Monday, January 14, 2013

Santai @ Dataran Gemilang, Putrajaya


ok, meeting dah abis...kita sambung citer...
ekseli ada kerja nak buat...tapi amik masa taip citer lelaju jap ni...
cerita pasal hujung minggu yang lalu...
hari sabtu di sebabkan kejadian NI...aku ngan anak² dok dirumah sahaja...
petang semalam, ahad baru keluar rumah...
bawa anak² bersantai di DATARAN GEMILANG sana...

ekseli hari jumaat lepas tu, aku ada terbaca kat page Perbadanan Putrajaya...
ada program santai @ Dataran Gemilang...
bermula jam 4:30 petang...
so tanya hubby sama ada dia kerja ke dak...katanya free, laju jek ajak ke sana...
bawa anak² release tension gitu...hehehe...
ekseli aku nak bawa anak² jumpa ngan maskot pujaan mereka tu jek...
siapa??? mari teruskan pembacaan...

sampai jek Mama Rina AF berapa aku lupa sedang wat persembahan...

melepak kat suatu tempat...sesambil membebaskan iris...

aku dan anak²...ada dapat makanan dan minuman percuma...

gambar iris jelah yang banyak...
ada gak artis yang datang...korang nengok anak panah tu...
ce teka siapakah artis tu???

anak anak aku lagi...enjoy mereka semalam...

iris lagi...banyak gambar dia jelah...

memang santai kamu ye dik...

nengok dari belakang jelah...

tak lama lepas tu, aku nampak maskot YAYA, datang...terus berlari bawa anak² p sana...
teruja kakak dan abam dapat nengok yaya...kemain suka walau pada mulanya abam macam takut² ngan maskot yaya tu...hehehe...

aku pun tak paham kenapa aku terlibat sama dalam gambar ni...arghhh...

kakak dan abam ngan BOBOIBOY petir...

yaya lagi...korang rasa lelaki ke perempuan di sebalik maskot yaya ni...

tak puas hati, gambar mereka lagi...walaupun orang ramai dah mula kerumun si yaya dan boboiboy tu...
teruja kut budak² dapat jumpa ngan mereka...
eh mak pak pun apa kurangnya...hahaha...

ok, nilah artis yang aku maksudkan tu...siapa lagi kalu tak lain tak bukan JUARA MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA tu..
dia datang ngan famili dia...

makin lama, makin ramai orang dok kerumun boboiboy dan yaya...
derang nak jejalan pun susah...hehehe...

dah dapat jumpa derang, so jomlah balik...
nak singgah giant jap...ada barang nak dibeli...hehehe...

ok sedikit info pasal DATARAN GEMILANG putrajaya ni...
terletak di PRESINT 4 berhadapan dengan bangunan KEMENTERIAN PENERANGAN, KOMUNIKASI dan KEBUDAYAAN...

dan semalam jugak aku baru tahu...ada tempat mandi manda untuk anak² di sini rupanya...
so lenkali boleh la bawa mereka bermandian di sini kan...


dan tadi terbaca kat page Perbadanan tu...katanya
...
Perbadanan Putrajaya Anda semua dijemput ke program 

Santai@Dataran Gemilang Putrajaya pada setiap hari Ahad

wahh ini sudah bagus kan...kalu hubby takde kerja hari ahad...bolehlah bawa anak² p ke sini...

notadijariku: bagus adanya aktiviti cam gini...dari tempat yang kita tak tahu wujudnya di putrajaya ni...kita boleh jadi tahu...terutama untuk orang macam aku ni...nama jek dah 10 tahun dok putrajaya...tapi banyak kut tempat menarik yang aku tak tau adanya kat sini...huhuhu...kesian!!!

14 comments

Monday, January 14, 2013 11:34:00 AM

kak!!! semlm kemain buntu sy xtau nk g mana..apsal xroger??? sy dh lepak kt jambatan tu dh, pastu xtau g mana, trus blik..tu pun g alamanda jap..

Monday, January 14, 2013 11:34:00 AM

ye ye jer baca kat page perbadanan putrajaya. bukan aku ke yg bgtau ko mek?? sampai hati.. hahaha.. xpelah, kau kan pelupa. tp sorry sgt2, semlm aku anak beranak terbongkang pai ptg. Rayyan x sihat. kot boleh kita together2 bergambo dgn boboiboy semlm kan... pool dia pun bestkan.. jom lain kali kita piknik santai kat sana pulak.. hihi :)

Monday, January 14, 2013 11:38:00 AM

klu kimi g pun teruja mamat tu tengok boboiboy tu haa

Monday, January 14, 2013 11:45:00 AM

Kerrrlasss!
Pasni.mesti akak lagi pandai masak
Amik aura dr fazley
Hehehe

Monday, January 14, 2013 12:07:00 PM

best gile ade tempat lepak2 best gitu
siap ade swimming pool lagi
untung la org putrajaya :-)

Monday, January 14, 2013 12:20:00 PM

ok set ari ahad ni kiter jumpe kat sana mandi manda..kikiki

Monday, January 14, 2013 12:42:00 PM

giant kt mna mu sggah tu? jauh benar singgah..

Monday, January 14, 2013 12:42:00 PM

seronoknyaa duk di putrajaya nie , banyak tempat menarik .. !
sukenya iris .. semakin sihat dan comel dia .. geram akk tgk ! .. ;)

mana x seronok budak2 tuu , ada lak maskot boboboy ! ... comel2 ..
lepas nie leh bawa anak2 mandi sini ..

Monday, January 14, 2013 12:51:00 PM

bo bo boyy!! suke la diorg .. haha

Monday, January 14, 2013 1:40:00 PM

seronok plk nmpk..

Monday, January 14, 2013 3:04:00 PM

kat belah mana air terjun ni???
best btol jd org putrajaya ni... nk jadi org putra gak la... heheheeh
selalu dataran gemilang ni jd port berenti time cycle keliling....

Monday, January 14, 2013 4:03:00 PM

aku pun br tau nanti nk pi jejalan la kak

Monday, January 14, 2013 5:01:00 PM

Wah...bergambar dgn retis tu ☺☺

Tempat mandi manda tu kat belah mana? Bley gi sini nnt.

Monday, January 14, 2013 11:40:00 PM

seronok anak2 dapat bersantai... geram tgk iris cumel la budak tecik ni

Post a Comment