Wednesday, January 2, 2013

Jalan-Jalan Ke CACTUS POINT


hurmm...citer dah caca marba dah kan...
takpelah, sebelum aku lupa ingatan, baik aku citer kat sini...
buat kenangan diri sendiri...
sebab ini adalah tempat yang kira PERTAMA KALI jugak aku ke sini tau...
walaupun dah berkali² ke CH kan...

holiday ke CH ituhari kan, buat pertama kalinya sempat menyinggah ke CACTUS POINT...
sebab sebelum ni asyik ke CACTUS VALLEY ja...
CV ni terletak dekat dengan Big Red Strawbery Farm tu...
manakala CP plak terletak bersebelahan dengan KEA FARM tu...
aler kalu korang dari Tanah Rata nak ke Kea Farm tu, sure nampak CP ni di sebelah kanan korang...
kalu dari Tringkap, selepas Kea Farm la pulak...

so sebelum aktiviti seterusnya dijalankan, singgah dulu kat CP ni...
mau nengok² apa yang ada disini...
kat sini masuk adalah percuma sahaja...

bergambar dengan anak² di pintu masuk...
masa kami sampai tu, masih awal, so orang pun tak ramai lagi...

suka nengok aksi abam mok...comel ja...puihh... 

so bermulalah bergambar sana sini kat dalam tu...
banyak jugak bunga bungaan kat situ...
dan paling penting nama pun cactus point..so banyaklah pokok kektus kan... 

suka mek ni dapat bebas...nonong jek dia jalan sana sini... 

gambar berdua...lama tak romantika de amour ngan suami sendiri cam gini...
mujurlah ada kakak dan abam mok yang sudi snap kan...
terima kasih ye anak²... 

model sepanjang hayat...
sayang kamooo ketat ketat dik... 

layan main car...tapi takde wit syiling pulak... 

kat dalam tu ada la permainan bersyiling cam dibawah ni...
abam mok dua tiga kali dok pow abi dia...
layan jugaklah sekali sekala...
sib baik sekali ride rm0.50 sen jek...
kalu dua tiga kali lima puluh sen tu, jangan harap nak layan...
lantak la korang nak melalak melolong kat situ...
mahal tahuk...

kakak pesen takmo kalah punya orang...dia mung mau jugak... 

aku dan kektus...nak beli tak mampu...
tak mampu nak menjaganya...
so nengok sudah...tunggulah ada umah sendiri nanti...
eh ada kena mengena ke??? 

ni baru kat Cactus Point...
pokok kektus dimana mana sahaja... 

ibu, cepat amik gambar kakak...
ok, layan sahaja... 

mana abam mok??? dia sibuk hal lain pulak... 

aku dan anak²...
tak sangka dah jadi ibu anak 3 dah ek...
ase muda lagi ni...kan kan...puihhh... 

kat dalam ni ada jugak kedai jual barangan cenderahati...
dan ekseli pokok pokok kektus tu pun semenya for sale jugak... 

at last...babai CACTUS POINT...tahun depan ketemu lagi... 

yey, tahun depan kemana kita...
CH lagi la kut...
tapi tak taulah bila tu...hehehe...

7 comments

Wednesday, January 02, 2013 3:04:00 PM

wow, bestnye. akak dah lama tak bwk anak2 jalan ke CH. siratu dok merungut dia tak penah sampai sana lagi

Wednesday, January 02, 2013 3:05:00 PM

Tiap2 tahun naik punxpe..sb b sejuk!!

Wednesday, January 02, 2013 3:46:00 PM

Hehehehehe...a`ah caca marba tp tak kesahlah. Sonok je tgk pic2 ni. Dah lama gak sy tak g holiday ni. Nak gak jejalan...

Wednesday, January 02, 2013 4:22:00 PM

aku tak penah pi CP ni slalu kat yg kat keafarm tu la....

Wednesday, January 02, 2013 7:00:00 PM

Seronoknya pergi CH. Tengok gambar Mot, dan-dan rasa nak pergi....

Wednesday, January 02, 2013 10:53:00 PM

seronoknya jalan2 dengan famili..huhuhuh

Thursday, January 03, 2013 10:15:00 AM

xbeli kaktus ke??

Post a Comment