Monday, January 7, 2013

Recycle Number


hurmm...malasnya weii nak bercerita hari ni...
hati gundah gulana...tapi takpelah, kejap lagi oklah...
beselah monday kan...mood ke laut....

ok, hari ni tergerak hati nak citer pasal RECYCLE NUMBER...
hurm...buat masa ni aku memang pakai dua nombor ye...
satu POSTPAID...dan satu lagi PREPAID...
ada sebab mengapa dan kenapa aku pakai dua number tu...
tapi aku rasa biasa kut...ramai yang cam gini kan...
hehehe...

ni nak citer pada nombor Prepaid aku ni...
itu hari adalah beberapa orang mencari seorang wanita yang bernama....N la aku kasi nama dia...
katanya dia pemilik nombor ni sebelum aku...
kiranya aku dapat recycle number la kan...
ok, aku abaikan jek, ari tu pernah jugak bank telefon...bertanyakan tentang N...
begitu jugak msg hari raya, msg besday dan macam² lagi untuk N...
hurmm...pelik aku...aku tak tau atas dasar apa N tamatkan perkhidmatan nombor ni...
dan bila gelombang putih hijau amik balik...no tu dijual semula...
dan sudahnya aku yang beli, so terjadilah akan perkara begini...
aku rasa N ni orang yang femes dalam politik kut...
sebab yang kasi sms kat dia kebanyakkan orang besar² dalam parti...
hehehe...tah, tak kuasa nak siasat siapa N kan...

pernah masa belajar dulu, aku ada pakai satu nombor yang masih aku ingat sampai ke hari ni...
sebab nombor tu merupakan salah satu password yang aku save untuk sesuatu...
tu yang masih ingat tu...
dan pernah jugak aku sengaja dail no tersebut...sudahnya ada seseorang yang menerima panggilan aku tu...
owhh, ini bermaksud no aku itu telah menjadi recycle nombor la kan...

so nak tanya korang la kan...perkara cam gini pernah tak terjadi kat korang???
dan kalu korang berada di situasi akulah kan...apa korang buat...
nak maki??? nak hamun???
atau terangkan dengan cara yang baik...agar mereka yang mencari seseorang sebelum korang tu paham kan...
aku??? aku katalah ini recycle nombor...aku tak kenal pemilik sebelum ini...
hehehe....

notadijadiku: pepun sayang ngan nombor postpaid aku...kejap jadi prepaid, kejap jadi postpaid...suka suka jek kan...hehehe...
setiaku masih dengan gelombang hijau putih...

8 comments

Monday, January 07, 2013 9:29:00 AM

Gelombang hijau putih tu mhl...tp entah np, sy pun setia gak dgn die. Huuuu~

Monday, January 07, 2013 9:40:00 AM

no saya ni xtau le recycle ke hape.. pakai dh 2thn, tetibe ada bank cri jaafar.. kete xbayar.. dh la tu, org tu org sabah.. so bank yg call tu dri sabah..pusat servis pun call.. msti kes org tu salah bg no fon..

Monday, January 07, 2013 10:03:00 AM

eheh..cakap je salah nombor...tak kenal org tu..hehe,,jgn maki2 ,,nanti lagi tensen..jawab dengan senyuman...mesti kita akan rasa senang ati..:) aura positif..heheh

Monday, January 07, 2013 10:15:00 AM

hahaha aku rasa no aku ni bkn recycle kot ...sbb aku dah pakai 10 tahun dah .. takpenah bertukar dan tak hingin nk tukar ....

dah tak penah ade org call tanya bebukan ....

tp klu no lg satu yg buat main tenet tu mmg rajin org main2 miss call pastu tanya memecam soalan tp tak penah pun layan .... answer then off je

Monday, January 07, 2013 10:24:00 AM

no dulu penah jd gini..tp skang nie dh xde dh..alhamdulillah..kalau idok pening nak melayan..

Monday, January 07, 2013 10:25:00 AM

saya pakai toyol kuning

Monday, January 07, 2013 10:29:00 AM

salam pagi
singgah umah dia jap

Monday, January 07, 2013 11:46:00 AM

Saya pakai....U nak? Hehe

Post a Comment