Tuesday, January 29, 2013

Kisah Abam Mok


ok, sambung lagi kisah abam mok...
hari ni rasa nak citer sal dia lagi...

petang semalam, sempena sambutan anniversary yang ke 7 tu, hubby ajak keluar...
p kajang memulanya sebab nak bekki beskal abam...
lepas tu hubby ajak makan sate kat samuri sana...
nak try sate willy, tapi mak aihh..kemain ramai orang...

sampai kat situ, order sate...sekali abam tanya, ibu mana mee saya???
adeh, hubby dah diam jek, hubby kata kat abam, mee takde, kat rumah nanti kita makan ek...
sian kat anak tu, dengan muka tak berapa puashati, mengiyakan sahaja...
bercucuk2 sate dia abiskan petang semalam...
marah kut sebab tak dapat makan mee....hehehe

sudahnya ini yang terjadi pada malam tadi..
selalunya sebelum jam 9 abam dah masuk tido...
tapi malam tadi, dia wat tak tau jek walhal jam di dinding dah menunjukkan hampir jam 10..
aku dah mula bising...kata kat hubby, ni mungkin dia lapor kut bang...
sebab tu dia lum tido...
sekali tanya kat abam, abam nak makan tak...
laju jek dia jawab...nak, abam nak mee...
huhuhu, aku dah agak dah...
nengok kat dapur apa yang ada...hubby just buat megi jek kat dia...
megi tanpa perencah dia ye..
just megi bertelur jek...

dan inilah yang terjadi..
sian kat anak ibu...lapar rupanya...
sampai terkangkang dok makan...hurmm...
so how??? camner nak catu dia makan???

semangkuk besar ni dia abiskan sorang ye...
tak leh kongsi..
walhal time ni adik dan kakak dia dah selamat beradu pung...
alahaii abam... 

lepas jek makan, aku nengok, laju jek masuk bilik...
tak lama lepas tu terus tido...
hurmm...dah memang tabiat dia, kalu lapar, sah tak leh tido...
suruhlah camner pun, dia wat tak tau jek...huhuhu...

anak ooo anak...
risau ibu ngan selera kamu ni...hai la...
tu baru mee...lum lagi nengok dia makan nasi...ngan KARII...adehh...

27 comments

Tuesday, January 29, 2013 12:34:00 PM

sonoknya tgk dia mkn... anak sy lak risau sebab taknak makan.. kena paksa sampai menangis baru makan

Tuesday, January 29, 2013 12:35:00 PM

perut comellah leh nak tumpang tidur...hihiihii

Tuesday, January 29, 2013 12:42:00 PM

hehehe..anak dara saya pon memalam minta nasi...taknak kasi tak sampai hati kan sebab anak nak makan...

Tuesday, January 29, 2013 12:43:00 PM

adoi kakak, gelak guling2 ngan abam mok ni

Tuesday, January 29, 2013 12:44:00 PM

mcm aunty soya la makan abam mok makan...kiter geng

Tuesday, January 29, 2013 1:01:00 PM

bukan main abam mkn.. xpela kak, ngah berselera tu..

Tuesday, January 29, 2013 1:16:00 PM

alalalala...cutenya!

Tuesday, January 29, 2013 1:19:00 PM

bestnyer abam makan...nyum3

Tuesday, January 29, 2013 1:45:00 PM

besau kangkang abam mok! mmg btl2 lapo le tu zan tgk dia hirup bersungguh hehe

Tuesday, January 29, 2013 1:53:00 PM

abam mok suka makan mee yek...
kalu lapar memang dok jenere tido la..bukan budak jer kiter yg dewasa pun sama..

Tuesday, January 29, 2013 2:14:00 PM

haippp... lepas ni kena blajar duduk bersila plak yerr... ;)

Tuesday, January 29, 2013 2:25:00 PM

comey la kak abam mok nii.. sebagai mak pak mmg kita risau kan kalau badan anak berisi.. tapi takpe kot kak.. nanti dah masuk sekolah, dia aktif, turun la badan tu.. bagi je dia makan kesian pulak kt dia klu nak catu hiihihhi..

Tuesday, January 29, 2013 2:33:00 PM

Alololo...siannya abam. Tak bley nak tido sbb lapar erk.

Beb, napa tak makan kat sate UK (urat ketin). Sedap tau. Dekat ngan umah aku.

Tuesday, January 29, 2013 2:36:00 PM

kena bg die lebih aktif la ni ....ibu kena bw die jogging slalu ni ... nk catu mkn kesiannye kat die ....

Tuesday, January 29, 2013 2:49:00 PM

hehehehe...chumell la kamoo abm mok!

Tuesday, January 29, 2013 2:50:00 PM

aduhai....kecik2 dia debob nampak comel...tp nnt dah besar xleh kurus dah...risau pulak ila... bw gi paed tanya nak buat camne...

Tuesday, January 29, 2013 3:01:00 PM

Dlm byk2 entri, sy suke sgt baca cite2 abam ni. Suke. Dahlah comel. Geram je. Klu ade rezeki dpt jumpe, rs nak picit-peha die tu.

Abam ni jelmaan Aydin. Berat badan ms last cek-up, 23.3kg. Walhal, ms tu baru 2 thn. Thn ni, bulan 3 ni die msk 3 thn. Raya cine t cek up. Tataulah bape berat die.

Awak, takpelah klu die nak mkn...jgn catu-catu sgt. Bia je die mkn. Cume pantu kuantiti.

Tuesday, January 29, 2013 3:13:00 PM

akak tgh kwl ank akak mkn ke?
tkpe kak . akak bg dia mkn byk2 takpe tp bg mkn yang berkhasiat pastu hujung minggu bwk dia jogging.. sihat punya kak :)

Tuesday, January 29, 2013 3:36:00 PM

semangatnyer abam ni..anak tak makan risau, anak kuat makan pun risau.. takut jadi obes jer kak..
die ingat kate abi die nak makan mee kat umah..tu yg die tunggu jer tu..

Tuesday, January 29, 2013 6:27:00 PM

sonok tgk dia mkn..alhamdulillah..anak ros ni memilih skit..aduhaiii :P

Tuesday, January 29, 2013 9:12:00 PM

Wooo dasyatnye selera abam...mmg debab betul abam..tp biasanya bila dah mula sekolah, selera diorg akn kurang.. k.eina tgk anak mmber2 kebanyakan mcm tu, bdn sehat time umur 3 4 tahun je.. hope abam pun gitu ..:-)

Tuesday, January 29, 2013 9:34:00 PM

Ikut perangai sapeeee la ni, haha!

Tuesday, January 29, 2013 9:56:00 PM

la kesiannya abam..gitu peelnya klu msh lapo ek..rsanya xpe kot.cma bg dia mknn yg khasiat..susu dia msh minum x?

Tuesday, January 29, 2013 10:09:00 PM

seronok tgk abam makan..
ank sy kan cikmot susahhhh nak makan..kalau surun makan mau bergaduh besar baru nak telan tu pun sesuap dua T____T

Wednesday, January 30, 2013 8:01:00 AM

Aloh cian. Bior le dia nak makan. Nanti sakit ssh pulak. Tgh ada selera tu. akk ssh hati klw ank2 x mau makan.

Wednesday, January 30, 2013 9:34:00 AM

hahahah tudia si bum2..pastu baru leh tido dengan lena..mee tuh akk goreng ek guna perencah sendiri??sedap dia makan2..

Wednesday, January 30, 2013 5:56:00 PM

bestnyer klu abam ni sekolh kt tmpt aunty...aunty suka tgk budak selera nk mkn ni...

Post a Comment