Monday, December 10, 2012

Still In Learning


salam semua...
lambat aku up entry...rasa malas pun ada...
idea takde pun ye...
kadang aku boring sendiri plak baca entry aku yang tah apa²...
paling tak bleh blah kalu entry aku yang berderet²...satu gambar berpuluh cerita...
tu yang malas tu...tak kewl ek citer tanpa gambar...
ok biarkan sahaja...

pagi ni cam biasa, search internet drama terbaru...
tah macam mana dua malam minggu yang lepas aku 'ter' layan drama korea di KBS World channel 391, kalu HD channel 393 rasanya....
drama CINDERELLA'S STEP SISTER...
ok heroin ni dulu berlakon drama Autumn in My heart...Eun suh time kecik...
skang dah anak dara dah budak ni...MOON GEUNG YOUNG...
dan hero plak, hero yang tak pernah aku nengok drama lakonan beliau sebelum ni...
CHUN JUNG MYUNG...ok layan...

aku suka layan korean drama cam gini...
yelah seperti biasa kadang drama ni kat youtube ke, dailymotion ke, jarang ada subtitle BAHASA MELAYU tau...ada pun ENGLISH subtitle...
merangkak jugak kadang tu nak paham...
kalu kat opis, word baru yang aku rasa baru aku dengar dan baca, aku akan terus buka kamus...
tu salah satu cara aku improved my own english...
ye aku sedar, i just got C in english subject for my SPM...

satu lagi dengan cara baca dan buat semula draft surat boss yang di draft dalam bahasa inggeris...
ha, tang ni kadang merangkak jugak aku...
sebab dari apa yang aku perhatikanlah kan, aku nengok kebanyakkan words yang my boss guna tu, alahaiii, bombastik sungguh...ada yang kadang jarang aku jumpa...
ada jugak yang kadang aku tak pernah jumpa...
kalu in bahasa, words tu lebih kurang bahasa yang agak sasterawan....
eh lebih kurang gitulah...terang sikit² udahlah...
janji korang paham apa yang aku cuba sampaikan...
hehehe...

still in learning...belajar dan belajar...
you know...my english not in good mood...
eh tetiba...

notadijariku: menuntut ilmu biar sampai ke negeri china...
jom ke china jom...erkk, ada kena mengena ke???

4 comments

Monday, December 10, 2012 10:57:00 AM

Igtkan blaja bhs korea...

Monday, December 10, 2012 11:11:00 AM

hehe sama la ingat bahasa korea

Monday, December 10, 2012 11:33:00 AM

nnt ajar sy bahasa korea ye..tghari ni nak tgk hello my lady

Tuesday, December 11, 2012 4:06:00 PM

mcm saya suka bljr bi tru subtittles english kt drama korea..dan lg 1 paper english pun slh satu tools of learning..cer try..

good luck!

Post a Comment