Wednesday, December 26, 2012

Memula Kita Cerita Pasal Bekal


salam semua...
perghh, lemau nya paler, badan dan segalanya...
nak mengarang cerita time bercuti itu hari pun rasa erkk...malasnya weiii...
tapi ku cuba menggagahkan diri..hehehe...

ada banyak cerita yang aku nak cerita...
tapi tulah, kena amik mood dahulu kan...
so sebelum tu, aku nak citer pasal bekal makanan dahulu...

memang tabiat kami sekeluarga, kalu p bercuti ke mana² sure nak bawa bekal tapau dari rumah...
sebab bila dah sampai ke destinasi yang dituju tu, takdelah nak mencari makan sangat kan...
sampai jek hotel leh terus makan tanpa segan...

so masa p CH itu hari antara makanan yang sempat aku masak dipagi hari sebelum bergerak adalah 
seperti di bawah ni jek...

pasta dan sup ayam tuk iris...
mee goreng ala kadar...
ayam masak merah penuh kasih dan sayang buat suami...
dan kacang buncis goreng sedap...
dan nasi putih...
ni pun dah cukup mengenyangkan...
sampai ke CH lebih kurang jam 2 petang gitu...
cek in, terus makan...lapo weii....

so aku start enjin ngan citer ni dulu...
pastu tu kita sambung citer lain plak....

ok???

notadijariku: lemau weii....semalam baru sampai dari kampung...hari ni masuk kejer...sib baik seme kain baju dah siap punggah, basuh, lipat segala...

13 comments

Wednesday, December 26, 2012 9:35:00 AM

bagus btl siap bawa bekal.. sy g CH hri tu xbw pape.. sudahnya smpi sn kelaparan.. hahaha

Wednesday, December 26, 2012 9:37:00 AM

seb baik mak jemah dah balik awal...yeeee...

Wednesday, December 26, 2012 9:38:00 AM

wow2
moning sis

Wednesday, December 26, 2012 10:04:00 AM

wahhh byk gk menu tu..sedap2...

kalau kita kan..nk pergi jln mn mmg x masak..sbb mls nk clear2 segala brg kt dapur tu..hahaha. tp skrg kena rajin masak utk anak le....kena bw bekal kt dia..hehe

Wednesday, December 26, 2012 10:19:00 AM

rajinye mu kak.. ai beli je.. masak? errrrrr.... hahaahaha

Wednesday, December 26, 2012 11:35:00 AM

jimat ...nie boleh buat contoh nie

Wednesday, December 26, 2012 12:26:00 PM

Peh! Rajinnya memasak!

Wednesday, December 26, 2012 12:42:00 PM

wah bagusnye bawa bekal
aku aritu smpai CH dah ptg
kedai seme makanan dah abes
itu masa br nyesal
xbawa bekal dari umah

Wednesday, December 26, 2012 1:03:00 PM

mcmni punya bekal syokkklah layan cikmot..
kalau mkn kt kedai belum tentu sedap.
kita kalau berjalan pun suka sedia bekal gini sbb senang.

next citer plissssss ;)

Wednesday, December 26, 2012 2:03:00 PM

rajinnya..nak jenjalan..masak2 dulu bekal..Ayu kalu nak jalan, takde bekal2 nie..unless nak gie picnic..
tapi god idea gak nie..emmm..

Wednesday, December 26, 2012 2:15:00 PM

kitorg gi CH pon bwk bekal..gi JOhor pon bawak bekal jgk.. hahaha puas makan smpi mlm..

Wednesday, December 26, 2012 4:49:00 PM

fuh sedapppppppp!!!!

Wednesday, December 26, 2012 5:10:00 PM

Kitorg pun jenis bwk bekal gak ;)

Post a Comment