Wednesday, January 30, 2013

DATING | Peplum Hanya Mampu Dipandang... A to Z Pilihan Hati...KWC


salam semua...
bertemu kembali...penat semalam tak abis lagi...
tu baru sehari cuti...kalu berhari² tak tau la camner kan...

ok, semalam aku cuti, p jejalan kat key el...hehehe, cam tak pernah jejalan ke sana jek kan...
ekseli ni kira cam dating somi isteri jugak...
tapi more to shopping kut...sebab dah memang berhajat nak penuhkan hajat sendiri sempena anniversary yang ke 7 tahun itu hari...
sebab tulah sengaja amik cuti sehari selepas anniversary tu..
ate cuti banyak, tu tak lokek lagi kan....hahaha...

so semalam lebih kurang jam 9 pagi lelebih gitu, gerak dari rumah...merempit laki bini ok...
kalu naik kereta jam berapa nak sampai kan..
so tempat pertama yang di tuju adalah KWC la...
dah memang hajat nak kesana pung...
sebab mau cari beberapa helai blaus...untuk dipakai sendiri...

sampai kat KWC tu, tempat pertama dituju adalah tingkat 1 dan 2 la...
kat situ banyakkkkkkkkkkk kedai untuk ladies fashion...
cam biasa aku ada gak jenguk² kedai CHIC CHOC FASHION macam yang mamatisya warwarkan tu...
kedai dia memborong P.E.P.L.U.M tu..
tapi tapi tapi...aku nengok, aku hanya mampu memandang peplum tu...
tak mampu untuk menyarungnya...
tah, agak kurang sesuai kut dengan badan sendiri...hurmm...kesian betul...

so hari semalam aku hanya beli beberapa helai blaus A to Z untuk diri sendiri...
untuk pengetahuan korang...kat dalam KWC tu...blaus cap A to Z ni, banyakkkkkkkkk dijual tau...
setahu aku ada lebih kurang 17-18 buah kedai yang menjual blaus A to Z ni...
aku suka blaus dari A to Z ni sebab blausnya cantik² dan banyak up to date...
pandai koranglah nak pilih yang macam mana kan...

aku memilih ke kedai TMX ni...bertempat di aras 2 rasanya...
berdekatan dengan gerai Kopiesatu itu...
pandangan dari luar...
banyak tul blaus dalam kedai ni...
kedai pun luas...fitting room pun ada...tak semua kedai kita leh cuba pakaian diorang ye...

dah masuk dalam, aku suka pilih beberapa helai blaus yang rasa cantik di pandangan mata...
kemudian baru ke fitting room...
ni kes malas nak keluar masuk fitting room berulang kali ok...

setelah di cuba beberapa helai blaus yang ada...
dah fit dengan badan sendiri...
so mari membuat pembayaran...
owh, ya blaus kaler itam yang aku pakai semalam ni pun, blaus cap A to Z jugak...
beli kat KWC jugak...
dan tudung bawal 5 tones...nak jugak tu...

kusyuk mat bangla tu membuat pengiraan..
semalam aku beli 3 helai blaus...sebab kalu beli 3 dapat potongan 30% ye...
kalu nak beli sehelai memang tak la...sebab harganya pun cecah RM52-68 sehelai..
owhh emm gee...tak mampu mak...
so beli 3 helai...borong tuk diri sendiri...
dua tiga bulan sekali boleh lah kan...bukan tiap bulan membeli blaus...hehehe...
sesekali manjakan diri...
tapi kalu beli 6 helai lagi best, sebab dapat potongan 50%...

kira jangan tak kira...total semalam kalau aku tak silap lebih kurang dalam RM124.60 setelah diskaun 30%...jadilah, abis duit mak untuk diri sendiri...
lepas ni leh melaram dengan blaus baru...

ok dah dapat apa yang dihajati...mari meneruskan perjalanan ke aras seterusnya...
hahaha...

ok, lepas dah puas tawaf kat KWC tu, perjalanan diteruskan ke Jalan TAR pulak...
mau mencari tudung pulak...hehehe..

tu kita cerita lain...hari ni kisah pasal dating jek...hehehe...
dating la sangat...puihh...

24 comments

Wednesday, January 30, 2013 9:21:00 AM

salam rabu
singgah pagi

Wednesday, January 30, 2013 9:28:00 AM

dating perabih duit.. hahaha

Wednesday, January 30, 2013 9:32:00 AM

amboi mak sakan mak membeli belah..nurul suka blouse kat kelantan lebih murah..hehe kalau alik sana mmg beli..tapi oklah kan 3 helai dapat potongan cket..


*tang GA tuh akk copy jer gambar kain pasang tuh pastu bg linkkan dengan blog yang wat GA tuh..Kalau tak geti copy kat gambar akk copy mcm biasa pastu tulis lah link entri tuh supaya penganjur dapat klik nnt.hehehe paham ker ek?kalau bg coding takut akk tak paham

Wednesday, January 30, 2013 9:33:00 AM

oh ada yg bole try ek...kalo yg kecik2 tu mmg tkleh try...nanti bole pegi lg tgk kt TMX ni

Wednesday, January 30, 2013 9:38:00 AM

emm berhajat nak berpeplum..nampak gaya mcm takde size je.huhu

Wednesday, January 30, 2013 9:38:00 AM

bestnya tgk akak shoping laki bini....ieyda nie lak lau nak shoping nak kene hangkut ank2 sekali.tu yg dah lama xmenyoping kat KL...asyik area bangi n jj berdekatan je...hihiii

Wednesday, January 30, 2013 9:40:00 AM

ala, singkat2 la baju dia..huhu segan nak pakai =P

Wednesday, January 30, 2013 9:42:00 AM

seronoknya shoping kat kwc ni kan..one day nak jejak diri ke sana gak la..

Wednesday, January 30, 2013 9:54:00 AM

suka ye akak gi kwc hehe

kt KWC tu ada jual laksa sedap kak nanty akk try lah :)

Wednesday, January 30, 2013 10:09:00 AM

bila nak sampai KWC ni.. nak ngedate gak dgn encik suami cam akak kita ni.. haahahah...

Wednesday, January 30, 2013 10:11:00 AM

jangan cakap kau
aku ni pon aritu pegi
memang xde bli pon sebab kebanyakan jenis melekat
pastu size comei2
tgk je la

Wednesday, January 30, 2013 10:13:00 AM

eh ehhh ... patut smlm zr nk trjah tp huby malas nk trjah jem

Wednesday, January 30, 2013 10:19:00 AM

apalagi... jom ikut aku jogging.. hahaha

Wednesday, January 30, 2013 10:20:00 AM

rine pun xberani lg nk bli peplum..sat g bli trs xpkai..haha..xbekenab jgk yg jnis melekap2 ni..hehe

Wednesday, January 30, 2013 10:22:00 AM

ala... tak sampai lagi kat KWC nih... :(

Wednesday, January 30, 2013 10:23:00 AM

aarrgghhh!!..tahan falsya tahan!!!...godaan semua nie..sobssss..hahaha

Wednesday, January 30, 2013 10:26:00 AM

aku tak de harapan nk pergi .....tgk korg pegi pun aku dah hepi dah ... hahhaha nk tgk bj tu kak

Wednesday, January 30, 2013 10:38:00 AM

mmg dating tu...ni yang buat saya nak ajak akob cuti gak ni..nak dating..kakkaka

Wednesday, January 30, 2013 10:40:00 AM

teringinnya sy nak kesini..
ok kalau dtg sini nak jengahlah kedai tmx nih..
sejak2 ni sy pun suka pakai blaus..selesa.

seronok sesekali deting berdua ni..lagi2 buat temankan shopping mmg best ;)

Wednesday, January 30, 2013 10:50:00 AM

nak g jugak KWC

Wednesday, January 30, 2013 11:08:00 AM

uih xaci..nak jugak...bestnyer dating bershopping :P

Wednesday, January 30, 2013 11:20:00 AM

kak nk baju tue..plzzzzx..

Wednesday, January 30, 2013 3:28:00 PM

teringin jugak nk gi KWC ni...nak boronggg jgakk lah nnt...hehe

Wednesday, January 30, 2013 5:51:00 PM

borong sakan ni...

Post a Comment