Wednesday, January 2, 2013

Mulakan Hari Dengan Senyuman


salam semua...bertemu kembali di tahun baru...alhamdulillah...
so hari ni ada yang masih bercuti ke...
cuti atas urusan hal sekolah anak²...
yelah for sure ada antara mereka yang anak mula sekolah darjah satu kan...
walaupun ada di certain tempat yang dah mulakan hari pertama persekolahan semalam...
tapi hari ni nak citer pasal kakak...
walaupun kakak baru berumur 6 tahun, tapi dia pun eksaited nak ke sekolah...
owhh ye, kakak masih di TADIKA ISLAM AL-HIDAYAH...
tadika yang sama seperti tahun lepas...
sebab kakak tidak di terima ke PRASEKOLAH...
dan aku pulak tidak apply ke TADIKA KEMAS...
takpelah, janji pembelajaran itu diterima jugak...
memana pun sama jek...
jangan Tahun 1 nanti tak diterima sudah...nangis aku kang...

semalam aku ada citer kami ke Giant untuk mencari tshirt lengan panjang untuk kakak kan...
memandangkan dia belum terima baju korporat tadika, so chekgu kata, uniformnya just baju putih, seluar track bottom dan bertudung putih...
kira oklah tu, cuma beli baju tshirt putih berhelai²...semalam aku beli 3 helai tshirt lengan panjang...ni pun beli kat billion bangi...sebab kat giant nan ado...ada pun saiz besar...mahal plak tu..
kat billion jugak yang ada...
dan tak lupa jugak 2 helai track bottom tuk dia...tambah mana yang ada ada kan...
senang tuk pakai 5 hari bersekolah...
ibu tak rajin nak basuh hari²...hahaha...

jom kakak, get ready to school...
awal benar dia mengajak aku ke sekolah tadi...
tak menyempat...teruja nak jumpa kawan² lama dia kut...

anak dara ibu...barulah sesuai bertudung pakai baju lengan panjang...
hehehe...sebelum ni tshirt lengan pendek ja...ihikss... 

alhamdulillah, satu permulaan tahun baru yang lancar...
ibu harap tahun ni, kakak dapat melancarkan lagi bacaan kakak...
dan jugak kemaskan lagi handwriting kakak tu...
semoga menjadi pelajar yang cemerlang...amin...

notadijariku: itu cerita kakak, cerita abam mok aku tak tau la...hehehe...
sebab hari ni abam mok abi dia yang anto...
sure masih ada drama air mata lagi ni...adehh...

12 comments

Wednesday, January 02, 2013 8:14:00 AM

moga si kakak tempuh hari yang baik..

Wednesday, January 02, 2013 8:20:00 AM

comelnyeeee kakak nak gie sekolah!!!!!..

Wednesday, January 02, 2013 8:31:00 AM

abam mok ngis sbb nktido kt rumah kot.. kalo ibu nti halilintar plk kt sklh tu baik abhi htr slmt abam mok..hahahah

Wednesday, January 02, 2013 8:46:00 AM

Selamat kembali ke sekolah kakak!!

Wednesday, January 02, 2013 9:10:00 AM

anak kita sebaya ek...fokus cikmot sama juga dengan lynn...harap anak dapat mantapkan lagi pembacaan...next year dah darjah 1...

Wednesday, January 02, 2013 9:12:00 AM

Back to school.hehehe

Wednesday, January 02, 2013 9:31:00 AM

SELAMAT BERSEKOLAH..hee

Wednesday, January 02, 2013 9:57:00 AM

dah besar si kakak ni..selamat bersekolah ye kakak..

Wednesday, January 02, 2013 10:42:00 AM

beso beg kakak

Wednesday, January 02, 2013 11:24:00 AM

sama gak ngan hero kecik akak, tshirt putih ngan track bottom gak

Wednesday, January 02, 2013 11:24:00 AM

hmmm sampai hati tak mo terima ke pra kan .... tak pe la memana pun sama je ....

mok nangis adib fahim pun sama ...elok la tu ...cekgu cekgi garang sgt ... cekgu mok byk pepagi dah tgu kat tangga fahim awal2 lagi terus duduk kat lantai depan tangga...............

Wednesday, January 02, 2013 11:27:00 AM

Tomei kakak ni..ciknad berkenan la, haha

Post a Comment