampung baru...
semalam sempatlah hubby dok beramah mesra dengan akak pemilik rumah ni...
kata akak tu, terdapat dalam 4 buah kut rumah kat kampung baru yang selalu dijadikan lokasi penggambaran filem/drama seperti Remp-It, Impak Maksima dan banyak lagi la kut...
aku tulis apa yang aku ingat jek...

lokasi rumah ni agak menarik kan...sebab latar belakangnya berdiri gah Twin Tower tu...
sebab tulah menarik perhatian ramai pengarah untuk ber'drama disini...
tapi kakak owner tu cakap, skang ramai pengarah dah beralih arah ke kawasan di hulu langat dah...
hurmm...kat sana pun kawasan pun cantik cantik kan view dia...

kata kakak tu lagi, sewa sehari bawah RM1k kut...
erkkk, agak korang berapa ek???

notadijariku: teringat kat KOREAN FOLK VILLAGE...lokasi yang selalu dijadikan tempat berlakon cerita zaman joseon era...hurmm...

17 comments

Wednesday, December 12, 2012 11:52:00 AM

wow memang umah nie buat duit

Wednesday, December 12, 2012 11:56:00 AM

Untung akak ni buat rumah ni sbg investment.. Banyak dah drama & filem guna rumah ni sbg set penggambaran.

Wednesday, December 12, 2012 12:08:00 PM

rumah ni mmg selalu ada dalam drama or filem..

Wednesday, December 12, 2012 12:09:00 PM

salam..

memg selalu tengok rumah ni kat drama2/filem. Owner rumah tu takyah keje kowt..dapat income dari situ je..hehe

Wednesday, December 12, 2012 12:33:00 PM

Ptt la familiar. Heheheheh....gile ah! Ade nilai tu.

Wednesday, December 12, 2012 12:44:00 PM

aha..mmg perasan umah ni....area kg baru..hari tu g kl lupa plak nk terjah umah ni..hehe

Wednesday, December 12, 2012 12:50:00 PM

SEHARI bawah 1k
kalu SEBULAN?
makcik kayoooo!

Wednesday, December 12, 2012 1:06:00 PM

gila kaya tuan rumah ni.. minah karipap, adnan sempit, terlanjur cinta.. ehh, apa lagi ye.. hehehe..


kak, tgk web epdrama.com @ epdrama.net.. xingat dot apa lak..

Wednesday, December 12, 2012 1:08:00 PM

untung la owner dia ek..hehe

Wednesday, December 12, 2012 1:19:00 PM

untung lah ada rumah berlatar blkg twin tower..hihi

Wednesday, December 12, 2012 1:24:00 PM

umh ni mmg glemer pun... slalu ade dlm drama2.....untung akak owner ni..leh wat duit ngan umah ni

Wednesday, December 12, 2012 1:26:00 PM

memang dah banyak kali nampak rumah ni dalam filem...untung owner rumah ni...

Wednesday, December 12, 2012 1:31:00 PM

kaya lah akak tu kan... tanah kat kg baru tu pun satu kaki tak tahu dah berapa ratus ribu dah pun.. memang kaya sapa2 ada tanah kat kg baru ni...

Wednesday, December 12, 2012 2:13:00 PM

bape ek? mmg asben pun tertanya2.. sbb tengok citer siti saleha kat tv9 tu.. asyik2 rumah ni.. sure kaya tuan rumah ni dah ye.. rumah skrg banglo besar apa..
hmmm saya teka skali masyuk mesti riban2..

Wednesday, December 12, 2012 2:34:00 PM

mmg glemer umah ni
selalu jek msk TV kan
untung jd umah ni

Wednesday, December 12, 2012 2:53:00 PM

dh lama perasan rumah biru kt kg baru tu.. memang pemes la

Thursday, December 13, 2012 8:31:00 AM

kite kan kalau masuk kg baru tuh mata mesti melilau nak crk umah biru yg comel nie..hahahaa..glamer betul..

Post a Comment