Thursday, January 3, 2013

Santapan Rohani


santapan rohani untuk tahun ini...
satu permulaan tahun yang agak baik...hehehe...
kalu orang lain sanggup berhabis dengan tudung, alat mekap...
kasut, barang lelain, aku lak sanggup (pejam mata sepet²) semata nak beli novel...
bosan tahuk kalu takde bahan bacaan sebagai santapan rohani di waktu lapang...
kenalah ada 2-3 buah sebagai stok...
stok ko...kelassssssss....dah tu seme yang ada dah abis di khatam...
hanya mereka yang pencinta novel paham apa itu erti bosan tanpa bahan bacaan...

alkisahnya itu hari, merayap ngan anak dara...
p Aeon sana...nak beli dua tiga jenis barang...
sekali tersinggah kat kedai buku POPULAR tu...
adeh, aku memang tak boleh masuk kedai buku...
sure ada jek bahan bacaan (novel) yang aku nak beli...
kalu sebuah jek takpe...ni sekali beli dalam 3-4 buah gitu...
alahaii...teruk tul penyakit aku ni...

makanya 3 buah novel hasil tangkapan mata aku ni...
seme novel nak dibaca...pantang betul...
ada novel Duri-Fauziah Ashaari
Rindu Dalam Sepi- Siti Khadijah
Jendela Hati-Aisya Sofea

eksli novel Jendela Hati tu aku dah baca bertahun sudah...sejak mula aisya sofea terbitkan novel tu...
tapi time dulu pinjam meminjam kan satu amalan yang mulia...
lum mampu nak beli sendiri...
so kali ni beli sebagai koleksi peribadi...

dan nilah novel DURI yang sekarang drama adaptasinya sedang ditayangkan di Astro Prima jam 5 petang tu...
lakonan shera ayob bini zahiril tu... 

diam tak diam dah hampir 50 buah novel yang aku ada...
beli dengan duit sendiri...
moga tercapai hasrat aku satu hari nanti, nak wat mini library di rumah sendiri...
inshaa Allah...moga dipermudahkan...

notadijariku: tiap orang minat dia berbeza kan...

13 comments

Thursday, January 03, 2013 3:07:00 PM

insyaallah...ila dah ada dah almari stok novelnyer

Thursday, January 03, 2013 3:08:00 PM

hmmmm dasat betui la... harga tu bleh tahan jugak 20-30 hengget sebuah ...

tak pe minat punya pasal

Thursday, January 03, 2013 3:10:00 PM

tp kalau xberhabis kat semua tuh pun still xmampu lagi nak beli canner???..uwaaaa...dh lama xbeli novel..hehehe

Thursday, January 03, 2013 3:43:00 PM

Boleh geng laa kita..yer.. suka juga membaca novel nie..

Novel Rindu Dalam Sepi tuh dah baca.. best..:)

Thursday, January 03, 2013 3:46:00 PM

Ada masa ko membaca yer. Dulu aku rajin beli novel. Tapi sejak anak 3 nih masa mencemburui jer. Aku suka novel fauziah ashari ngan aisya sofea.

Thursday, January 03, 2013 3:58:00 PM

Tudung paridah ke? Heeeee~

Thursday, January 03, 2013 4:44:00 PM

saya bkn pencinta novel..huhu..

kaki shopping pun bkn..hehe..

Thursday, January 03, 2013 5:27:00 PM

Bestnya jendela hati..antara novel yg best rin pnh baca..

Thursday, January 03, 2013 6:31:00 PM

bestnyer..lama x bc novel..dulu mmg suka sgtttt...:-)

Thursday, January 03, 2013 7:03:00 PM

Kita berkongsi hobi yang sama. Bulan lepas akak beli 4 novel. Bulan ni tak tau ler berapa lagi.

Thursday, January 03, 2013 7:35:00 PM

Klu nak cepat terjadinya library tu,awk kena pergi pesta buku macam BIg Bad Wolf tu..

wallaweh...murah2,banyak2..tapi sayang da abis.tggu taun depan lak.

Thursday, January 03, 2013 10:02:00 PM

Kalau dah minat apa saja sanggup :D

Friday, January 04, 2013 8:15:00 AM

rajin akak membaca =)

Post a Comment