Monday, January 7, 2013

Contest Adam Dan Hawa...


aler, takde rezeki la plak...takpelah...pasrah itu menyerah...
cehh...bunyi cam sedih sangat ek...hehehe....

sabtu lepas, kan, saje nengok nengok blog...
sekali terpandang kat blog Aaronactors FC tu ada buat satu kontest...CONTEST ADAM dan HAWA...
mereka nak cari sesiapa yang bertuah untuk menonton episod terAKHIR drama Adam dan Hawa tersebut bersama heronya...pada 10 Januari ni...mungkin ditayangkan lebih awal kut...
so aku sajelah amik masa sikit jawab kontest tu...
hehehe, ada masa ko...

dan hari ni result dah keluar...
aku tak berjaya kut...
ada satu dua soalan yang salah aku jawab...
hehehe, takpelah, saje suka suka kan...
takde rezeki nak bertemu Am secara live...huhuhu...
kita jumpa dalam mimpi jelah... :p

ni jawapan yang aku kasi kat depa...
soalan no 6 tu aku salah jawab...episod 10 rupanya jawapan dia...
eh penat tahuk nak mencari tiap satu jawapan...jenuh kena nengok balik seme episod yang terlibat...
hahaha....
dan soalan no 12 tu aku tak jawab lagi sorang adik si ain tu...hehehe...

(^___^)

1.                   Namakan restoran dimana Ain bersemuka dengan Azie dan Johan untuk menyelesaikan masalah cinta pasangan itu.
         Restoran Tajine

2.                   Namakan shopping complex yang Adam bawa Ain dengan alasan untuk membelialat tulis utk tadika Kak Zah.
          The Festival City

3.                   Apakah ucapan yang tertera pada kad yg diterima oleh Ain bersama bunga semasa di tadika?
         My love for you dies, when the last petal of these roses falls

4.                   Apakah yg berada di dlm kotak ‘rahsia’ Am dan dimanakah Ain menjumpai nya?
         nota dan ain terjumpa dalam kotak semasa mengemas bilik mereka

5.                   Di episod manakah Ain terperasaan ada yang memakai kain pelikat ayahnya?
          Episod 22

6.                   Di episod manakah Adam selamat dinikahkan dengan Ain?
         Episod 11

7.                   Berapa lamakah Am terpaksa menunggu Ain di pintu masuk wayang dan apakah alasan yang direka oleh Ain kerana tidak hadir untuk menonton wayang bersama Am setelah pulang dari mengerjakan umrah di Makkah?
         2 jam

8.                   Nyatakan pesanan mesej ringkas yang mendedahkan hubungan sulit Azie dan Johan telahpun diketahui oleh Ain, membuatkan Ain terasa dikhianati dgn rakan baiknya sendiri.
       Jo rindu azie, kalau azie ada tentu waktu waktu joe tak membosankan...tak sabar nak jumpa nanti

9.                   Pada episode ke berapa ain berangkat ke Perth, Australia?
         Episod 14

10.                Pada episode ke berapa am kena tampar dengan Ain ?
         Episod 8

11.                Berikan nama script writers Adam dan Hawa?
          chinta Nadeesha, Rozie Rashid, Riqmal Eg

12.                Siapakah yang memainkan watak adik kepada Ain Hawani?
         syakilla khoriri

(^___^)

dan ni pulak jawapan yang betul dari admin...
hehehe...percubaan yang tak membuahkan hasil...
takpelah, sekadar mengisi masa lapang...dan menguji ingatan sendiri...
  1. Restoran Tajine
  2. KL Festival City
  3. My love for you dies when the last petal of these roses falls
  4. Nota2 cinta Am untuk Ain. Di rumah baru Am dan Ain
  5. Episode 22
  6. Episode 10
  7. 2 jam dgn alasan sakit perut
  8. Jo rindu Azie.. kalau azie ada, tentu waktu2 Jo tidah membosankan. tak sabar nak jumpa nanti..
  9. Episode 14
  10. Episode 8
  11. PGR's team, Chinta Nadeesha, Rozie Rashid, Riqmal EG
  12. Eja - Shakilla Khoriri; Suria - Syamimi Azra Samat

notadijariku:  penuh wall kat FB dok cerita pasal adira kena dukung ngan Hariz ek...
hehehe...gimik gimik...gimik yang sama cam Remy Ishak untuk Alyah dulu...hehehe...

7 comments

Monday, January 07, 2013 11:40:00 AM

melepas kak!!

Monday, January 07, 2013 11:49:00 AM

x de rezeki

Monday, January 07, 2013 11:54:00 AM

betul tu...lebih kurang macam gimik tahun lepas...

Monday, January 07, 2013 12:38:00 PM

haiishh klu aku ssh nk jawab tu ..aku langsung tatau jwpannye ....


tp aku tak suka gimik AA dukung adira.. kite org islam so jgn la nk buat perkara cam tu ... dok pi kendung anak dara org ... iskh iskh...


aku ni kolotkan ....

Monday, January 07, 2013 12:48:00 PM

sama dengan tahun lepas kan...
tapi best

Monday, January 07, 2013 1:00:00 PM

rugiii tu kak.. klu tak boleh mintak am dukungkan cam hariz dukungkan adira muhaahahah...

Monday, January 07, 2013 3:10:00 PM

i pont tksuka..awat sng sgt dia p dukung..haihh.. tkckup dlm lakonan ni gimik pentas plk..hahahha mak tksuka

Post a Comment